62235
62235

Η πρόκριση στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Badminton για τη Δήμητρα Κοροκίδα είναι πλέον γεγονός. Στην λίστα που δημοσίευσε μόλις χθες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Badminton (BWF), η Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται στο νούμερο 28 στο μονό και έτσι έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία (Basel) στην Ελβετία, 20-25 Αυγούστου.
Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του ελληνικού Badminton καθώς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι 32 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες στον κόσμο με βάση την παγκόσμια κατάταξη. Επίσης η Δήμητρα Κοροκίδα έχει πάρει την πρόκριση και για το Μικτό WH1-WH2 όπου έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως ζευγάρι με τον Αυστραλό Manzoney Grant, αν αποδεχθεί και αυτός την πρόσκληση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Badminton θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος και τις ίδιες ημερομηνίες με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Badminton για αρτιμελείς αθλητές, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού αλλά και θεάματος που προσφέρει.