ΠΡΟΠΟΝΤ 1
ΠΡΟΠΟΝΤ 1

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 έχει ορισθεί να ξεκινήσουν οι εργασίες της Σχολής Προπονητών Χάντμπολ, που διοργανώνει για πρώτη φορά η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (17 Οκτωβρίου) στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία ο διευθυντής της Σχολής δρ Μιχάλης Κρασιάς ανέλυσε στους συμμετέχοντες, υποψήφιους προπονητές, το πρόγραμμα των εργασιών.
«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ εδώ και δύο χρόνια έχει επιβάλει την απόκτηση του διπλώματος προπονητικής σε αυτούς που εξασκούν την προπονητική – εξήγησε ο δρ Κρασιάς. Με τον τρόπο αυτό η ΕΟΧ θέλει να κατοχυρώσει το επάγγελμα αλλά και να ανεβάσει το επίπεδο της προπονητικής στο άθλημα της χειροσφαίρισης. Ίσως εμείς στην Κύπρο να έχουμε καθυστερήσει κάπως να ξεκινήσουμε τη λειτουργία της σχολής όμως αυτό ήταν αναπόφευκτο λόγω διαδικασιών που έπρεπε να διευθετηθούν αλλά και προβλημάτων που έπρεπε να ξεπεραστούν».
Σε αυτό το στάδιο, οι εργασίες αφορούν στο RC Level 1 (επίπεδο 1) το οποίο, όπως και το Level 2 διεξάγονται υπό τυην αιγίδα της Ομοσπονδίας της χώρας που διοργανώνει τη Σχολή, ενώ στο Level 3 καθώς επίσης και το ανώτατο επίπεδο (pro) έχει ανάμειξη, με εκπαιδευτές της και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι το πρόγραμμα της συγκεκριμένης Σχολής έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδί και είναι το ίδιο με αυτό που διδάσκεται και σε Σχολές Προπονητικής άλλων χωρών.
«Μπορεί οι εργασίες του συγκεκριμένου προγράμματος να είναι υπό την αιγίδα της ΚΟΧ, όμως θα υπάρχει αυστηρός έλεχγος και οι διαδικασίες, όπως και οι εξατάσεις θα είναι στεγανές –δίνει το στίγμα ο διευθυντής της σχολής και γγ της ΚΟΧ Μιχάλης Κρασιάς. Το δίπλωμα θα δοθεί σε αυτούς που το αξίζουν ενώ σύμφωνα με την πρόνοια, μαθητές της Σχολής οι οποίοι θα σημειώσουν περισσότερο από το 15% του χρόνου διδασκαλίας (80 ώρες) σε απουσίες ή δεν θα καταφέρουν να πετύχουν στις τελικές εξατάσεις, δεν θα πάρουν το δίπλωμα».
Σύμγωνα με τον κ. Κρασιά, «θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες της Σχολής από το Level 2 ή 3, όμως επειδή υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον (29 συνολικά δηλώσεις συμμετοχής) για το Level 1 θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους που είναι φίλοι του χάντμπολ και αθλητές, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το πρώτο στάδιο, έτσι ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να ολοκληρώσουν την Σχολή συμμετέχοντας και στα επόμενα επίπεδα. Έχουμε αποφασίσει να συμπτήξουμε το πρόγραμμα για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες του Level 1 μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έτσι ώστε αν υπάρξει ενδιαφέρον να ξεκινήσουμε το επόμενο καλοκαίρι τις εργασίες για το δίπλωμα του επιπέδου 2».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτές της Σχολής είναι ιδιαίτερα καταρτισμένα άτομα, κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού στον συγκεκριμένο τομέα. Μεταξύ αυτών, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Αρβανίτης, οι Εύανδρος Βότσης και Άνθιμος Ρωτός που ήταν παρόντες στη συνάντηση, καθώς επίσης και οι Πέτρος Βιολάρης, Μάριος Χρίστου, Αλεξία Σκουρίδη, Πάνος Αντωνίου, Τηλέμαχος Σαββίδης και Μιχάλης Αργυρού.