φάση με Νούγκοβιτς
φάση με Νούγκοβιτς

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Δεν πρόλαβε να σβήσει ο απόηχος του αγώνα της περασμένης Πέμπτης στην Πάτρα και σήμερα Κυριακή, η Κύπρος θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με την Ελλάδα για τον 2ο μεταξύ μας αγώνα του 1ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018. Ο αγώνας θα γίνει στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ.
Είναι γνωστό ότι τρεις μέρες νωρίτερα η Κύπρος έκανε μια πολύ καλή παρουσία στο κλειστό της Πάτρας. Είχε βέβαια ένα πολύ μεγάλο κενό διάστημα (τα πρώτα 20΄της αναμέτρησης) στο οποίο η Ελλάδα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες μας και να μας στήσει στον … «τοίχο», όμως με την όλη παρουσία τους στο υπόλοιπο του αγώνα οι διεθνείς μας απέδειξαν πως, με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να έχουν και βαθμολογικό κέρδος από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπου χάσαμε τελικά με 27-25. Ουσιαστικά, αυτός θα είναι και ο στόχος μας σήμερα, να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη του πρώτου αγώνα και αν είναι δυνατό να ξεκινήσουμε το παιγνίδι όπως τελειώσαμε στην αναμέτρηση της Πάτρας έτσι ώστε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αν είναι δυνατό ακόμη και τη νίκη.
Αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις που έκανε μετά το παιγνίδι της Πάτρας ο Ομοσπονδιακός μας Γιάννης Αρβανίτης, πρώτιστο ζητούμενο γι αυτόν και τους παίκτες μας σήμερα θα είναι να προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό, να «είμαστε στην ταχύτητα που πρέπει, στο σωστό αγωνιστικό ρυθμό». Είναι πολύ σημαντικό ότι το παιγνίδι θα γίνει στην έδρα μας, στο δικό μας περιβάλλον. Θα είναι όμως σημαντικότερο αν οι φίλοι του αθλήματος δώσουν μαζικά το παρών τους στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου και στηρίξουν την προσπάθεια των διεθνών μας.
Απέναντι μας θα βρεθεί μια Ελλάδα που επιχειρεί μια ανανέωση στο ρόστερ της. Ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους που ανέφερε ο ελλαδίτης ομοσπονδιακός, Γιώργος Κραουνάκης μετά την αγχωτική και με πολλές δυσκολίες (όπως δικαιολογημένα την χαρακτήρισαν τα περισσότερα ελλαδικά ΜΜΕ) νίκη της Ελλάδας σε βάρος της Κύπρου, όμως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η δική μας Εθνική παρουσιάστηκε σε αυτό το παιγνίδι με αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και με νεαρά παιδιά τα οποία κλήθηκαν στην αντρών για πρώτη φορά.
Ευχή μας, να γίνει ένα καλό παιγνίδι. Συνοπτικά ο αγώνας:
ΚΥΡΙΑΚΗ 02/11/2014
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ – ΩΡΑ 19.00
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Dzmitry Nabocau – Siarhei Kulik (Βουλγαρία)
Γραμματεία – Δήμητρα Ιωάννου – ΄Ελενα Ιωάννου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Alan Grima (Μάλτα)
Α’ ΠΡΟΚΡ. ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελλάδα 1 27-25 2
2. Βέλγιο 0 00-00 0
3. Κύπρος 1 25-27 0
Το πρόγραμμα του ομίλου μας
Ελλάδα – Κύπρος 27-25
Κύπρος – Ελλάδα (2/11/2014)
Κύπρος – Βέλγιο (29 ή 30/4/2015)
Βέλγιο – Κύπρος (2 ή 3/5/2015)
Βέλγιο – Ελλάδα (10 ή 11/6/2015)
Ελλάδα – Βέλγιο (13 ή 14/6/2015)