group personal training at a gym
group personal training at a gym

Το να πετύχουμε τους στόχους μας στην γυμναστική δεν είναι καθόλου εύκολο, πόσο μάλλον όταν η υλοποίηση ενός προγράμματος στο γυμναστήριο εξαρτάται άμεσα από την καθημερινότητα μας. Ο φόρτος εργασίας μας, τα ωράρια που ακολουθούμε, η ψυχολογική και σωματική μας κατάσταση είναι κάποιοι από τους κυριότερους παράγοντες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση μας στο γυμναστήριο.

Αν και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι στρέφονται προς την εκγύμναση με personaltrainer, υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει σε ένα ασκούμενο και ποια είναι τα οφέλη που θα έχει εμπιστεύοντας την εκγύμναση του σε ένα επαγγελματία του χώρου.

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ένας σωστός personaltrainer το πρώτο πράγμα που φροντίζει να κάνει πέρα από το να μάθει αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι να σας αξιολογήσει μυοσκελετικά. Πχ αν παρουσιάζετε κάποια ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση κτλ), κάποιο πρόβλημα με την βάδιση σας, τυχών προβλήματα στην στάση σας (έσω/έξω στροφή γόνατος/ισχίου κτλ), και διάφορες άλλες περιπτώσεις οι οποίες θα κρίνουν την πορεία που θα ακολουθηθεί στο γυμναστήριο μετέπειτα.

 

ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ο personaltrainer θα συζητήσει μαζί σας και θα ακούσει το τι ζητάτε μέσα από την εκγύμναση σας. Σύμφωνα και με την αξιολόγηση την οποία προαναφέραμε, θα θέσετε στόχους για αρχή σε βραχυπρόθεσμο και στην συνέχεια σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Οι στόχοι αυτοί ο personaltrainer θα φροντίσει να είναι και ταυτόχρονα ρεαλιστικοί! Τι θέλω να πω με αυτό; για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος μέσα σε 15 ημέρες να θέσει ως στόχο να χάσει 30kg. Σιγά σιγά όμως με μεθοδικότητα και σταθερά βήματα ακολουθώντας την αρχή της προοδευτικής επιβάρυνσης, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και τις δεσμεύσεις σας ως προς την διατροφή σας, οι στόχοι σας θα υλοποιηθούν.

 

ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 

Αρκετός κόσμος μόνο και μόνο με την ιδέα ότι θα πάει για ακόμη μια μέρα στο γυμναστήριο να ξανακάνει για ακόμη μια φορά μια από τα ίδια ‘‘αρρωσταίνει’’. Η προπόνηση όμως με ένα personaltrainer μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου τον τρόπο που αντιμετωπίζατε την μέρα σας στο γυμναστήριο μέχρι σήμερα. Ένας καλός personaltrainer θα κάνει την κάθε σας επίσκεψη στο γυμναστήριο να φαίνεται διαφορετική καθώς θα σας συστήσει σε διαφορετικά ερεθίσματα προπόνησης, χρησιμοποιώντας παράλληλα διαφορετικό εξοπλισμό και φυσικά διαφορετικές εντάσεις.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ

Είναι πολύ διαφορετικό να εκτελείτε μια άσκηση μόνος/η σας στο γυμναστήριο και άλλο να στέκεται δίπλα σας ο personaltrainer σας να σας υποδεικνύει πρώτα την σωστή εκτέλεση μιας άσκησης και στη συνέχεια να σας εμψυχώνει και να δώσει εκείνο το σπρώξιμο που όλοι χρειαζόμαστε όταν εκτελούμε μια δύσκολη άσκηση. Επίσης το γεγονός πως για τις μέρες που ορίζετε το ραντεβού σας με τον personaltrainer σας, θα γνωρίζετε ότι θα είναι στο γυμναστήριο και θα σας περιμένει, τότε θα έχετε ένα λόγω λιγότερο για να τεμπελιάσετε ή να σκεφτείτε μια δικαιολογία που θα σας αποτρέψει από το να πάτε στο γυμναστήριο.

Τέλος είναι κοινώς αποδεκτό πως όταν πληρώνεις για κάτι τότε φροντίζεις να το καταναλώνεις πλήρως και στην προκειμένη περίπτωση να το εξαντλείς χωρίς να κάνεις κοπάνες.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ/ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ 

Η φράση η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση. Αρκετοί ασκούμενοι κατεβάζουν από το διαδίκτυο (διάφορες ιστοσελίδες,YouTubeκτλ) προγράμματα γυμναστικής τα οποία δεν γνωρίζουν αν είναι κατάλληλα για αυτούς, εκτελώντας πολύπλοκες ασκήσεις τις περισσότερες φορές λανθασμένα θέλοντας να φτάσουν στο επιθυμητό για αυτούς επίπεδο, θέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε μεγάλο ρίσκο τραυματισμών. Με τον προσωπικό σας γυμναστή όμως θα έχετε την απαιτούμενη προσοχή καθ´ολη την διάρκεια του session σας, τις απαραίτητες υποδείξεις και την σωστή εκμάθηση της μεθοδολογίας της κάθε άσκησης. Έτσι το ρίσκο για τυχών τραυματισμούς που μπορεί να αποκομίσετε κατά την διάρκεια του προγράμματος σας μειώνεται αισθητά.

Ακόμη ο personaltrainer μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποιο τραυματισμό σχεδιάζοντας ένα ειδικό πρόγραμμα, σε συνεργασία και συνεννόηση με τον γιατρό σας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τις πορείας της αποκατάστασής σας.

 

HEALTHY & FITNESSLIFESTYLE 

Ο personaltrainer με τις σωστές του υποδείξεις σε θέματα γυμναστικής, με τις συμβουλές του στα θέματα της διατροφής που θα ακολουθήσετε, με το κίνητρο που θα σας παρέχει αλλά και γενικότερα με την παρουσία του θα σας βοηθήσει να ενταχθείτε όλο και περισσότερο σε ένα lifestyle βασισμένο στον υγιεινό τρόπο ζωής με απώτερο σκοπό την υιοθέτηση της φιλοσοφίας της δια βίου άσκησης.

 

*ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πως θα διαλέξετε ένα personaltrainer και πως θα καταλήξετε ότι είναι ο κατάλληλος για εσάς και ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική σας ακεραιότητα. Περισσότερα για το πως επιλέγουμε τον personaltrainer μας σε μελλοντικό άρθρο. Σίγουρα όμως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ!

 

 

 

Ανδρεάς Ευαγόρου (BSc, MSc)

Personal Trainer

Creator & Group Exercise Leader of Saturday’s Exercise Brunch

Email: [email protected]

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube