ΠροπονΑχιλλέας
ΠροπονΑχιλλέας

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 ξεκίνησαν οι εργασίες της σχολής προπονητών που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και οι 20 υποψήφιοι για την απόκτηση του διπλώματος «επιπέδου 1» στην προπονητική του χάντμπολ κάθισαν στα θρανία. Το πρώτο (ιστορικό) μάθημα είχε να κάνει με την τεχνική – ταχτική και σε αυτό δίδαξε ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Αρβανίτης. Τα μαθήματα γίνονται στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Την Κυριακή (21 Οκτωβρίου) θα γίνει το δεύτερο μάθημα της σχολής με το ίδιο θέμα (τεχνική –ταχτική) με εκπαιδευτή και πάλι τον κ. Αρβανίτη. Το συγκεκριμένο θέμα θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (1η και 2 Νοεμβρίου) ενώ στο μεσοδιάστημα (Τετάρτη 29 Οκτωβρίου) το θέμα της εργασίας έχει να κάνει με τους τραυματισμούς του αθλήματος και τις πρώτες βοήθειες.
Άλλα θέματα της σχολής είναι, «ανατομία του σώματος, μυικό σύστημα και λειτουργία», «εξοπλισμός και κανονισμοί», «προπόνηση φυσικής κατάστασης», «κινητική μάθηση», «σχέσεις με αθλητές, γονείς, προπονητές και συνεργάτες», «ανάπτυξη και ωρίμανση: προπόνηση συναρμονιστικών και φυσικών ικανοτήτων», «βιομηχανική της κίνησης» και «αθλητική ψυχολογία».
Οι εργασίες της σχολής αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν στις 17 Δεκεμβρίου, με τις γραπτές εξετάσεις.
Εκτός από τον κ. Αρβανίτη στη σχολή, διευθυντής της οποίας είναι ο γ.γ της ΚΟΧ δρ Μιχάλης Κρασιάς, θα διδάξουν και άλλα καταρτισμένα άτομα όπως οι Εύανδρος Βότσης, Άνθιμος Ρωτός, Πέτρος Βιολάρης, Μάριος Χρίστου, Αλεξία Σκουρίδη, Πάνος Αντωνίου, Τηλέμαχος Σαββίδης και Μιχάλης Αργυρού.