τροπαια σούπερ καπ
τροπαια σούπερ καπ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Την αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στο χάντμπολ ανοίγουν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 οι ομάδες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της ΑΣΣ ΣΠΕΣ/Ένωσης, οι οποίες θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, την ασπίδα ΟΠΑΠ της ΚΟΧ η οποία και φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δίδυμων αδελφών, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί και οι οποίοι ήταν αθλητές της χειροσφαίρισης. Ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.

Μπορεί ο αγώνας αυτός να είναι στην ουσία «άτυπος», ωστόσο δεν παύει από του να αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν. Όχι μόνο επειδή τον αγώνα αυτό συνοδεύει κι ένας τίτλος, αλλά για λόγους γοήτρου και κυρίως ψυχολογίας, ενόψει βέβαια και της έναρξης του πρωταθλήματος που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Όπως είναι γνωστό στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ θα γίνει η 1η αγωνιστική και στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής αντρών στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντρών 2018

Ας δούμε όμως τα δεδομένα με τα οποία οι δύο αντίπαλες θα ριχτούν στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου της σούπερ πρωταθλήτριας.

Η ΣΠΕ, που πέρασε μέσα από αρκετές συμπληγάδες και μόλις που κατάφερε να διατηρήσει το τμήμα χάντμπολ σε λειτουργία, συμμετέχει για πρώτη φορά στο θεσμό με τη νέα της ονομασία, Α.Σ.Σ. ΣΠΕΣ / Ένωση. Λόγο των γνωστών προβλημάτων η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία της γι αυτό και θα ριχτεί στη μάχη όντας σίγουρα πολύ μακριά από το 100% της ετοιμότητας της. Από τον πάγκο, την ομάδα του Στροβόλου θα καθοδηγεί φέτος ο Αντρέας Αβραάμ με συνεργάτες τους Κώστα Κωνσταντίνου και Γιώργο Παπακυπριανού (με διπλή ιδιότητα, αφού είναι και πάικτες) ενώ από πλευράς έμψυχου υλικού δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, παρόλο που η απουσία των Βασίλη Δημοσθένους (πήγε στην ΑΕΚ Αθηνών) Δημήτρη Ταρτίου (σταμάτησε την καριέρα του) και Ξένιου Κυπριανού (πήρε μεταγραφή στο Ευρωπαϊκό Παν. Κύπρου) περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές σε κρίσιμες θέσεις (τερματοφύλακα, πίβοτ).

«Είναι ένα παιγνίδι στο οποίο για πρώτη φορά ίσως θα παρουσιαστούμε χωρίς να κουβαλούμε στην πλάτη μας τον τίτλο του φαβορί – δίνει το στίγμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο αρχηγός της ομάδας Σάββας Ζωγράφος. Γνωρίζουμε ότι σε αυτό το στάδιο δεν είμαστε έτοιμοι για αυτού του επιπέδου αγώνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι δεν θα παρουσιαστούμε διεκδικητικοί. Οι παίκτες που είμαστε στην ομάδα δεν είμαστε τυχαίοι, έχουμε όλοι τη νοοτροπία του νικητή. Με τα υφιστάμενα δεδομένα εμείς δεν θα έχουμε την πίεση και το άγχος. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό».

Στο στρατόπεδο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τα δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα. Η ομάδα ξεκίνησε από τον Αύγουστο σε ήρεμο κλίμα την προετοιμασία της και αναμφίβολα μπορεί να μην είναι σε αυτό το στάδιο στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας της, βρίσκεται όμως σε πολύ καλύτερο δρόμο από ότι η αντίπαλος της. Ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Ανδρέου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς οι δύο απουσίες (Μ. Πελαγία και Ξ. Κυπριανού) ήταν στο …. πλάνο μιας

και είναι τραυματίες εδώ και καιρό, ενώ θα έχει στη διάθεση του όλους τους υπόλοιπους χειροσφαιριστές.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση μας τα προβλήματα που έχει περάσει η ΣΠΕ τους προηγούμενους μήνες – εκτιμά ο προπονητής του Ευρωπαϊκού Ανδρέας Ανδρέου. Η ΣΠΕ ήταν, αλλά και παραμένει ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος και παρά τα προβλήματα που την έχουν ταλαιπωρήσει εμείς θα πάνε στο παιγνίδι για να την αντιμετωπίσουμε με κάθε σοβαρότητα. Μπορεί ο τίτλος αυτός να είναι ανεπίσημος, όμως δεν παύει από του να είναι ένας τίτλος τον οποίο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε. Ξεκινούμε μια νέα χρονιά και επιθυμούμε το ξεκίνημα που θα επιχειρήσουμε να είναι θετικό για να μπορέσει η ομάδα και οι παίκτες να αποκτήσουν από νωρίς μια καλή δυναμική ενόψη της συνέχειας».

Προϊστορία

Η επικείμενη, είναι η 11η φορά που οι δύο αυτές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες διεκδικώντας τον τίτλο της σούπερ πρωταθλήτριας. Βέβαια, σε 5 από αυτές το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πριν την μετονομασία της ομάδας είχε αγωνιστεί σαν Cyprus College ενώ η ΣΠΕ Στροβόλου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος σαν ΑΣΣ ΣΠΕΣ /Ένωση. Από τις προηγούμενες 10 αναμετρήσεις η ΣΠΕ έφυγε νικήτρια στις 8 και το Ευρωπαϊκό στις 2 (τη μία όντας Cyprus College).

Η ΣΠΕ είναι η πολυνίκης στο θεσμό καθώς από τους 27 προηγούμενους αγώνες κατάφερε να κατακτήσει 22 φορές την ασπίδα της ΚΟΧ, Άλλες 3 φορές (τις πρώτες της διοργάνωσης) κατέκτησε την ασπίδα η ομάδα του ΚΝ Ανθούπολης και 2 φορές το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Συνοπτικά ο αγώνας:

Α.Σ.Σ. ΣΠΕΣ / ΕΝΩΣΗΣ – ΕΥΡ/ΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΓΗΠ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΩΡΑ 19.30

Διαιτητές: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Γραμματεία: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ανδρέας Καρεκλάς

ΑΣΠΙΔΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

1987 Κ.Ν. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

1988 Κ.Ν. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

1989 Κ.Ν. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

1990 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Κ.Ν. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ 28-22

1991 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Κ.Ν. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ 28-22

1992 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ 28-21

1993 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Κ.Ν. ΛΑΡΝΑΚΑΣ 27-26

1994 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΙΝΤΕΡΚΟΛΕΪΤΣ 29-28

1995 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΓΚΡΑΜΜΑΡ ΣΚΟΥΛ 30-26

1996 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Κ.Ν. ΛΑΡΝΑΚΑΣ 10-0

1997 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Α.Σ. ΛΑΤΣΙΑ 35-25

1998 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 32-22

1999 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΣΑΪΠΡΟΥΣ/ΙΝΤΕΡΚΟΛΕΪΤΣ 30-25

2000 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΓΚΡΑΜΜΑΡ ΣΚΟΥΛ 29-21

2001 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΓΚΡΑΜΜΑΡ ΣΚΟΥΛ 22-20

2002 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Ε.Ν. ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 33-24

2003 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – Α.Σ. ΛΑΤΣΙΑ 29-19

2004 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΣΑΪΠΡΟΥΣ ΚΟΛΕΪΤΣ 25-19

2005 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΣΑΪΠΡΟΥΣ ΚΟΛΕΪΤΣ 30-23

2006 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΕΝ ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 29-23

2007 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΣΑΪΠΡΟΥΣ ΚΟΛΕΪΤΣ 27-26

2008 ΣΑΪΠΡΟΥΣ ΚΟΛΕΪΤΣ – ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 22-21

ΑΣΠΙΔΑ ΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

2009 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΕΥΡΩΠ. ΠΑΝΕΠ. ΣΑΪΠΡ 26-23

2010 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΕΥΡΩΠ. ΠΑΝΕΠ. ΚΥΠΡΟΥ 29-22

2011 ΕΥΡΩΠ. ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ –ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 24-23

ΑΣΠΙΔΑ ΜΙΛΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

2012 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΕΥΡΩΠ. ΠΑΝΕΠ. ΚΥΠΡΟΥ 25-19

2013 ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ-ΕΥΡΩΠ. ΠΑΝΕΠ. ΚΥΠΡΟΥ 26-19


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube