Γιώργος Αχιλλέως
Γιώργος Αχιλλέως

Ο στόχος του Γιώργου Αχιλλέως για το 2015 είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

 Στη συνέντευξη τύπου ο πρωταθλητής μας στη σκοποβολή εξέφρασε την επιθυμία του να πετύχει αυτό το στόχο όσο πιο νωρίς γίνεται μέσα στο 2015 για να μπόρεση  να συνεχίσει απερίσπαστος στην προετοιμασία του για το μεγάλο στόχο.

Τα ΜΜΕ υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (05/01) στο ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό ο Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με τους δημοσιογράφους και να τους ενημερώσει για τη σεζόν του 2015 και τους στόχους του στο Ρίο. Ο Κύπριος σκοπευτής επέλεξε τη Λεμεσό για να συναντηθεί με τους δημοσιογράφους, πόλη στην οποία διαμένει ο ίδιος και έχει ως βάση.
«Ξεκίνησα την προετοιμασία μου για το 2015. Ο μεγάλος μου στόχος είναι η εξασφάλιση της Ολυμπιακής κάρτας, κάτι που θέλω να πετύχω νωρίς. Η πρώτη μου παρουσία θα είναι στο Ακαπούλκο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρτίου. Θέλω να πάρω νωρίς την πρόκριση και ακολούθως να αφοσιωθώ στο Ρίο χωρίς το άγχος της πρόκρισης», είπε ο Αχιλλέως και συμπλήρωσε: «Το 2014 ήταν μια καλή χρονιά. Το χρυσό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες ήταν για μένα ο μεγάλος στόχος και ευτυχώς ήρθε. Στο τέλος της χρονιάς είχα κάποια προβλήματα στη μέση όμως πλέον είμαι καλύτερα. Θα είμαι καλά το 2015».
Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ο Αχιλλέως στοχεύει στο βάθρο: «Στο Ρίο θέλω πρώτα να μπω στον τελικό, εκεί όπου όλα ξεκινούν από το μηδέν. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρο μου και είμαι αφοσιωμένος σ΄ αυτόν τον στόχο».

Η χρονιά του 2015
Ο Γιώργος Αχιλλέως ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες την προετοιμασία του για τη σεζόν του 2015, που είναι προ-ολυμπιακή χρονιά. Η δράση για τον ίδιο ξεκινά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ακαπούλκο του Μεξικό στις αρχές Μαρτίου, ενώ ακολουθούν οι ίδιες διοργανώσεις στο Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (19-29 Μαρτίου) και «εντός έδρας» στη Λάρνακα (24 Απριλίου – 4 Μαΐου). Ανάλογα με την εξέλιξη της πρόκρισης, θα αποφασιστεί και το πρόγραμμα ακολούθως στη χρονιά. Αν δηλαδή έρθει νωρίς η κάρτα, δεν αποκλείεται ο Αχιλλέως να «αφήσει» κάποιους Αγώνες και να επικεντρωθεί περισσότερο στην προετοιμασία του.

Έμπειρος στο Ρίο
Μια ενδεχόμενη παρουσία στο Ρίο το καλοκαίρι του 2016 θα αποτελέσει ρεκόρ συμμετοχών σε Ολυμπιάδα για Κύπριο αθλητή. Ο Αχιλλέως ήδη συμμετείχε σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη φορά ήταν στο Σίδνεϊ το 2000 σε ηλικία 20 ετών και ακολούθως αγωνίστηκε σε Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012. Η συμμετοχή στον τελικό του σκιτ και η 5η θέση στην Κίνα αποτελεί το ψηλότερο του πλασάρισμα, μια θέση που θέλει να ξεπεράσει στο Ρίο: «Θα πάω στη Βραζιλία πολύ πιο έμπειρος και ήρεμος. Ξέρω τι πρέπει να γίνει αυτή τη φορά για να πάρω το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», λέει ο ίδιος.

Τα ραντεβού της χρονιάς για το σκιτ:
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
– Λονάτο, Ιταλία (9 – 18 Σεπτεμβρίου)

Παγκόσμια Κύπελλα
– Ακαπούλκο, Μεξικό (28 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου)
– Αλ Αΐν, ΗΑΕ (19 – 29 Μαρτίου)
– Λάρνακα, Κύπρος (24 Απριλίου – 4 Μαΐου)
– Γκαμπάλα, Αζερμπαϊτζάν (6 – 16 Αυγούστου)