ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων της στον 1ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντρών 2018 ξεκίνησε χτες Δευτέρα (20 Οκτωβρίου) η Εθνική μας ομάδα Χάντμπολ η οποία σε δέκα μέρες (30 Οκτωβρίου) θα δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την αντίστοιχη Εθνική Ελλάδας.
Οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές γνωρίζουν ότι θα δώσουν μια πολύ σκληρή μάχη με τον … χρόνο στην προσπάθεια τους να προετοιμάσουν όσο το δυνατό καλύτερα τους διεθνείς, οι οποίοι μπορεί από πλευράς φυσικής κατάστασης να είναι σε ένα καλό επίπεδο, αυτό που τους λείπει όμως είναι τα παιγνίδια.
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους διεθνείς που αγωνίζονται στο δικό μας πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε μόλις το περασμένο Σάββατο. Σε καλύτερη θέση βρίσκονται οι διεθνείς που αγωνίζονται στο Ελλαδικό πρωτάθλημα (Β. Δημοσθένους και Χρ. Νούγκοβιτς) αφού μετρούν ήδη τέσσερα επίσημα παιγνίδια. Εξαίρεση βέβαια ο διεθνής Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος ήρθε στην Κύπρο με ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού (πόνο στο γόνατο) και για προληπτικούς λόγους δεν συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση.
Ο τραυματισμός του Γεωργίου (παίκτης του Βύρωνα) αποτελεί και τον … μισό πονοκέφαλο των ομοσπονδιακών μας προπονητών, αφού το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή είναι ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Χατζηεφραίμ, που κτύπησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μας στον αγώνα του Παρνασσού με την ΑΣΣ ΣΠΕΣ.
Κατά τα άλλα, σε αυτό το στάδιο οι Γιάννης Αρβανίτης και Ανδρέας Ανδρέου δεν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, αφού οι υπόλοιποι διεθνείς είναι απόλυτα υγιείς. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και μέχρι τηνερχόμενη Παρασκευή θα γίνονται στο κλειστό του Cyprus College.
Νέα πρόσωπα
Νέα πρόσωπα στην Εθνική είναι ο Χρίστος Φιλίππου, ο 20χρονος (ύψος 1:98΄) αριστερόχειρας «ίντερ» που αγωνίζεται στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, όπως επίσης και οι νεαροί Νεκτάριος Στυλιανού, Χρίστος Αργυρού καθώς και ο 17χρονος τερματοφύλακας Μιχάλης Καϊλης. Στο νέο … αίμα συγκαταλέγονται και οι επίσης νεαροί, Δημήτρης Νικηφόρου, Μάριος Τριμιθιώτης και ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Ρούσος, που δίπλα στους … παλαίμαχους της Εθνικής (Ιούλιο Αργυρού, Κίκη Σοφοκλέους, Ε, Κώστα, Γ. Νικηφόρου, Χρ, Χρυσάνθου, Γ. Χριστοδούλου, Π. Χριστοδούλου και Χρ. Ταρτίο αναμένεται ότι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις εμπειρίες για να αποτελέσουν μελλοντικά το στήριγμα της Εθνικής.