Γιάννης Γιαπάνης – Απόλλωνας – θα κυνηγήσω φέτος το διπλό
PJA 3985

Ο Γιάννης Γιαπάνης, επιστρέφει στη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα μετά από δυο χρονιά αποχή του απο αυτή. Μια ομάδα οπού τότε την οδήγησε σε πέντε χρονιές (2012-2017) σε 4 συνεχόμενα τρεπλ βοηθώντας τον να εκτόξευση την προπονητική του καριέρα. Με συνοδηγούς για φέτος από το προπονητικό τεαμ να είναι σχεδόν το ίδιο που είχε και τότε, παραλαμβάνοντας όμως ένα εντελώς διαφορετικό, άλλα, ανανεωμένο Απόλλωνα.

Ο προπονητής του γυναικείου πετοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα, Γιάννης Γιαπάνης συνομίλησε μαζί μας σχολιάζοντας την επιστροφή του στην ομάδα καθώς και του στόχους που θέλει να πετύχει.

Στόχοι για φέτος, αναφέρθηκε,  είναι η επαναφορά της αίγλης της ομάδας όπως ήταν και τα προηγούμενά χρονιά, οπού φέτος,  προσδοκούμε να διατελέσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το πιο βασικό στοιχείο που βρισκόμαστε τώρα συγκεντρωμένη, είναι να επαναφέρουμε το τρόπο σκέψεις και νοοτροπίας του πρωταθλητή. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί όσο ακούγετε, χρειάζεται όμως, το δικό του χρόνο ώστε να ωριμάσει στο πνεύμα της ομάδας. Επιπρόσθετα η διακοπή, λόγο πανδημίας, δεν βοήθησε καθόλου τις αθλήτριες στην προετοιμασία τους, αφού δεν ήταν επαρκής και ολοκληρωμένη. Θεωρεί ότι οι τελευταίοι έξι μήνες που πέρασαν, άφησέ πολύ πίσω το αγωνιστικό επίπεδο της κυπριακής πετόσφαιρα και για την επαναφορά του, ακόμη δυσκολότερη αφού η επιπτώσεις άφησαν εμφανή τα σημάδια τους να διαφαίνονται μέσα από τα αποτελέσματα στην πρώτη βδομάδα των προπονήσεων, και τις αθλήτριες να χρειάζονται το διπλάσιο χρόνο για να επανέλθουν στο επαγγελματικό επίπεδο στο οποίο βρισκόντουσαν. Φυσικά, θα εφαρμοστούν εξειδικευμένα προγράμματα προετοιμασίας, οπού σε αυτά, θα γίνει η προσπάθεια, να τις βοηθήσουν να  επιστρέψουν  το ταχύτερο δυνατό στους αγωνιστικούς ρυθμούς , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα επανέλθουν στο 100% των επιδόσεων τους έως το τέλος του Οκτωβρίου, που θα ξαναρχίσει και η αγωνιστική δράση επίσημα, ανάφερε ο κ Γιαπανης.

Το προπονητικό team του Απόλλωνα, αποτελείτε από τους Γιάννη Γιαπάνης ως πρώτος προπονητής , με τον Φραγκεσκου Στέργιο σαν βοηθός προπονητή και στατιστικολόγο, τον Σωκράτη Βασιλείου σαν δεύτερος βοηθός, ενώ , ο Διευθυντή της ομάδας παραμένει ο Ανδρέας Χρυσοστόμου.

Για το σχήμα της ομάδας,  ο κ Γιαπάνης συνέχισε αναφέροντας τα ακόλουθα.

Η απόφαση που πάρθηκε στον σχηματισμό της νέας ομάδας, βασίστηκε  στο παρόν αλλά και στο μέλλον της ομάδας. Χαρακτηριστικά, έγινε επιλογή από νεαρές αθλήτριες ταλέντα που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν το μέλλον τις ομάδας , ώστε να συμπληρώνουν το ρόστερ. Ακόλουθος έγινε προσθήκη από έμπειρες κύπριες αθλήτριες αφού από την ομάδα τα τελευταία χρονιά έφυγαν κάποιες από αυτές. Επιπρόσθετα με τα δεδομένα οπού από την καινούρια χρονιά θα υπάρχει και το δικαίωμα να αγωνίζονται δυο ξένες αθλήτριες επιλέγηκαν αθλήτριες από το εξωτερικό.

Το τελικό σχήμα που δημιουργήθηκε είναι το ακόλουθο:

Romana kriskova (απο την Σλοβακία)

Jessica Ventura ( απο την Βραζιλία με ευρωπαϊκό διαβατήριο)

Marina Ladbroke (Κυριακού) Κυπριά  η οποία ήτανε ανενεργή τα τελευταία δυο χρονιά)

EKaterina Ripnaya ( Ρωσίδα η οποία αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΛ, της ΑΕΚ  Λάρνακας ενο απο τα πέρσι αγωνίζεται στον Απόλλωνα )

Δέσποινα Κωνσταντίνου ( η οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν στην ΑΕΛ , ΑΕΚ, Παφιακο, Απόλλωνα).

Άντρη Ιορδανούς ( η οποία επέστρεψε πίσω στον Απόλλωνα αφού αγωνίστηκε με ΑΕΛ,ΑΕΚ, Παφιακό και Απόλλωνα)

Κατερίνα Λαμπρού ( βρίσκετε από τα πέρσι με υποσχετική)

Θέλμα Χριστόφορου( Λίμπερο)

Αντρεα Ζακχεου ( Λίμπερο)

Valkova Adina ( η 17χρονη θα αγωνιστη απο την θεση της δευτερης πασαδορου)

Simanowski joanna & nefeli (Δυο Αδελφές)

Ελίνα Συμεού  (Με ελευθερα από την Ανόρθωση Λεμεσού)

Aleksandra bliznakova ( Του 2003 θεωρείτε ανερχόμενο αστέρι)

Έλενα Ευστάθιου ( η οποία ήταν στον Απόλλωνα και αγωνίστηκε στον Διάτορα Ρόδου και επέστρεψε στην Κύπρο πρόσφατα)

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports