δ Σ ν μ β Σ Σ μ ι β Φ Σ
δ Σ ν μ β Σ Σ μ ι β Φ Σ

Τον τίτλο της σούπερ πρωταθλήτριας στο χάντμπολ γυναικών πανηγύρισε χτες βράδυ η ομάδα του ΑΣ Λατσιών. Στον αγώνα για την ασπίδα ΟΠΑΠ της Ομοσπονδίας, τα Λατσιά νίκησαν την ΕΝ Αθηένου με 30-23 και διατήρησαν τον περσινό τους  τίτλο. Όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια έτσι και φέτος, για 3η σερί χρονιά, η ασπίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των δίδυμων αδελφών, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί, οι οποίοι ήταν αθλητές της χειροσφαίρισης.  Στην έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδελφών Χριστοφόρου, ενώ τις απονομές των κυπέλλων και της ασπίδας έκανε η αδελφή των ηρώων, Γεωργία Χριστοφόρου.

Το παιγνίδι, από απόψεως θεάματος δεν έφτασε σε πολύ ψηλά επίπεδα καθώς  οι δύο ομάδες δεν  παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμες. Στο ξεκίνημα, με αργό ρυθμό, η Αθηένου (περσινή κυπελλοπρωταθλήτρια) είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ, με τα Λατσιά όμως να είναι συνεχώς κοντά, να μην επιτρέπουν στην αντίπαλη τους να ανοίξει την ψαλίδα, με αποτέλεσμα το τέλος του πρώτου μέρους να βρει τις δύο αντίπαλες στο ισόπαλο 12-12.

Στην επανάληψη τα Λατσιά μπήκαν πιο αποφασιστικά και με την τερματοφύλακα Άντρια Τάκη να … κατεβάζει τα ρολά, τις Άννα Μπουρτάκ (στο ξεκίνημα) και  Μαριλένα Σολέα στη συνέχεια να πετυχαίνουν σημαντικά γκολ, κατάφεραν να ξεφύγουν των αντιπάλων τους (15΄19-22. 15’ 19-24), να πάρουν τη νίκη με 30-23 και να κατακτήσουν την ασπίδα για  6η φορά στην ιστορία τους.

ΑΣ ΛΑΤΣΙΑ (Α. Μιχαήλ) Α. Τάκη, Ν. Σίσκοβα 3, Μ. Σολέα 7, Χρ. Γεωργίου, Ν. Αντωνίου 2, Α. Μπουρτάκ 11, Β. Σκουκάιτε, Λ. Έλληνα 2, Ε. Βραχίμη 1, Β. Σβετλάνοβα, Μ. Χαραλάμπους 4, Στ. Μιχαήλ.

ΕΝ ΑΘΗΕΝΟΥ (Κ. Ράντιτς): Κ. Ράντιτς 6, Β. Φιάκου 5, Ε. Γαστρινάκη 2, Α. Διγενή 7, Μ. Πυρωγιάτη 1, Στ. Ιακώβου 1, Μ. Τούμπα, Μ. Νικολάου, Χρ. Χατζηευαγγέλου, Χρ. Γαβριλά 1, Στ. Νικολάου, Χρ. Ματσούκα, Χρ. Χατζηαντώνη.