Γερές βάσεις συνεργασιας ΚΟΑ και Olympians Ελλάδας

Προγραμματίζεται το πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Olympians στην Κύπρο τέλη 2022.

Μπαίνουν η βάσεις για την δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Αθλητισμού Κύπρου.

Μια εποικοδομητική συνάντηση είχε  την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης. Στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΑ συναντήθηκε με την Πρόεδρο των Olympians Ελλάδας (ΕΣΟΑ) Βούλα Κοζομπόλη και την Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή, καθώς και τον Πρόεδρο των Olympians  Κύπρου (ΚΕΣΟΑ) Κώστα Παπακώστα και τον Αντιπρόεδρο Σταύρο Μιχαηλίδη.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ πλαισιωνόταν από το Μέλος ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και την Γενική Διευθύντρια Μαίρη Παπαμιλτιάδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Κύπριους και Ελλαδίτες Olympians, ιδιαίτερα για το Α’ Πανευρωπαϊκό Συνέδριο   Olympians το οποίο θα διοργανωθεί στην Κύπρο τον προσεχή Οκτώβριο – Νοέμβριο 2022 και ζητήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

Με την ευκαιρία και της παρουσίας της Διευθύντριας του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του Εθνικού Μουσείου Αθλητισμού Κύπρου, ως και η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ ΚΟΑ η οποία προχωρά με ταχείς ρυθμούς για υλοποίηση. Η κ. Ουδατζή που είναι αρχιτέκτονας και μουσειολόγος, αναφέρθηκε στους τρόπους λειτουργίας ενός Εθνικού Μουσείου και για τη συλλογή των εκθεμάτων.

Στη συνάντηση τόσο από πλευράς ΚΟΑ όσο και των Olympians, τονίστηκε πως η συνεργασία τους θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube