ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ1
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ1

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στην Ελλάδα ταξιδεύει το απόγευμα της Τρίτης (28 Οκτωβρίου) η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας χάντμπολ των αντρών, η οποία την ερχόμενη Πέμπτη θα αναμετρηθεί με την αντίστοιχη της Ελλάδας στον πρώτο της αγώνα για τον 1ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018.
Η Εθνική, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της γι αυτό το παιγνίδι με απογευματινή προπόνηση τη Δευτέρα, στην οποία οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές, Γ. Αρβανίτης και Α. Ανδρέου είδαν με ικανοποίηση τον διεθνή Ανδρέα Γεωργίου να βγάζει χωρίς πρόβλημα το κανονικό πρόγραμμα και να είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στην αποστολή.
Εκτός από τον Α. Γεωργίου, στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθοι 13 διεθνείς: οι τερματοφύλακες Χριστόφορος Νούγκοβιτς και Μάριος Μηνά, οι Γιώργος Χριστοδούλου, Χρίστος Αργυρού, Γιάννος Νικηφόρου, Ξένιος Κυπριανού, οι πλέιμέικερ Ιούλιος Αργυρού, Γιώργος Στυλιανού και Χριστόφορος Ταρτίος, ο πίβοτ Βασίλης Δημοσθένους και οι Κυριάκος Σοφοκλέους, Ευάγγελος Κώστα και Δημήτρης Νικηφόρου.
Σημαδιακή θα είναι η συγκεκριμένη αποστολή για τους νεαρούς Χρίστο Αργυρού και Δημήτρη Νικηφόρου, που παίρνουν το βάπτισμα του πυρός με την αντρών. Σημείο αναφοράς και η συμπερίληψη στην αποστολή του Ξένιου Κυπριανού, ο οποίος φαίνεται ότι επανήλθε οριστικά μετά την πολύμηνη ταλαιπωρία λόγο τραυματισμού (εγχείριση).
Για το καλύτερο δυνατό
Στόχος της Εθνικής σε αυτό τον αγώνα είναι να παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προετοιμασία, τη διάθεση και την ετοιμότητα των διεθνών μας, πλην όμως δεν παύουν στο πίσω μέρος του μυαλού να προβληματίζονται για το γεγονός ότι οι διεθνείς μας δεν έχουν επίσημα παιγνίδια στα χέρια τους. Το ζητούμενο, είναι το στοιχείο αυτό (έλλειψη παιγνιδιών) να μην επηρεάσει τον αγωνιστικό ρυθμό της Εθνικής, να μην παρασύρει τους διεθνείς σε αβίαστα λάθη και γενικά, να μην σπάσει τη συνοχή της ομάδας μας.
Η εκτίμηση είναι ότι η Εθνική μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην Ελλάδα, που με τη σειρά της επιχειρεί μια ανανέωση στο έμψυχο υλικό της, μιας και ο Γιώργος Κρανάκης έχει καλέσει εννέα νέους παίκτες.
Πλρηροφοριακά αναφέρουμε ότι αυτή είναι η 2η φορά που Ελλάδα και Κύπρος θα βρεθούν αντιμέτωπες σε όμιλο διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν την περίοδο 2011-12 για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2013. Στον αγώνα της Θεσσαλονίκης η Κύπρος έχασε με 31-13 και στην Κύπρο με 30-27.
Στο Κλειστό Πάτρας
Ο αγώνας της Κύπρου με την Ελλάδα θα γίνει στο ΕΑΚ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) Πατρών. Το γήπεδο, που κτίστηκε το 1995 έχει μετονομαστεί σε κλειστό «Δημήτρη Τόφαλου», μεγάλου Πατρινού παλαιστή και Ολυμπιονίκη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.