ΣΠΕ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΣΠΕ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει το σωματείο χάντμπολ της ΣΠΕ Στροβόλου. Το σωματείο που σύνδεσε το όνομα του με το άθλημα της χειροσφαίρισης, το σωματείο που κατάφερε να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα ρεκόρ στις κατακτήσεις τίτλων, το σωματείο που μέσα από την ακαδημία του ανέδειξε παικταράδες αλλά και μύησε σε εκατοντάδες μικρά παιδιά το άθλημα,  κινδυνεύει λόγω οικονομικού να βάλει λουκέτο στο τμήμα χάντμπολ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά που το τμήμα χειροσφαίρισης έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την εταιρεία της ΣΠΕ Στροβόλου.  Πλέον, δεν υπάρχει κανένας οικονομικός πόρος και ούτε καν τα απαραίτητα έξοδα (διαιτησίες, ασφάλεις παικτών) δεν μπορούν να εξασφαλιστούν  για να μπορέσει το σωματείο να δηλώσει συμμετοχή στο επικείμενο πρωτάθλημα χάντμπολ.

Όσοι είναι κοντά στο τμήμα και αγαπούν το άθλημα, κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν το τμήμα ζωντανό. Τρέχουν για να βρουν πηγές εσόδων (χορηγούς), έχουν προσεγγίσει ασφαλιστικές εταιρείες για προσφορές στην ασφάλιση των παικτών και είναι σε αναμονή για εξελίξεις, ευελπιστώντας ότι αυτές θα είναι θετικές, έτσι ώστε να συνεχίσει  το τμήμα τη λειτουργία του.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη θέληση από τους ανθρώπους που είναι κοντά στο τμήμα ώστε να διατηρήσουν το τμήμα σε λειτουργία. Το οικονομικό όμως τους δένει τα χέρια. Έχει γίνει γνωστό ότι όσοι χειροσφαιριστές  θα παραμείνουν στην ομάδα θα αγωνίζονται αφιλοκερδώς. Δεν μπορείς όμως να μην εξασφαλίσεις σε αυτούς τους αθλητές τουλάχιστον την ιατρική τους περίθαλψη.

Χέρι βοηθείας σε αυτή την προσπάθεια έχει τείνει και ο γνωστός φυσικοθεραπευτής Γιάννης Κτωρής, που έχει εκφράσει την επιθυμία για αφιλοκερδή προσφορά σε αθλητές της ΣΠΕ. Μια ενέργεια που συγκίνησε κι εκτιμήθηκε και που η οποία ωστόσο δεν είναι επαρκής για να λύσει το σοβαρότατο πρόβλημα.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η άλλη ομάδα της Συνεργατικής, η ΕΝ ΣΠΕ Στροβόλου. Γι αυτήν, η πιθανότητα επιβίωσης  ίσως να είναι πολύ πιο περιορισμένη, παρόλο που αν όλα πάνε κατ’ευχή σε ότι αφορά στους χορηγούς, ίσως στο τέλος της ημέρας η ομάδα της Ένωσης να συνεχίσει και αυτή την πορεία της, έχοντας στο δυναμικό της όμως μόνο έφηβους αθλητές.

Τις επόμενες ημέρες, θα κριθούν τα πάντα όσον αφορά στο μέλλον της κραταιάς ΣΠΕ Στροβόλου.  Τα αποτελέσματα των επαφών και οι διαβουλεύσεις στην εξεύρεση χορηγών, θα κρατήσουν ή όχι ζωντανό ένα σωματείο, που με την δραστηριότητα του συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη αλλά και στην εξάπλωση του χάντμπολ.