πάγκος Αρβανίτης Αντρέου
πάγκος Αρβανίτης Αντρέου

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στην Εθνική Χάντμπολ αντρών, ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως χάθηκε ο αγώνας με την Ελλάδα. Σε ένα παιγνίδι όπου πολλά δεδομένα ήταν υπέρ μας (έδρα, κόσμος, ψυχολογία) εντούτοις για μια ακόμη φορά δεν καταφέραμε να πετύχουμε το ζητούμενο. Οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές ψάχνουν μέσα από την  ανάλυση των στατιστικών να βρουν τιο ακριβώς πήγε λάθος και χάσαμε μια καλή ευκαιρία να πετύχουμε μια σημαντική επιτυχία.

«Το παιγνίδι χάθηκε στην αστοχία μας –είναι η άποψη του Ανδρέα Ανδρέου. Όταν σε τέτοιου είδους αγώνες χάσεις τρία πέναλτι και αστοχήσεις σε 11 σουτ από τα 6 μέτρα, τότε δύσκολα μπορείς να ελπίζεις σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, γι άλλη μια φορά πληρώσαμε τα λάθη μας και δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Και όμως, στο παιγνίδι της περασμένης  Κυριακής  η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά. Στην πορεία ήταν που εμφανίστηκαν τα προβλήματα. «Οι παίκτες μας έπιασαν ένα πολύ καλό ρυθμό –αναλύει ο κ. Ανδρέου- και στο 10’ ήταν μπροστά στο σκορ με 4-2. Σε αυτό το σημείο χάσαμε ήδη ένα πέναλτι και 2-3 καλές ευκαιρίες σε τετ α τετ. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί και καταφέρναμε να ανεβάσουμε τη διαφορά, σίγουρα τα πράγματα στην πορεία του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Δώσαμε όμως την ευκαιρία στην Ελλάδα να αντιδράσει και να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα. Αν πάρεις ατομικά τους παίκτες των δύο ομάδων και τους συγκρίνεις ένα προς ένα, σίγουρα οι δικοί μας διεθνείς δεν υστερούν σε τίποτα από τους αντίπαλους τους. Θα τολμούσα να πω μάλιστα ότι σαν μονάδες, είμαστε καλύτεροι. Φαίνεται όμως ότι οι δικοί μας παίκτες δεν πίστεψαν τόσο πολύ στη νίκη όσο πίστεψαν οι αντίπαλοι μας».

Ένα μεγάλο κενό, παρουσιάστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Παρόλο που στο ημίχρονο χάναμε με 9-12, στο 10΄της επανάληψης είχαμε καταφέρει να φέρουμε και πάλι στο παιγνίδι στα ίσα (14-14). Πλην όμως και πάλι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ. «Εδώ είναι που λειτούργησε ανασταλτικά στο παιγνίδι η αστοχία μας –λεει ο συνεργάτης του Γιάννη Αρβανίτη. Χάσαμε τουλάχιστον άλλα έξι σουτ από τα 6 μέτρα και κάναμε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ήρωα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι, στα χαμένα μας σουτ οι αντίπαλοι μας έβγαιναν στον αιφνιδιασμό και σκόραραν εύκολα γκολ, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν και πάλι στο σκορ. Στο τελευταίο διάστημα ήταν δύσκολο να κάνουμε την ανατροπή αφού με τον γρήγορο ρυθμό που είχε από το ξεκίνημα του ο αγώνας, στο τέλος ήρθε φυσιολογικά η κούραση. Δεν είχαμε στον πάγκο ούτες τις κατάλληλες επιλογές και δυστυχώς δεχτήκαμε την ήττα».

Το παιγνίδι με την Ελλάδα, πέρασε στην ιστορία.  Επιστρέφουμε από αυτή τη βδομάδα στους δικούς μας … ρυθμούς αφού επαναρχίζει το τοπικό μας πρωτάθλημα.  Ευρωπαϊκά, θα αρχίσουμε και πάλι να σκεφτόμαστε από τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν και θα δώσουμε τα επόμενα μας δύο παιγνίδια με αντίπαλο το Βέλγιο. Στο μυαλό πολλών από τους φίλους του αθλήματος ωστόσο παραμένει η … εμμονή, ότι με την κλήρωση μας σε αυτό τον όμιλο η Εθνική αντρών είχε την ευκαιρία να κάνει την «υπέρβαση». Απέναντι σε μια Ελλάδα που λόγω ανανέωσης δεν ήταν στα καλύτερα της, αλλά και με μια Εθνική όπως το Βέλγιο που σε φιλικό αγώνα πριν δύο χρόνια, δεν κατάφερε να μας νικήσει στην έδρα της (ισοπαλία 22-22)…