13
13

Τον τίτλο της σούπερ πρωταθλήτριας στην κατηγορία γυναικών διεκδικούν απόψε Παρασκευή οι ομάδες της ΕΝ Αθηένου και ΑΣ Λατσιών, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες στον αγώνα για την ασπίδα ΟΠΑΠ της Ομοσπονδίας Χάντμπολ η οποία και φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δίδυμων αδελφών, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί και οι οποίοι ήταν αθλητές της χειροσφαίρισης.  Ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ.

Ουσιαστικά, αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, παρόλο που και οι δύο τους έχουν μια καλή προϊστορία σε αυτή τη διοργάνωση.

Η ΕΝ Αθηένου, περσινή κυπελλοπρωταθλήτρια, παρουσιάζεται στο θεσμό για 4η φορά στην ιστορία της. Στις προηγούμενες τρεις δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, παρόλο που, τουλάχιστον στη μία από αυτές, είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ήταν την περίοδο 2007 οπόταν κι έχασε από τη ΣΠΕ Στροβόλου με 29-28. Τις προηγούμενες δύο φορές η Αθηένου  έχασε ισάριθμες φορές (συνεχόμενες μάλιστα) από την Ανόρθωση. Την περίοδο 2001 (που ήταν και το ντεμπούτο της στο θεσμό) με 33-20 και την αμέσως επόμενη περίοδο (2002) με 34-29. Άρα, οι παίκτριες του ακριτικού σωματείου έχουν ένα σοβαρό κίνητρο στον φετινό αγώνα, καθώς θα θέλουν να προσθέσουν στην τροπαιοθήκη τους (μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο που πήραν πέρσι) και τον τίτλο της σούπερ πρωταθλήτριας.

Σε σχέση με πέρσι η ΕΝ Αθηένου έχει διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της. Δύο σημαντικές παίκτριες, οι αδελφές Γεωργία και Χρύσια Τρύφωνος δεν μπορούν να βοηθήσουν καθώς είναι στην Ελλάδα για σπουδές, ενώ η Πάνη Φιάκου με τη σειρά της –για προσωπικούς λόγους- έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Προπονήτρια της ομάδας παρέμεινε τελικά η Καταρίνα Ράντιτς, παρά το γεγονός ότι στο τέλος της περσινής χρονιάς είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει.

Ο ΑΣ Λατσιών, είναι η περσινή κάτοχος του τίτλου και θέλει να διατηρήσει τα … κεκτημένα  της.  Τα Λατσιά, πλέον, είναι η ομάδα με τις περισσότερες  παρουσιάσεις αλλά και κατακτήσεις στο θεσμό, όπου δίνουν το παρών τους για 11η φορά. Από αυτές, στις πέντε έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, με πιο πρόσφατη (όπως έχουμε αναφέρει) την περσινή χρονιά όπου είχε νικήσει δύσκολα τον Α.Ο. Αραδίππου με  28-26.

Στη φετινή χρονιά η ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Απόστολο Μιχαήλ ο οποίος έχει στη διάθεση του μια δωδεκάδα παικτριών, οι οποίες αποτελούσαν το περσινό ρόστερ της ομάδας. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με πέρσι, άρα η δυναμικότητα της ομάδας αναμένεται να είναι στα γνωστά, περσινά επίπεδα.

Συνοπτικά ο αγώνας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/11/2014

Ε.Ν. ΑΘΗΕΝΟΥ – Α.Σ. ΛΑΤΣΙΑ

ΓΗΠ.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ    ΩΡΑ 19.00

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΣΑΒΒΑΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΟΣ Χ’’ΣΤΥΛΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ – ΖΩΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ