ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΑΔΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΑΔΑ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
«Σούπερ πρωταθλήτρια» στο χάντμπολ, για 3η φορά στην ιστορία της αναδέιχτηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ήταν ένας τίτλος που όλοι ήθελαν πολύ να κερδίσουν, για πολλούς και διάφορους λόγους.
«Πρώτα-πρώτα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά θετικά –εξηγεί ο προπονητής της ομάδας Αντρέας Αντρέου. Μπορεί η ασπίδα να είναι ένας άτυπος τίτλος, πλην όμως δεν παύει από του να είναι ένας τίτλος που θα βοηθήσει σημαντικά στη ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας. Ένας άλλος σημαντικός λόγος, για μας, ήταν το γεγονός ότι στις 14 Οκτωβρίου –ημέρα διεξαγωγής του παιγνιδιού- είχε τα γενέθλια του ο πρόεδρος της ομάδας μας, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού. Θέλαμε λοιπόν να κατακτήσουμε την ασπίδα Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, για να κάνουμε στον πρόεδρο μας ένα καλό δώρο γενεθλίων και τα καταφέραμε. Την ασπίδα, αφιερώνουμε επίσης και στον γ.γ του σωματείου μας, Κώστα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι πάντα κοντά και στηρίζει την προσπάθεια μας. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ και τους παίκτες μας για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για την επίτευξη αυτού του στόχου».
Αναφερόμενος στο παιγνίδι, ο προπονητής του Ευρωπαϊκού έχει την άποψη ότι «το παιγνίδι δεν έφτασε σε πολύ ψηλά επίπεδα από πλευράς απόδοσης, καθώς οι δύο ομάδες δεν ήταν απόλυτα έτοιμες αφού τους λείπουν παιγνίδια. Ήταν λογικό και αναμενόμενο ότι χαρακτηριστικό του παιγνιδιού θα ήταν η δύναμη και το πάθος. Όμως, είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας μου θα ανέβει σημαντικά και ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερο χάντμπολ. Μέσα από τα παιγνίδια θα βρούμε το ρυθμό μας, ενώ έχουμε και παίκτες τραυματίες οι οποίοι με την επιστροφή τους θα βοηθήσουν σημαντικά την προσπάθεια μας».
Όσον αφορά στην έκβαση του αγώνα η άποψη του Ανδρέα Ανδρέου είναι ότι «θα μπορούσαμε να επιβληθούμε πιο εύκολα στο παιγνίδι, αν στην έναρξη του β΄ημιχρόνου οπόταν και ξεκινήσαμε να κτίζουμε μια διαφορά, δεν κάναμε τόσα εύκολα λάθη τα οποία μας στοίχισαν» ενώ όσον αφορά στη διαιτησία η άποψη του είναι πως «είναι λογικό ότι σε ένα τέτοιο παιγνίδι λάθη θα γίνουν και από τη διαιτησία. Θεωρώ ότι έγιναν λάθη και για τις δύο ομάδες. Όμως τα λάθη που έγιναν σε κρίσιμα και καθοριστικά σημεία του αγώνα, αν δείτε το βίντεο του παιγνιδιού θα διαπιστώσετε πως τα περισσότερα ήταν σε βάρος της ομάδας μου.
Πέραν από την ασπίδα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο –σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου- είχε και άλλα οφέλη μέσα από αυτό το παιγνίδι. «Το όφελος έχει να κάνει με τους νεαρούς μας χειροσφαιριστές. Μάριος Τριμιθιώτης και Δημήτρης Νικηφόρου πήραν αρκετό χρόνο κι έδειξαν ότι μπορούμε να στηρίξουμε πάνω τους πολλά, ενώ με την απόδοση τους μας δικαίωσαν και οι άλλοι έφηβοι που χρησιμοποιήσαμε, ο Χρίστος Αργυρού και ο πίβοτ Πολύδωρος Έκτωρα, που όχι απλά πήραν χρόνο συμμετοχής αλλά είχαν ουσιαστική παρουσία και βοήθησαν σημαντικά».