Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) που διεξάγεται στη Σόφια, συνεδρίασε η Επιτροπή Μικρών Κρατών, στην οποία μέλος είναι και η Κύπρος. Για τα αγωνιστικά θέματα, η επιτροπή των Μικρών Κρατών ζήτησε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) να διοργανώσει την τελική φάση των Εφήβων και έναν προκριματικό όμιλο των Νεανίδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Από την Κύπρο ζητήθηκε να διοργανώσει και κάποιο από τα νεοεισαχθέντα πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ Μικρών Κρατών, αλλά με δεδομένη τη διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Λάρνακα, κρίθηκε αδύνατο να προστεθεί κι άλλη διοργάνωση στο κυπριακό καλεντάρι.
Το Σαν Μαρίνο ανακοίνωσε στη συνεδρία της Επιτροπής ότι προτίθεται να καταθέσει ολοκληρωμένη εισήγηση για την εισαγωγή μέχρι δύο ξένων στις εθνικές ομάδας των Μικρών Κρατών. Οι ισχυρότερες αγωνιστικά χώρες, όπως η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Σκωτία, διαφώνησαν -και μάλιστα με ισχυρά επιχειρήματα- αλλά οι ασθενέστερες τάχθηκαν υπέρ. Σχετική απόφαση θα ληφθεί προσεχώς. Η Σκοτσέζα Ανν – Μάργκαρετ Φλέμινγκ εξελέγη ομόφωνα (χωρίς ανθυοποψήφιο και δια βοής) να συνεχίσει για μια ακόμη τετραετία στην προεδρία των Μικρών Κρατών Ευρώπης.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ. Μιχάλης Κρασιάς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, καθώς και άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Κύπρος και Ελλάδα θα τηρήσουν κοινή γραμμή για την υποστήριξη των Ελλήνων υποψηφίων στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το πρωΐ του Σαββάτου, ενώ από πλευράς ΕΟΠΕ θα στηριχθούν, όπου είναι εφικτό, οι κυπριακές θέσεις.