ImageHandler
ImageHandler

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα που αφορά το πόρισμα έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Κράτους στην Κ.Ο.Ε.,

Αναφορικά με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία έχει δει σήμερα τη δημοσιότητα σε εφημερίδα καθημερινής κυκλοφορίας, επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη μου στην προσπάθεια εξυγίανσης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του κυπριακού ολυμπισμού γενικότερα.
Σέβομαι απόλυτα τη διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και χωρίς να μπορώ να προκαταβάλω το οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποτέλεσμα, σημειώνω και τονίζω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ στην Προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα καταβάλω κάθε προσπάθεια και θα συνεργαστώ πλήρως με τις Πολιτειακές αρχές και θεσμούς έτσι ώστε αφενός να διαλευκανθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση, αφετέρου να διορθώσουμε τα πολλά σημερινά κακώς έχοντα στην ΚΟΕ.
Δεν έχω καμία πρόθεση να εμπλακώ στην παρούσα φάση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία δεδομένο ότι είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, εκτός από το να ευχηθώ να λειτουργήσει ευεργετικά και επιμορφωτικά, έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ολυμπισμό της χώρας μας να αντιληφθούν την ανάγκη για διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα.
Περαιτέρω, λυπάμαι να παρατηρήσω ότι τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή, σύμφωνα με το σημερινό ειδησεογραφικό άρθρο τουλάχιστον, είναι σε πλήρη συμφωνία με τα όσα γραπτώς και προφορικώς είχα υποδείξει προς τους σημερινούς διοικούντες της ΚΟΕ και για τα οποία έτυχα χλευασμού και διάψευσης. Οι ίδιοι σημερινοί διοικούντες είναι αυτοί που διοικούσαν και την περίοδο του 2009 για την οποία γίνεται η έρευνα και αυτό είναι ένα σημάδι του ότι η ΚΟΕ δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική κίνηση αυτοβελτίωσης και προόδου. Λυπάμαι δε να παρατηρήσω ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ίδιοι αυτοί διοικούντες αρνούνταν πεισματικά να «επιτρέψουν» έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία του Κράτους και χρειάστηκε νομική επέμβαση για να ξεκινήσει ο έλεγχος, πράγμα ανεπίτρεπτο τόσο από νομικής άποψης όσο και για τα όσα θα έπρεπε να πρεσβεύει ο Ολυμπισμός.
Σημειώνω και εκθειάζω τη στάση και δράση μικρής μερίδας του Συμβουλίου της ΚΟΕ, οι οποίοι με σωστή προσέγγιση, με διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης, επέμεναν στην άνευ όρων αποδοχή της έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καθώς και συχνά έθιγαν την ανάγκη για βελτίωση της λειτουργίας της ΚΟΕ και μεταρρύθμισης.
Τελειώνοντας, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στην ΚΟΕ, θέλω να ευχηθώ σε όλους που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα ολυμπιακά δρώμενα καλή επιτυχία. Ευελπιστώ ότι ανεξάρτητα εκλογής προσώπων, η επόμενη μέρα θα βρει την ΚΟΕ να εργάζεται σθεναρά προς εξυγίανση, προς αναδιάρθρωση και προς μεταρρύθμιση. Προτίθεμαι, αύριο κιόλας, να καταθέσω δημόσια συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και να δημοσιοποιήσω τους πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί ενδεχόμενη παρουσία μου στο θώκο της ΚΟΕ. Όλες μου οι προσπάθειες και προτιθέμενες ενέργειες θα είναι βασισμένες στη διαφάνεια, τον επαγγελματισμό και τη χρηστή διοίκηση και προτεραιότητα μου, σε περίπτωση εκλογής, θα είναι φυσικά η μεταρρύθμιση και η προάσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των αθλητών, των Ομοσπονδιών και του Ολυμπισμού γενικότερα.

Andreas Papacharalambous

Senior Partner

KOUSHOS KORFIOTIS PAPACHARALAMBOUS LLC
20 Costis Palamas str., ‘Aspelia’ Court, 1096 Nicosia, Cyprus
P.O. Box 21020, 1500 Nicosia, Cyprus
Tel.: (+357) 22664555 – Fax: (+357) 22677485www.kkplaw.com