ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Μέσα σε κλίμα συναίνεσης και  πνεύμα δημιουργικό διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (11 Σεπτεμβρίου)  η  συνάντηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΚΟΧ με τους προέδρους των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που στόχο είχε τους τρόπους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων των διαφόρων κατηγοριών  στο άθλημα του χάντμπολ.

Ο προβληματισμός για το μέλλον του αθλήματος λειτούργησε καταλυτικά στην αρθρώα προσέλευση των παραγόντων, αφού όλα σχεδόν τα σωματεία εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

Με τον συντονισμό του προέδρου της ΚΟΧ Στρατηγού Χαράλαμπου Λόττα, του γ.γ  Μιχάλη Κρασιά και του ταμία και έφορου Εθνικών ομάδων Σταύρου Παναγιώτου, οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν τις εισηγήσεις και τις απόψεις  τους. Απόψεις οι οποίες έχουν καταγραφεί, θα τύχουν επεξεργασίας από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων η οποία με τη σειρά της θα μεταφέρει ολοκληρωμένες εισηγήσεις στο ΔΣ της ΚΟΧ για να καταλήξει στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων στο επικείμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2014-15.

Επιπλέον, τα σωματεία κατέθεσαν και  τους προβληματισμούς τους όσον αφορά στο μέλλον του αθλήματος αλλά και τις υπαρξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγο οικονομικού. Μεγαλύτερο «αγκάθι» στην προσπάθεια τους για επιβίωση τα έξοδα μετακίνησης και η διαιτησία, που όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΣΔ Σάββας Σβρααμίδης «η διαιτησία ήδη προσφέρει αρκετά στο άθλημα με τις αφιλοκερδείς διαιτησίες σε διάφορα τουρνουά, στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στο beachhandball κλπ, όμως είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε για να βρούμε την χρυσή τομή και να ξεπεραστεί με επιτυχία και αυτό το πρόβλημα».

«Οξυγόνο» στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν,  ήταν οι επιταγές (περσινή χορηγία του ΚΟΑ) που μοίρασε στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΟΧ στους εκπροσώπους των σωματείων.

Νέα Σωματεία

Στην συνάντηση εκπροσωπήθηκαν και τα νέα σωματεία που δήλωσαν για πρώτη φορά συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΚΟΧ, όπως η ομάδα αντρών του Α.Ο. Αραδίππου, η ΕΝ Αγίου Αθανασίου που επαναδραστηροποίησε το τμήμα χάντμπολ και φυσικά, ο Προοδευτικός Πάφου που εκτός από την ομάδα αντρών,  από φέτος θα συμμετέχει και στο γυναικείο πρωτάθλημα χάντμπολ.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τελικά η ΣΠΕ Στροβόλου,  παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει και μετά από μεγάλη υπερπροσπάθεια θα διατηρήσει σε λειτουργία το τμήμα της, σε αντίθεση όμως με την ΕΝ ΣΠΕ η οποία (προσωρινά όπως έχει λεχθεί) θα αναστείλει για φέτος την δραστηριότητα της.