AM2V3221
AM2V3221

Ο Απόλλων ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας κερδίζοντας την Robo Markets ΑΕΛ με 3-0 σετ.

Στους άλλους τρεις αγώνες, η Τεχνοοικία ΑΕΚ συνέχισε την ξέφρενη πορεία της κερδίζοντας με 3-0 τον Εθνικό Λατσιών. Η Ανόρθωση κατέβαλε την Ολυμπιάδα Ν. με 3-0 και η Αναγέννηση Δ. επιβλήθηκε του ΘΟΙ Αυγόρου επίσης με 3-0 σετ.

«Γαλάζιο» το ντέρμπι
«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: ΑΠΟΛΛΩΝ – ROBO MARKETS ΑΕΛ 3-0 Σετ: 26-24, 25-17, 25-19
Με κορυφαία την Κατερίνα Ντουντνίκοβα και πολύτιμες λύσεις από την Άντρη Ιορδάνους ο Απόλλωνας πήρε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή κερδίζοντας στο ντέρμπι της Λεμεσού πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το σκορ την Robo Markets ΑΕΛ με 3-0 σετ.  Οι «γαλαζοκίτρινες» ήταν ισάξιες και ειδικά στο πρώτο σετ έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους.

Εντυπωσιακά άρχισε τον αγώνα η Robo Markets ΑΕΛ που προηγήθηκε με 00-08 αιφνιδιάζοντας τον Απόλλωνα. Τα προβλήματα στην υποδοχή ήταν εμφανή στις «γαλάζιες» με συνέπεια οι «γαλαζοκίτρινες» να χτυπούν με την Βόρονα κυρίως. Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου επιχείρησε να αντιδράσει μείωσε σε 08-12, αλλά εκ νέου οι παίκτριες του Σπ. Πρωτοψάλτη ξέφυγαν με 10-19. Η Ντουντνίκοβα όμως δεν άφησε τις φιλοξενούμενους να καθαρίσουν αφού  ο Απόλλων μείωσε σε 14-19. Με φοβερή ανατροπή ο Απόλλων προηγήθηκε 24-23 και με πόντο της Άντρης Ιορδάνους και αποτυχημένη επίθεση της Βόρονα ο Απόλλων κέρδισε το πρώτο σετ με 26-24 και το προβάδισμα σε 27 λεπτά.

Ο Απόλλων μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο σετ και με την Ντουντνίκοβα στο σέρβις κέρδισε πόντους από την κακή υποδοχή της Robo Markets ΑΕΛ.  Οι «γαλαζοκίτρινες» βρήκαν τα πατήματά τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 12-12, αλλά με σερί χάρις και πάλι τα σερβίς της Ντουντνίκοβα οι «γαλάζιες» ξέφυγαν με 17-12. Παίζοντας συγκεντρωμένα, ο Απόλλων κέρδισε το σετ με 25-17 σε 21 λεπτά, αφού η Robo Markets ΑΕΛ έβρισκε λύσεις μόνο από την Κχαταρασβίλι.

Μετά το αρχικό 04 -00 του Απόλλωνα ελέω των καλών σερβίς της Ανγκούλο, η Robo Markets ΑΕΛ ανέβηκε, ισοφάρισε με μπλοκ της αρχηγού Σάντρα Παύλου σε 06-06, αλλά οι γηπεδούχες με αιχμή την Ντουντνίκοβα ξέφυγαν με 10-06. Οι «γαλάζιες» αύξησαν σε 16-09, αλλά έπαθαν «μπλακ – άουτ και οι «γαλαζοκίτρινες» με σερί 01-09 προηγήθηκαν 17-18. Η Άντρη Ιορδάνους όμως  πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα της 22-19 για να κερδίσουν οι «γαλάζιες» με 25-19 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ(ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Ανγκούλο, Ιορδάνους, Ι. Λεωνίδου, ,Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου.

 

ROBO MARKETS ΑΕΛ(ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ):Σπύρου,Βόρονα, Κωνσταντινίδου, Κχαταρασβίλι, Σίμαν, Παύλου – Λίμπερο: Aραούζου, Κυπριανού – Αλλαγές: Σιακκίδου, Ντόντσουκ.

Πέντε στα πέντε
«ΚΙΤΙΟΝ»: ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ 3-0 Σετ: 25-15, 25-07, 25-06
Την πέμπτη συνεχή νίκη της πέτυχε η Τεχνοοικία ΑΕΚ η οποία δικαιώνοντας τα προγνωστικά κέρδισε στο «Κίτιον» τον Εθνικό Λατσιών με 3-0 σετ. Οι «κιτρινοπράσινες» έκαναν την «πρεμιέρα» στο γήπεδο της Λάρνακας.

Οι πρωτοπόρες κέρδισαν το πρώτο σετ με 25-15 και προηγήθηκαν με 1-0 απέναντι στις παίκτριες του Εθνικού που πάλεψαν το σετ. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ έπαιξε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο σετ και κέρδισε με 25-07 αγγίζοντας την πέμπτη συνεχή νίκη. Αυτή επιτεύχθηκε λίγο αργότερα όταν η Τεχνοοικία ΑΕΚ πήρε το σετ με 25-06 και έκλεισε τον αγώνα.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ(Λ. ΧΟΛΟΣΙ): Στ. Ιωάννου, Ειρ. Ιωάννου, Ν. Στυλιανού, Μάγκντιτς,Ριπνάγια, Ριαλά – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ(Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ): Λουκά, Τίλει, Κωνσταντίνου, Σολωμή, Οικονομίδου, Χριστοδούλου – Λίμπερο:Δαϋίδ

«Κυρία» με κεκτημένη ταχύτητα
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.3-0 Σετ:25-09, 25-16, 25-11
Με κεκτημένη ταχύτητα η Ανόρθωση ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ολυμπιάδας Ν. και καραδοκεί για τετράδα και κορυφή. Η «Μεγάλη Κυρία» έπαιξε πολύ καλά και δεν άφησε την επικίνδυνη Ολυμπιάδα να μπει στο παιχνίδι κερδίζοντας με 3-0 σετ.

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η Ανόρθωση κερδίζοντας το πρώτο σετ με 25-09 απέναντι σε μια μέτρια Ολυμπιάδα. Η εικόνα της Ολυμπιάδας ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο σετ αλλά οι παίκτες της «Κυρίας» κέρδισαν το σετ με 25-16 εξασφαλίζοντας και το δεύτερο σετ. Η Ανόρθωση ήταν ανώτερη και στο τρίτο σετ κερδίζοντας με 25-11 εξασφαλίζοντας και τη νίκη με 3-0 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ):Kορντούν, Μπρατούνχινα,Σταυρινίδου, Πατσέκο, Καετάνο,Ιωάννου – Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: Xριστοπούλου, Κακουρή.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.(ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ):Χριστοδούλου, Γ. Μαραγκού, Νίστρομ, Αθανασίου, Ντίπερν, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Kολοκοτρώνη, Οικονομίδου, Καυκαρίδου.

 

«Πράσινη» κυριαρχία
ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ 3-0 Σετ:25-22, 25-13, 25-20
Τη βαθμολογική της θέση βελτίωσε η Αναγέννηση Δ. που στο τοπικό ντέρμπι των Κοκκινοχωριών κέρδισε το ΘΟΙ Αυγόρου με 3-0 σετ και ξεκόλλησε από τους 03 βαθμούς. Οι «πράσινες» ήταν καλύτερες ενώ το ΘΟΙ πάλεψε τα δυο από τα τρία σετ.
Η Αναγέννηση παίζοντας καλύτερα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα κέρδισε με 25-22 το πρώτο σετ και «έγραψε» το 1-0 στα σετ.
Η ομάδα της Δερύνειας έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ στο δεύτερο σετ και κέρδισε με 25-13 σε 23 λεπτά γράφοντας το 2-0.  Το τρίτο σετ πρόσφερε ωραίο θέαμα, αλλά η Αναγέννηση κέρδισε με 25-20 και πήρε το τρίποντο με 3-0 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.(Λ. ΛΟΙΖΟΥ):Μάγνι, Ευσταθίου,Παπαγιάννη, Γκρίπαν, Δημητρίου, Μπράουν – Λίμπερο: Oικονόμου. – Αλλαγές: Αντωνίου,

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ): Χαραλάμπους, Όθωνος,Κωνσταντίνου,Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου – Λίμπερο: Kούτα. – Aλλαγές: Χρίστου, Τζιανουδάκη, Χρυσάνθου.

 

Η βαθμολογία μετά τη συμπλήρωση της 5ης αγωνιστικής διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Τεχνοοικία ΑΕΚ 15, 2. Ανόρθωση 12, 3. Απόλλων 12, 4. Robo Markets ΑΕΛ 09, 5. Αναγέννηση Δ. 06, 6. ΘΟΙ Αυγόρου 03, 07.Ολυμπιάδα Ν. 03. 8. Εθνικός Λ. 0.