6 1
6 1

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας συμμετείχαν για 5η συνεχή χρονιά την ετησία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της, είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Με σλόγκαν #BeActive, οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού έχουν ως κύριους αποδέκτες όλους τους δημότες, οι οποίοι μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και διεξήχθησαν την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείου Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια της εν λόγω Εβδομάδας διοργάνωσαν 16 συνολικά δράσεις και συμμετείχαν ως συν-διοργανωτές  σε άλλες 3. Κατά τη διάρκεια των δράσεων συνεργάστηκαν με διάφορους φορείς της πόλης και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού. Σε όλες στις δράσεις συμπεριλαμβανομένου και του #BeActive Night συμμετείχαν γύρω στις 15000 δημοτών και επισκεπτών. 

Αναλυτικά οι συνεργάτες είναι: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της πόλης, το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας, IPA (International Police Association), Ποδηλατοπαρέα, Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, Σύλλογος Ολυμπιακής Γυμναστικής ΒΥΡΩΝ Λάρνακας,  American Academy (Sports Academy), Καλαθοσφαιρικό Τμήμα ΑΕΚ, Larnaka Beach Tennis Club, Σχολή Μαζορέτων Αιμιλία Σαλούτα,  Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ, Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, Πήγασος Α. Σ. Λάρνακας, Andreou Bikes,  Dorians Challenge, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, Photos Kallias Tennis Academy, Boom Φουσκωτά,  Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, GZone Gaming Center, Alliance Esports Arena, The Mall Of Cyprus Presents Running Under The Moon και την εταιρεία SAS SPORTS.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Αθλητισμού περιλάμβανε 19 δράσεις, όπως Άσκηση στο Εργασιακό Χώρο – στο Δημαρχείο Λάρνακας, αθλήματα και ημερίδα παραλίας, Τουρνουά Beach Tennis, Ποδοσφαιρικό Αγώνα μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Τμήματος Φυλακών, Σκοποβολή για όλους στο Σκοπευτήριο Λάρνακας, Πινγκ Πονγκ, Πιλάτες και άλλα.

Κορωνίδα των δράσεων που συμμετείχε ο Δήμος Λάρνακας ήταν το #BeActive Night το οποίο διοργανώσαν οι S.A.S σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και πραγματοποιήθηκε  στην Πλατεία Ευρώπης στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 4:30 μ.μ μέχρι τις 10.00 μ.μ.

Tο #BeActive Night πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες και για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Λάρνακα.

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο ευχαριστούν όλους του φορείς για την άριστη συνεργασία και για την διοργάνωση τόσου μεγάλου αριθμού δράσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2019, αριθμός που κατατάσσει το Δήμο Λάρνακας ανάμεσα στους φορείς που διοργανώνουν τις περισσότερες δράσεις σε παγκύπρια βάση.