DSCF1538
DSCF1538

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Μετά τη διεξαγωγή του αγώνα για το σούπερ καπ, με τρεις αναμετρήσεις σήμερα Σάββατο ανοίγει και επίσημα η αυλαία του 32ου πρωταθλήματος χάντμπολ ΟΠΑΠ αντρών. Ένα πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή έξι (6) ομάδων, αφού λόγο οικονομικών προβλημάτων η ΣΠΕ Στροβόλου έχει ενοποιηθεί με την ομάδα της Ένωσης Νέων ΣΠΕΣ και συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με την ονομασία ΑΣΣ ΣΠΕΣ / Ένωση.
Επιπλέον, ο Α.Ο. Αραδίππου (το τμήμα αντρών δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι) θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας αντρών, ενώ οι υπόλοιπες 4 ομάδες είναι οι παραδοσιακές, που εδώ και χρόνια αποτελούν τον βασικό κορμό της Α’ κατηγορίας, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Παρνασσός Στροβόλου, ο Προοδευτικός Πάφου και ο Μαυρομάτης Αγίου Παύλου.
Σύμφωνα με την προκύρηξη, το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην Α’ φάση όλες οι ομάδες θα δώσουν διπλούς (εντός και εκτός έδρας) αγώνες με όλες τις υπόλοιπες. Θα δώσουν συνολικά 10 παιγνίδια. Με το τέλος της Α΄φάσης θα ξεκινήσουν οι αγώνες κατάταξης (Β΄φάση) όπου εκεί οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 θα συμμετάσχουν σε όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς που κέρδισαν στην κανονική περίοδο. Όλες οι ομάδες θα δώσουν 6 αγώνες (3 εντός και 3 εκτός έδρας) και στο τέλος των αγώνων η ομάδα που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια.
Οι ομάδες που με το τέλος της Α΄φάσης θα τερματίσουν στις θέσεις 5 και 6, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες κατάταξης για κατάκτηση της 5ης θέσης στην τελική βαθμολογία. Την 5η θέση θα κατακτήσει η ομάδα που θα συμπληρώσει πρώτη 4 νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των νικών στα μεταξύ τους παιγνίδια της Α΄φάσης. Το σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία είναι πως, σε περίπτωση που η διαφορά στις νίκες είναι τρεις (3), δηλαδή αν μια ομάδα νικήσει δύο φορές στην Α΄φάση αλλά και στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, τότε δεν θα γίνει ο τέταρτος αγώνας.
«Ευχόμαστε ότι και φέτος θα έχουμε ένα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα – ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΧ στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας. Αναμένουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο άθλημα θα εργαστούν και αγωνιστούν φιλότιμα, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της αθλητοπρέπειας και ότι με επίδειξη ανώτερου φίλαθλου πνεύματος θα συμβάλουν θετικά στην εξύψωση του χάντμπολ στο νησί μας. Θέλουμε να τονίσουμε στα συμμετέχοντα σωματεία ότι το ΔΣ της ΚΟΧ είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει με όλη την αυστηρότητα όλες τις πρόνοιες του καταστατικού και των Εσωτερικών Κανονισμών της Ομοσπονδίας που σχετίζονται με την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να έχουμε ένα σωστό, αξιόπιστο και δίκαιο πρωτάθλημα», κατέληξε.
Στο αγωνιστικό μέρος. Χρονολογικά, το πρώτο επίσημο εναρκτήριο σφύρηγμα θα ακουστεί στο Λύκειο Στροβόλου όπου η ΑΣΣ ΣΠΕΣ/΄Ενωση θα φιλοξενήσει τον Παρνασσό Στροβόλου, σε ένα παιγνίδι που αναμένεται να κριθεί στη δύναμη καθώς και ο Παρνασσός έχει φέτος στελεχωθεί σωστά, ενώ έχει δώσει και αρκετά φιλικά παιγνίδια γεγονός που βοήθησε την ομάδα του Άριστου Χρυσάνθου να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ετοιμότητας. Στις 5μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας στην Πάφο ανάμεσα στον Προοδευτικό και τον Μαυρομάτη Αγίου Παύλου, που και αυτός αναμένεται αμφίροπος ενώ στις 6.30 μ.μ. το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα φιλοξενήσει στην έδρα του τη νεοφώτιστη ομάδα του Α.Ο. Αραδίππου, στο ντεμπούτο της στην μεγάλη κατηγορία.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Α.Σ.Σ. ΣΠΕΣ / ΕΝΩΣΗΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΓHΠ: ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡ ΩΡΑ 16.30
Διαιτητές : ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ – ΣΑΒΒΑΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ
Γραμματεία : ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ – ΖΩΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ Π – ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΓ. Π ΓHΠ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ Π ΩΡΑ 17.00
Διαιτητές : ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥΤΤΑΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ Γραμματεία : ΜΑΡΙΑ ΚΚΕΛΗ – ΣΥΛΒΙΑ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΙΔΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – Α.Ο. ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΓΗΠ: CYPRUS COL ΩΡΑ 18.00
Διαιτητές : ΓΙΑΝΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΜΑΡΙΟΣ ΣΦΟΓΓΑΡΑΣ Γραμματεία : ΑΝΘΗ ΚΛΕΟΜΕΝΟΥΣ – ΒΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ