Γυμναστική για έγκυες
Γυμναστική για έγκυες

Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή περίοδο για κάθε γυναίκα και το ταξίδι της μητρότητας είναι ένα ταξίδι αγάπης και απελευθέρωσης. Για μια καλή πορεία της εγκυμοσύνης είναι ο συνδυασμός μιας ήρεμη ζωής, ισορροπημένης διατροφής και άσκησης με μέτρο. Η άσκησης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά την έγκυο να βρίσκεται σε καλή σωματική και ψυχική κατάσταση και στόχος της είναι η έγκυο να παραμείνει σε φόρμα και όχι να αποκτήσει σώμα αθλήτριας.

Βοηθά γενικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τής κύησης
 • Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος
 • Βελτιώνει την αερόβια και μυϊκή ικανότητα
 • Μειώνει την δημιουργία κιρσών και στο πρήξιμο των ποδιών και το αστραγάλων
 • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
 • Μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση
 • Καλύτερος έλεγχος βάρους στην εγκυμοσύνη και αυξημένη ενεργητικότητα
 • Συντομότερη διάρκεια τοκετού και λιγότερες εμφάνισης επιπλοκών τοκετού
 • Γρηγορότερη ανάρρωση μετά την γέννα.

Γιόγκα

Η προγεννητική γιόγκα περιλαμβάνει κίνηση, αναπνοή και επίγνωση. Η εξάσκηση γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενισχύει τούς μύες της μέλλουσας μητέρας και αυξάνει την ευελιξία η οποία είναι χρήσιμη κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μέσα από τις ειδικευμένες  στάσεις και κινήσεις στο γιόγκα μπορεί να προσφέρει ανακούφισή από ορισμένες ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης όπως πόνο στο χαμηλό μέρος της πλάτης και την κατακράτηση υγρών. Επιπρόσθετα προωθεί την ηρεμία, μειώνει το στρες και δημιουργεί μια επίγνωση της σωστής αναπνοής. Όλα αυτά θα ωφελήσουν την μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Pregnancy Pilates

H Pilates είναι ιδανική για την έγκυο. Αποτελεί μία σειρά ασκήσεων που έχει ως στόχο την βελτίωση της ευλυγισία και της δύναμης του σώματος, τον καλύτερο έλεγχο τής αναπνοής και όσο λιγότερο ταλαιπωρία για την έγκυο. Βοηθά στις μυϊκές και τις σκελετικές ανισορροπίες που δημιουργεί η εγκυμοσύνη.
Γυμναστική για έγκυες
Γυμναστική για έγκυες

Pregnancy Fitness

Βελτιώνει την αντοχή και την δύναμή της εγκύου χρησιμοποιώντας ελαφριά βάρη από ότι συνήθως και χωρίς έντονες κινήσεις. Βοηθάει την έγκυο να μην πάρει περισσότερα κιλά από όσα χρειάζεται ο οργανισμός της,να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος,να συντηρήσει την καλή φυσική της κατάσταση,να γεννήσει εύκολα και τέλος να χάσει γρήγορα τα κιλά πού πήρε στην εγκυμοσύνη.

Pregnancy circuit training

Το βασικό πλεονέκτημα της είναι ότι ενεργοποιεί το μέγιστο δυνατό αριθμό μυών σε σύντομο χρονικό διάστημα με λίγα κιλά περισσότερες επαναλήψεις και χαμηλή ένταση για την έγκυο.

Pregnancy dancing.

Ο χορός είναι ένας ασφαλής και διασκεδαστικός τρόπος εκγύμνασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ως αερόβια άσκηση. Όταν κάνουμε αερόβια άσκηση αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα οπότε και περισσότερο οξυγόνο στους μύες. Ο χορός αυξάνει την ευελιξία και την τόνωση των μυών.
Το άρθρο επιμελήθηκε από την Krasi kirilova μαία στην κλινική Μητέρα και παιδί και gym instructor

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube