6. Awards All
6. Awards All

Η Ομοσπονδία Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου (ΟΚΑΚ), πραγματοποίησε στις 13 Φεβρουαρίου την Ετήσια Γενική Συνέλευση η οποία ήταν παράλληλα και εκλογική. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια επανεξελέγη το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία του κ. Τοτού Θεοδοσίου. Ο κ. Θεοδοσίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή διοργάνωση του Πρωταθλήματος Οδηγών και Συνοδηγών για το 2018 και των δύο άλλων εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας, του Πρωτοχρονιάτικού Ράλι Ακριβείας και του 48 Ώρες Κύπρος, και ευχαρίστησε τις Λέσχες Μέλη της ΟΚΑΚ, για τη συνεργασία και τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Σημείωσε ότι, ένας σημαντικός στόχος του Συμβουλίου που επανεξελέγη, είναι να εργαστεί σε συνεργασία με τις Λέσχες/Μέλη προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των εσόδων της Ομοσπονδίας. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα φιλοξενήσει φέτος τον Νοέμβριο στη Λεμεσό, την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικών Οχημάτων FIVA με πέραν των 200 συμμετεχόντων. Ανέφερε δε, ότι θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ομοσπονδία να αναδείξει το κίνημα κλασικού αυτοκινήτου του τόπου στην  κοινωνία μας, αλλά και την παραδοσιακή φιλοξενία σε συνδυασμό με την επαγγελματική διοργάνωση στους διεθνείς παράγοντες του κινήματος.    

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βραβεύσεων πρωταθλήματος Οδηγών-Συνοδηγών 2018. Το πρωτάθλημα που διοργανώνεται κάθε χρόνο και προορίζεται για οδηγούς και συνοδηγούς, ενεργά μέλη των Λεσχών της Ομοσπονδίας, αποτελείται από έξι Ράλλι Ακριβείας που κατανέμονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και οργανώνεται ξεχωριστά για Οδηγούς και Συνοδηγούς. Τα αυτοκίνητα που μπορούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν έγκυρο πιστοποιητικό FIVA και να ανήκουν σε μία από τις επτά «ηλικιακές» κατηγορίες που ξεκινούν από το 1905 και σταματούν στο 1988. Στο Ολυμπιακό Μέγαρο οι οδηγοί προσήλθαν με τα αυτοκίνητα με τα οποία συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, δίνοντας ακόμη μια πιο ευχάριστη νότα στην όλη τελετή.

Σημαντική στιγμή στη βραδυά, η επίδοση επιταγής αξίας €10.000 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, από χρήματα που μαζεύτηκαν από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου από τις συμμετοχές στη φετινή διήμερη εκδήλωση για Κλασσικά Αυτοκίνητα στο Ράλλι 48 Ώρες Κύπρος». Για 16χρόνια, η Τράπεζα Κύπρου, η ΟΚΑΚ και ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, συνεργάζονται στενά σε μια προσπάθεια που καταλήγει στη στήριξη του τελευταίου και κατά συνέπειαν με βάση τη δράση του, στη στήριξη της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Την επιταγή παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΟΚΑΚ κ. Τοτό Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ Αδάμος Αδάμου.

Στην τελετή βραβεύσεων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας, τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώτης Ιωαννίδης και Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας, ο Διευθυντής της Ηλεκτρο-Μηχανολογικής Υπηρεσίας Μάρκος Μάρκου, και εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Ευδόκιμος Ξενοφώντος και η Εκτελεστική Διευθύντρια κ. Μαρία Ιωαννίδου.

Ακολουθεί Πίνακας όλων των βραβευθέντων

Βραβεύσεις Κατηγορία Overall

1η θέση

Πάμπος Χαραλάμπους, Οδηγός

Άντρος Χατζηγέρος, Συνοδηγός

BMW 315 E21, 1983

2η θέση

Γιώργος Παπαγεωργίου, Οδηγός

Λίντα Μουσσουλίδου, Συνοδηγός

Austin A 40, 1962

3η θέση

Ερτάν Ναμλί, Οδηγός

Αϊσέ Ναμλί, Συνοδηγός

Mercedes Benz 230 E 123, 1983

Βραβεύσεις Κατηγορίας G

Στέλιος Μιχαηλίδης, Οδηγός

Δέσπω Τούμπα, Συνοδηγός

Volkswagen Beetle, 1972 

Αναμνηστικές Συμμετοχές στο πρωτάθλημα

Δώρος Θεοδώρου, Οδηγός

Δημήτρης Δρουσιώτης, Συνοδηγός

BMW 320i E 21, 1978

Χαράλαμπος Χρίστου, Οδηγός

Χρίστος Κυπριανού, Συνοδηγός

Volkswagen Beetle, 1959

Ξενοφών Κυριακίδης, Οδηγός

Μαρίνος Κρητικός, Συνοδηγός

BMW 635 Csi, 1985

Γιώργος Μαυροβουνιώτης, Οδηγός

Έκτωρ Τουφεξής, Συνοδηγός

Mercedes Benz 230SL 1967

Ιωάννης Χριστοδούλου, Οδηγός

Νίκος Κανέλλος, Συνοδηγός

Alfa Romeo Giulia, 1973

 

Ομοσπονδία Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου