Για την Ρωσία «δεν υπάρχει δικαίωμα και πνεύμα στον αθλητισμό» ‘οπως διαφένεται υπήρξαν «προφανείς παραβιάσεις» του Ολυμπιακού Χάρτη.

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ιγκόρ Λεβίτιν πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να επιστρέψει σε ένα σύστημα της σοβιετικής εποχής, καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν «αυτάρκεια» στον αθλητισμό, αφού έχουν παγώσει σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή σκηνή.

Ο Λεβίτιν, βοηθός του Προέδρου του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2013, ενώ προηγουμένως διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας από το 2004 έως το 2012, ισχυρίζεται ότι «τα γεγονότα των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι δεν υπάρχει δικαίωμα και πνεύμα στον αθλητισμό» και ισχυρίζεται ότι υπήρξαν «προφανείς παραβιάσεις». του Ολυμπιακού Χάρτη.

Το σχόλιό του έρχεται καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός αθλητικών οργανώσεων επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ως απάντηση στην ευρέως καταδικασμένη εισβολή στην Ουκρανία.

Πολλές διεθνείς ομοσπονδίες έχουν απαγορεύσει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται, ωθώντας τα δύο έθνη στην αθλητική έρημο.

Ένα διήμερο φόρουμ, με τίτλο «Είμαστε μαζί. Sport» ξεκίνησε στη Μόσχα σήμερα, όπου ο Levitin ενώθηκε με άλλους βασικούς Ρώσους αθλητικούς αξιωματούχους για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Levitin, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έως ότου παραιτήθηκε προσωρινά νωρίτερα αυτό το μήνα, πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στο αθλητικό μοντέλο που ίσχυε κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης που κατέρρευσε το 1991.

«Η διεξαγωγή αυτού του φόρουμ είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση, όπου οι εργαζόμενοι της αθλητικής βιομηχανίας μπορούν να συζητήσουν τα πιο πιεστικά προβλήματα που προκαλούνται από τις κυρώσεις», δήλωσε ο Levitin σε αναφορά του επίσημου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας TASS.

«Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι δεν υπάρχει δικαίωμα και πνεύμα στον αθλητισμό σήμερα.

«Υπάρχουν εμφανείς παραβιάσεις του Ολυμπιακού Χάρτη, που υποδηλώνει την απαγόρευση κάθε διάκρισης.

«Όλες αυτές οι παραβάσεις λένε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην προέλευση του εγχώριου αθλητισμού – σοβιετικό.

«Κατά τη σοβιετική εποχή, τα αθλήματά μας υπέστησαν παρόμοιες κυρώσεις, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ο σοβιετικός αθλητισμός ήταν πάντα σε υψηλό επίπεδο.

«Προς το παρόν, τα διεθνή αθλήματα δεν ελέγχονται τόσο από αξιωματούχους

«Πόσες διαφημιστικές εταιρείες που διαχειρίζονται τους αθλητές μας.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στο σύστημα που ήταν στη Σοβιετική Ένωση, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

«Αυτό θα μας φέρει αυτάρκεια».

Ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού Όλεγκ Ματίτσιν δήλωσε ότι τα Υπουργεία Αθλητισμού της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πραγματοποίησαν συνάντηση την παραμονή του Φόρουμ όπου «ανάπτυξαν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης».

Ο Matytsin ισχυρίστηκε ότι η χώρα θα δημιουργήσει ένα αθλητικό σύστημα που θα έθετε τα πρότυπα.

«Θα ακολουθήσουμε επίσης τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στον αθλητισμό, θα περιμένουμε χαλαρώσεις ή θα επικεντρωθούμε στους δικούς μας πόρους και, χρησιμοποιώντας τη σοβιετική εμπειρία, θα καταλάβουμε προς ποιες κατευθύνσεις πρέπει να αναπτυχθεί το άθλημά μας», είπε στο συνέδριο.

«Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής.

Για την Ρωσία «δεν υπάρχει δικαίωμα και πνεύμα στον αθλητισμό» ‘οπως διαφένεται υπήρξαν «προφανείς παραβιάσεις» του Ολυμπιακού Χάρτη.«Θα καταλάβουμε πού ήταν οι ελλείψεις μας και, μαζί με τους συνεργάτες, θα αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα ορίζει τα πρότυπα για όλα τα αθλήματα.

«Νομίζω ότι είναι καιρός να είμαστε πιο ενεργοί, να διαμορφώσουμε το όραμά μας για το μέλλον της κοινότητας».

“Είμαστε μαζί. Αθλητισμός” χρησιμοποιήθηκε ως σύνθημα για την αντικατάσταση της Ρωσίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 αυτόν τον μήνα.

Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές συμμετείχαν στην πενθήμερη διοργάνωση στην πόλη Khanty-Mansiysk της Σιβηρίας, αφού τους απαγορεύτηκε να αγωνιστούν στους Αγώνες του Πεκίνου.

«Το θεμέλιο του αθλητισμού είναι οι αθλητές μας, είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ROC Stanislav Pozdnyakov.

“Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για πλήρη προπόνηση, αγώνες. η καρδιά του Ολυμπιακού κινήματος, και αν αυτό δεν γίνει κατανοητό στη Δύση, θα το δείξουμε στη Ρωσία”.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube