Γιατί θα απουσιάσουμε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων- Η υποβάθμιση και η υποτίμηση δεν θα γίνει ανεκτή
Απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους 1

Απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ.

Δυστυχώς, στην κορυφαία στιγμή για πολλούς αθλητές μας την φετινή σεζόν, στον μεγαλύτερο ίσως αγώνα της χρονιάς η Αction IN Sports δεν επέλεξε, αλλά ουσιαστικά την υποχρέωσαν πράγματα και καταστάσεις να αποσύρει το ενδιαφέρον της για κάλυψη της διοργάνωσης.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση και αυτό γίνεται επειδή το ποτήρι έχει ξεχειλίσει με τις «φάλτσες» αποφάσεις που θα καταγγελθούν εκεί που πρέπει και όπως πρέπει ώστε να προστατεύσουμε το κύρος του επαγγέλματος και τη βαρύτητα της δημοσιογραφικής μας ιδιότητας που κάποιοι φαίνεται υποτιμούν ή υποβαθμίζουν.

Στην Action in Sports πλαισιωνόμαστε από επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και όχι Φωτογράφους, και μέλημά μας είναι να αναδεικνύουμε την αθλητική δράση με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο .

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχει λένε, οδηγία όπως στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, οι φωτορεπόρτερ παραμείνουν  στην κερκίδα και αναλόγως του αθλήματος που θα διεξαχθεί τους δίνουν την δυνατότητά να τρέχουν και στην άλλη πλευρά «εξωτερικά» στην άλλη κερκίδα, και φυσικά από εκεί να καλύψουν και τους αγώνες (όχι δεν είναι ανέκδοτο) ενώ οι δημοσιογράφοι «εγκλωβισμένοι» σε κάποια τετραγωνικά, στη λεγόμενη «μεικτή ζώνη».

Εντός του αγωνιστικού χώρου θα μπορούν να εργαστούν η ομάδα φωτογράφων που οι αρμόδιοι έχουν πληρώσει για να καλύψουν το γνωστό «Μπρούνο Ζάουλι» και που στους υπόλοιπους αγώνες για χρονιά όχι πως έχουμε πρόβλημα με τους ανθρώπους, ήταν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ αφού στα στάδια βλέπεις πάντα τις 3-4 γνωστές «φάτσες» που οι πλείστοι αν όχι όλοι δεν βάζουν ούτε και ευρώ στην τσέπη για να είναι εκεί.

Αυτούς τους ανθρώπους, θέλουν τώρα να αφήσουν στην κερκίδα, αυτούς τους ανθρώπους θέλουν να πετάξουν έξω από το γήπεδο αφού βλέπετε θα «κατέβει» το ΡΙΚ στο Τσίρειο για να καλύψει τη διοργάνωση (και πάλι με λεφτά του Κύπριου πολίτη αφού θα είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ όπως μας λέχθηκε από άνωθεν)

Τις αποφάσεις τους, δεν θα τις κρίνουμε εμείς, οφείλουμε ωστόσο ασκώντας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ να ζητήσουμε το λόγο  (και τον λογαριασμό) στο τέλος της χρονιάς, καθώς ας μην ξεχνιόμαστε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ διαχειρίζονται και προς Θεού δεν αφήνουμε αιχμές για ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ ή ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

Πρακτικές του «χαλίφη» του «τσιφλικά» όχι στο στίβο κύριοι, όχι στον αθλητισμό. Γι αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους η ομάδα της Action IN Sports αποφάσισε όπως αποσύρει όλο το προσωπικό της από την εν λόγω διοργάνωση.

Είναι ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ να βλέπεις 4 φωτογράφους εντός του γηπέδου και άλλους 2-3 στις κερκίδες. Γιατί 2-3 θα είναι, όσοι είναι πάντα, όπως και πολύ λίγος θα είναι ο κόσμος στις κερκίδες, γιατί εν τέλει έχουμε και τις ενστάσεις μας αν οι κύριοι των «καρέκλων»  θέλουν ο κόσμος να έρχεται στα γήπεδα, αν πιστεύουν ότι οι αθλητές αξίζουν προβολής, αν τελικά αξίζει κάποιος (σεβόμενος τον εαυτό του και την ιδιότητά του ως δημοσιογράφος) να ασχοληθεί μαζί τους.

Ίσως, ήρθε η ώρα να γνωριστούμε καλύτερα… Εις το επανιδείν φίλοι μου!

Υ.Γ: Το παραμυθάκι που θα βγουν να πουν ότι δεν είναι δική τους απόφαση αλλά άλλων, μην το «μασήσετε!

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube