Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Κολύμβησης  Διοικητικό Συμβούλιο
  ΠρόεδροςΑλέξανδρος Χριστοφόρου
  ΑντιπρόεδροςΡένος Ονουφρίου
  Γενικός ΓραμματέαςΓιώργος Κυριαζής
  ΤαμίαςΓρηγόρης Τσούλλος
   
  Γενικά Στοιχεία
  ΔιεύθυνσηΑμφιπόλεως 21
  2025 Στρόβολος
  Λευκωσία
   
  Τηλέφωνο22449840
   
  Φαξ22449842

  Έτος Ίδρυσης της Ομοσπονδίας: 1972

  Μέλος Διεθνών Ομοσπονδιών

  Αριθμός Μελών της Ομοσπονδίας

  Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
  Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού
  Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου
  Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας
  Ναυτικός Όμιλος Πάφου
  Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας
  Ναυτικός Όμιλος Αγλαντζιάς

  Κύριοι Σκοποί της Ομοσπονδίας

  1. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη των αθλημάτων που υπάγονται στην κολύμβηση, δηλαδή την αγωνιστική κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, τις καταδύσεις, τη συγχρονική κολύμβηση και την κολύμβηση ανοικτής θάλασσας (Μαραθώνιους).

  2. Η σύνταξη, δημοσίευση και εφαρμογή των ειδικών κανονισμών που θα διέπουν την κάθε διεξαγωγή αγώνων ή και άλλων εκδηλώσεων που θα διεξάγονται από την ΚΟΕΚ ή από τα Μέλη της. Νοείται ότι οι ειδικοί τούτοι κανονισμοί δε θα είναι αντίθετοι, αλλά θα είναι σύμφωνοι με το πνεύμα των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας FINA.

  3. Η χρηματοδότηση, αθλοθέτηση και εποπτεία τοπικών, εθνικών, διεθνών και άλλων αγώνων όλων των αθλημάτων της κολύμβησης στην Κύπρο.

  4. Τη διοργάνωση μαθημάτων και σεμιναρίων για όλα τα αθλήματα της κολύμβησης, για την εκπαίδευση αθλητών, αφετών, κριτών, διαιτητών, προπονητών και αρχόντων των αγώνων, καθώς και ο καθορισμός των κριτηρίων για το επίπεδο και τα προσόντα που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους σε αγώνες.

  5. Την επιλογή των αθλητών που θα αποτελούν τις εθνικές ομάδες και τη διεύθυνση της εθνικής ομάδας, κάθε φορά που αυτή θα αγωνίζεται είτε στην Κύπρο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός Κύπρου.

  6. Την επιλογή του/των προπονητή/τών και του Υπεύθυνου συνοδού/ών που θα μεταβαίνουν με τις εθνικές ομάδες στα ταξίδια εκτός Κύπρου.

  7. Την προώθηση και την εφαρμογή υψηλού επιπέδου μέτρων ασφάλειας και υγιεινής για τις πισίνες και τις παραλίες καθώς και η εφαρμογή όλων των μέτρων που επιβάλλει η FINA για την απαγόρευση της χρήσης αναβολικών και άλλων βλαβερών ουσιών από τους αθλητές που υπάγονται στη δύναμή της.

  8. Το διορισμό Δικαστικής Επιτροπής που σκοπός της θα είναι να δικάζει αθλητικά παραπτώματα, που καθορίζονται από το Καταστατικό και τους ειδικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

  Federation News