ΣΠΕ ΟΜΑΔΑ
ΣΠΕ ΟΜΑΔΑ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που η ΑΣΣ ΣΠΕΣ / Ένωση ξεκίνησε τη χρονιά στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ χάντμπολ χωρίς τίτλο και με ήττα. Μια από αυτές ήταν η πρόσφατη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης όπου στον αγώνα για την ασπίδα «Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου» πάλεψε, αλλά έχασε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
«Υποδεχτήκαμε αυτή την ήττα με ανάμικτα συναισθήματα –δίνει το στίγμα ο διεθνής χειροσφαιριστής της ΣΠΕΣ / Ένωσης Γιώργος Παπακυπριανού. Ποτέ μια ήττα δεν είναι ευχάριστη, ιδιαίτερα όταν από αυτήν κρίνεται ένας τίτλος, όμως από την άλλη –αν κρίνουμε και τα προβλήματα που είχαμε και τα οποία μας υποχρέωσαν σε ελλειπή προετοιμασία, θεωρούμε ότι δείξαμε καλά στοιχεία και ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε παίκτες με σωστή νοοτροπία, παίκτες νικητές και παρά το σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πιστεύω ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για τη νίκη του».
Σε σχέση με το παιγνίδι, η άποψη του Παπακυπριανού: «Ήταν ένα παιγνίδι με κυρίαρχο στοιχείο τη δύναμη, κάτι που χαρακτηρίζει τα περισσότερα μεταξύ των δύο αυτών ομάδων παιγνίδια. Εμείς κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό χάντμπολ και με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Όμως, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό τον αγώνα καθώς το ερχόμενο Σάββατο έχουμε μπροστά μας τον αγώνα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά».
Αναφερόμενος στη διαιτησία, η άποψη του διεθνή χειροσφαιριστή της ΣΠΕΣ / Ένωση είναι ότι «σε τέτοια παιγνίδια, λάθη κάνουν και οι διαιτητές. Θεωρώ ότι λάθη έγιναν σε βάρος και των δύο ομάδων. Σε αυτό που στεκόμαστε όμως είναι η αντικανονική, κατά την άποψη μας, ακύρωση ενός γκολ σε καθοριστικό σημείο του αγώνα (τέλος α΄ημιχρόνου) αλλά και στο γεγονός ότι, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς παικτών και των δύο ομάδων, οι διαιτητές κατάγγειλαν μόνο παίκτες της ομάδας μας».
Για την επιστροφή στην ενργό δράση των Νέαρχου Μιχαηλίδη και Χάρη Γεωργίου ο Γιώργος Παπακυπριανού σχολίασε ως εξής: «Είναι σημαντικό που οι δύο αυτοί έμπειροι και ικανότατοι παίκτες επέστρεψαν για να βοηθήσουν την ομάδα τώρα που τους χρειάζεται. Προέρχονται από μακρά αποχή από την ενεργό δράση και χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα για να βρουν τον καλό τους εαυτό, παρόλο που στον αγώνα για την ασπίδα η συμβολή τους στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας μας ήταν σημαντική. Σημαντικό, επίσης είναι ότι στην ομάδα έχουμε κάποια νεαρά σε ηλικία παιδιά, όπως οι Λ. Χρυσάνθου, Ν. Στυλιανού και Α. Μακρής οι οποίοι έχουν τα προσόντα και το ταλέντο για να βοηθήσουν. Πιστεύω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος μετά την 1η αγωνιστική θα είναι πολύ βοηθητική για μας, αφού θα έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε και να διορθώσουμε πολλά πράγματα».
Όσον αφορά στους «ψίθυρους» που τον θέλουν να επιστρέφει στην Εθνική: «Η Εθνική είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο. Μου έγινε μια κρούση για να επιστρέψω και η πρόταση αυτή δεν με αφήνει αδιάφορο. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά, όμως ακόμη δεν έχω αποφασίσει θετικά ή αρνητικά καθώς αντιμετωπίζω κάποια επαγγελματικά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεράσω».