11
11

Πέρσι έκανε την καλύτερη της χρονιά από τότε που ιδρύθηκε. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΕΝ Αθηένου είχε καταφέρει να κατακτήσει, αρχικά, τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο γυναικείο χάντμπολ, στη συνέχεια του κυπέλλου και να κάνει το πρώτο της νταμπλ. Φέτος, όλοι στο σωματείο ήθελαν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες και να ξεκινήσουν καλά κατακτώντας το τρόπαιο του σούπερ καπ, για να συμπληρωθεί και το … παζλ στην τροπαιοθήκη του σωματείου. Τελικά όμως τα κορίτσια της Ράντιτς δεν τα κατάφεραν αφού στον αγώνα για την ασπίδα ΟΠΑΠ της ΚΟΧ έχασαν από τα Λατσιά με 30-23.

Στο συγκεκριμένο παιγνίδι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού της λείπουν παιγνίδια. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι σημαντικότατες απουσίες (που μάλλον θα επηρεάσουν την ομάδα και στο επικείμενο πρωτάθλημα) αφού τόσο οι Χρύσια όσο και η Γεωργία Τρύφωνος, που ήταν σημαντικά γρανάζια στη «μηχανή» της ομάδας, έφυγαν στην Ελλάδα για σπουδές, ενώ μια άλλη έμπειρη παίκτρια, η Πάνη Φιάκου, δεν μπορεί φέτος να βοηθήσει αφού εγκυμονεί.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα, η Αθηένου ξεκίνησε πολύ καλά στο παιγνίδι. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο είχε μια πολύ καλή παρουσία, αφού με αργό ρυθμό κατάφερε να έχει τον έλεγχο αλλά και το προβάδισμα στο σκορ. Σε αυτό βέβαια συνέτεινε και η ευστοχία των Ράντιτς και Αγγελικής Διγενή (MVP του περσινού τελικού κυπέλλου) αφού η πρώτη με 6 γκολ και η δεύτερη με 7, είχαν συνεχώς την ομάδα τους σε θέση οδηγού. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν ότι, ενώ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους η Αθηένου είχε τον πρώτο λόγο, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και μέχρι το τέλος (12-12 στο ημίχρονο).

Στην επανάληψη η κούραση και η έλλειψη επιλογών, σε συνδυασμό με την πίεση των αντιπάλων, άρχισαν σταδιακά να παίζουν το δικό τους ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα. Ούτε η κατά διαστήματα πολύ καλή παρουσία της τερματοφύλακας Μαρίας Τούμπα, ούτε τα γκολ της Βαρβάρας Φιάκου (5 στον αγώνα) ήταν αρκετά ώστε να αλλάξουν το ισοζύγιο σε αυτό το διάστημα. Έλενα Γαστρινάκη (2). Μ. Πυrωγιάτη (1) και Στάλω Ιακώβου (1) έδωσαν πολλές δυνάμεις στην άμυνα, όχι όμως τις επιθετικές λύσεις που είχε ανάγκη η ομάδα τους.

Χάθηκε ένα παιγνίδι, όμως η χρονιά μόλις έχει ξεκινήσει. Μέσα από τους αγώνες η Ράντιτς θα προσπαθήσει να βρει τις λύσεις και να δώσει τον ρυθμό που χρειάζεται η ομάδα. Το θετικό είναι πως, μέσα από τις  πολλές απουσίες, κερδισμένες βγήκαν οι νεαρές παίκτριες, Στ. Νικολάου, Μ. Νικολάου, Χρ. Χατζηευαγγέλου, Χρ. Χατζηαντώνη και Χρ. Γαβριλά (σκόραρε κι 1 γκολ)  οι οποίες πήραν χρόνο συμμετοχής κι έδειξαν ότι η προπονήτρια τους  Καταρίνα Ράντιτς μπορεί μελλοντικά να στηριχτεί στη βοήθεια τους.