Νούγκοβιτς Α. Γεωργίου Β. Δημοσθένους
Νούγκοβιτς Α. Γεωργίου Β. Δημοσθένους

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας αντρών στο χάντμπολ, η οποία σε λιγότερο από μία βδομάδα θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στον 1ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ 2018, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την αντίστοιχη Εθνική της Ελλάδας.
Δεδομένου ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης οι διεθνείς μας βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές Αρβανίτης και Ανδρέου έχουν ρίξει όλο το βάρος στην τεχνικο –τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα μας στο πρώτο της επίσημο παιγνίδι στον όμιλο.
«Το μόνο που μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι διεθνείς μας δεν έχουν παιγνίδια στα χέρια τους – καταθέτει την … αγωνία του ο Ανδρέας Ανδρέου. Συνήθως, στο πρώτο μας επίσημο παιγνίδι δεν μπορούμε να βγάλουμε την εικόνα που θέλουμε. Ας ελπίσουμε ότι στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης δεν θα επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο. Θα ήταν πολύ καλό για μας αν είχαμε την ευχέρεια να δώσουμε 1-2 φιλικά παιγνίδια πριν από τον επίσημο μας αγώνα, όπως κάναμε άλλες χρονιές που προσκαλούσαμε στην Κύπρο το Ισραήλ. Δυστυχώς, με τα γνωστά προβλήματα αυτό ήταν ανέφικτο, γι αυτό θα περιοριστούμε να προετοιμάσουμε την Εθνική όσο το δυνατό καλύτερα, με τα μέσα που διαθέτουμε».
Πρόβλημα για τους Ομοσπονδιακούς εξακολουθεί να είναι ο τραυματισμός των Ανδρέα Γεωργίου και Κώστα Χατζηεφραίμ. Ιδιαίτερα του πρώτου πάνω στον οποίο οι προπονητές μας επένδυαν αρκετά. Ευχή όλων είναι πως μέχρι την ερχόμενη Κυριακή που θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο διεθνής μας που αγωνίζεται στον Βύρωνα να ξεπεράσει το πρόβλημα (γόνατο) που αντιμετωπίζει και να τεθεί στην διάθεση των προπονητών. Επιπλέον πονοκέφαλο προσδίδει και η απουσία του Παναγιώτη Χριστοδούλου (Προοδευτικός Πάφου) ο οποίος λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να ταξιδέψει με την αποστολή της Εθνικής.
Σε γνωστά … λημέρια
Ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των αντρών με την αντίστοιχη της Ελλάδας την ερχόμενη Πέμτπη θα γίνει στο κλειστό της Πάτρας. Για τρεις διεθνείς μας (βλέπε φωτογραφία) , το γήπεδο αυτό δεν είναι και τόσο άγνωστο, λόγο της συμμετοχής τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Χριστόφορο Νούτγκοβιτς ο οποίος αγωνίζεται στον Διομήδη, τον Ανδρέα Γεωργίου που αγωνίζεται στον Βύρωνα, καθώς και τον Βασίλη Δημοσθένους που αγωνίζεται (από φέτος) στην ΑΕΚ.