AM2V4010
AM2V4010

Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Κυριακή Κουττούκη

AM2V4001

 

Καλύτεροι Έφηβοι : Γιώργος Κονιαράκης

Καλύτερη Νεάνιδα : Γαβριέλλα Φελλά

Στα Ομαδικά ο Γρηγόρης Κάστανος και η Νατάσα Γιασουμή

AM2V3994

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2016». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν επίσης το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο άνδρα αθλητή και την καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς, καθώς και το βραβείο της ΔΟΕ «Γυναίκες και Αθλητισμός».

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις επιτυχίες της χρονιάς που ολοκληρώθηκε τόσο με την παρουσία της Κυπριακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όσο και στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, και παρουσίασε το αθλητικό καλεντάρι του 2017. Τους έστειλε παράλληλα το μήνυμα, ότι υπάρχει η προσδοκία αλλά και οι προοπτικές ώστε πολλοί Έφηβοι και Νεάνιδες, να στελεχώσουν φέτος τις αποστολές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και να είναι οι πρωταγωνιστές στους αγώνες αυτούς. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Επίτιμου Προέδρου της ΚΟΕ κ. Κίκη Λαζαρίδη, του Συμβούλου της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Παναγιώτη Αντωνάτου, του Δημάρχου Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Μελών του Δ.Σ. του ΚΟΑ και πρώην Προέδρων του Οργανισμού, Προέδρων και εκπροσώπων όλων των Ομοσπονδιών, προπονητών, εκπροσώπων της ΟΠΑΠ Κύπρου, του Πρώτου Μεγάλου Χορηγού της ΚΟΕ, μελών των οικογενειών των αθλητών, και πλήθους φίλων του αθλητισμού.

 

Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2016» στην Ελένη Ρωσσίδου

Η τελετή άρχισε με την απόνομή του του Βραβείου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός 2016» στην Γενική Γραμματέα των Ειδικών Ολυμπιακών κα Ελένη Ρωσσίδου. Πρόκειται για ετήσιο θεσμό της ΔΟΕ στον οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, που προτείνουν η κάθε μια ξεχωριστά, την γυναίκα που θα βραβευθεί. Στα κριτήρια για την επιλογή είναι η συμβολή στην συμμετοχή και στην καθοδήγηση γυναικών και κοριτσιών στις αθλητικές δραστηριότητες, η συμβολή στην υποστήριξη για συμμετοχή στη διοίκηση και την παρουσία γυναικών ψηλά στην ηγετική πυραμίδα του Αθλητισμού, καθώς και η συμβολή στην προβολή των γυναικών που ασχολούνται με τον αθλητισμό μέσω των Μ.Μ.Ε.

 

Η προσφορά της, Ελένης Ρωσσίδου στον τομέα της Εκπαίδευσης και του αθλητισμού για 30 και πλέον χρόνια ξεπερνά τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας και αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια επίπεδα. Είναι Μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Ειδικών Ολυμπιακών στο οποίο εκλέγηκε το 2015. Είχε ενεργό συμμετοχή σε σειρά σημαντικών διεθνών διοργανώσεων Ειδικών Ολυμπιακών. Το 2015 εμπνεύστηκε και ηγήθηκε της εκστρατείας «υιοθεσίας ενός αθλητή» συγκεντρώνοντας το ποσό των 110 χιλιάδων ευρώ για την Κυπριακή αποστολή που συμμετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Ειδικών Ολυμπιακών που έγιναν στο Λος Άντζελες. Στην αθλητική της σταδιοδρομία υπήρξε αθλήτρια Καλαθόσφαιρας (Αχιλλέας Καϊμακλίου Πανεπιστήμιο Ιντιάνα), Πετόσφαιρας (Ολυμπιάδα Νεαπόλεως), Ενόργανης Γυμναστικής, και προπονήτρια Πετόσφαιρας (Ολυμπιάδα Ν.) και Ενόργανης Γυμναστικής.

 

Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Κυριακή Κουττούκη

Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» που απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, απονεμήθηκε στους Παύλο Κοντίδη και Κυριακή Κουττούκη αντίστοιχα. Ο Παύλος Κοντίδης  ήταν 7ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο στα Laser/Ιστιοπλοΐα και κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων στην Μελβούρνη Ολοκλήρωσε την χρονιά στην 6η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης. Η αθλήτρια του Τάε Κβο Ντο Κυριακή Κουττούκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που έγινε στη Βόνη, ήταν πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη στα 46Kg και 12η στην Ολυμπιακή κατηγορία των 49Kg.  

 

Καλύτεροι Έφηβοι-Νεάνιδες : Πρόσωπο της βραδιάς ο Γιώργος Κονιαράκης

Η επιλογή των καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Συνολικά προτάθηκαν από 33 Ομοσπονδίες, 34 έφηβοι και 28 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.

 

Καλύτερος Έφηβος αναδείχτηκε ο αθλητής του Στίβου Γιώργος Κονιαράκης.  Ο 18 ετών Δισκοβόλος, κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων U18, την πρώτη θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα και την πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα  Βαλκανικό U18. Με επίδοση 63.96μ. ήταν 2ος  στον Κόσμο, 1ος  στην Ευρώπη (στην κατηγορία του). Ο Κονιαράκης βραβεύτηκε επίσης με το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που απονέμεται στον καλύτερο αθλητή στίβου και το έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» που απονέμεται στον καλύτερο αθλητή με παράλληλη εξαιρετική επίδοση στο σχολείο. Ο Κονιαράκης είναι άριστος Μαθητής Γ΄ Λυκείου με βαθμό 20/20. Τα έπαθλα απένειμαν η σύζυγος του αειμνήστου Αντώνη Παπαδόπουλου, κα Λόλα Παπαδοπούλου, και ο Στέφανος Γεωργιάδης, υιός του αειμνήστου Πεύκιου Γεωργιάδη.

 

Καλύτερη Νεάνιδα αναδείχτηκε η Γαβριέλλα Φελλά. Η αθλήτρια της Σφαιροβολίας, κατέκτησε την 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Με επίδοση 16.96μ. βρέθηκε στην 8η της κατάταξης Νεανίδων στον Κόσμο, και στην 4η στην Ευρώπη. Η Φελλά τιμήθηκε επίσης με το με το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που απονέμεται στην καλύτερη αθλήτρια του Στίβου, εις μνήμη της αθλήτριας του επι κοντώ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Το παρόν  στην εκδήλωση έδωσε και ο κ. Λουκάς Ζαχαριάδης, πατέρας της Μαριάννας.

 

Τιμητικές βραβεύσεις δόθηκαν επίσης στους Νικόλα Βασιλείου (Σκοποβολή) / 2ο βραβείο, Άννα Μαρία Αντωνίου (Τάε Κβο Ντο) / 2ο βραβείο, Ηλία Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική) / 3ο βραβείο και Σταυριάνα Χαραλάμπους (Κωπηλασία) / 3ο βραβείο.

 

Ομαδικά Αθλήματα

Καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Κάστανος που ανήκει στο δυναμικό της φημισμένης Γιουβέντους και αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα της Πεσκάρα. Το περασμένο Σάββατο, έγινε ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο. Έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που αγωνίστηκε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Κύπρου με την οποία έχει ήδη έξι συμμετοχές.

 

Καλύτερη αθλήτρια ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η αθλήτρια του Μπιτς Βόλεϊ Νατάσα Γιασουμή. Είναι μέλος των Εθνικών ομάδων Beach Volleyball Νεανίδων και Γυναικών και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Πετόσφαιρας με την Ανόρθωση. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball U19 που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα. Με παρτενέρ την αδελφή της Κατερίνα Γιασουμή κατέλαβαν την 9η θέση ανάμεσα σε 64 αθλήτριες.

 

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των βραβευθέντων ανά Αθλητική ομοσπονδία:

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ

ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2016

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
1ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ

Καλύτερος Έφηβος 2ο Βραβείο

Καλύτερος Έφηβος 3ο Βραβείο

Γιώργος Κονιαράκης (Στίβος)

Νικόλας Βασιλείου (Σκοποβολή)

Ηλίας Γεωργίου (Γυμναστική)

2ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ

Καλύτερη Νεάνιδα – 2ο Βραβείο

Καλύτερη Νεάνιδα – 3ο Βραβείο

Γαβριέλλα Φελλά (Στίβος)

Άννα Μαρία Αντωνίου (Τάε Κβο Ντο)

Σταυριάνα Χαραλάμπους (Κωπηλασία)

3ΕΠΑΘΛΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ

Γιώργος Κονιαράκης
4ΕΠΑΘΛΟ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ»       

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ

Γαβριέλλα Φελλά
5ΕΠΑΘΛΟ «ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΗΒΟ/ΝΕΑΝΙΔΑ            ΑΘΛΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΗ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ/ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Γιώργος Κονιαράκης
 
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
1ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣΓρηγόρης Κάστανος (Ποδόσφαιρο)
2ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑΝατάσα Γιασουμή  (Beach Volley)
    

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ»

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016

1ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣΠαύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα)
2ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑΚυριακή Κουττούκη (Τάε Κβο Ντο)

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016
ΑΘΛΗΜΑΕΦΗΒΟΣΝΕΑΝΙΔΑ
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΕυσταθίου ΜενέλαοςΟμήρου Ελίζα
ΓΚΟΛΦΠιτυρής Νικόλας 
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ &

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ

Γεωργίου ΗλίαςΦιλασίδη Γκλόρια

 

Έλληνα Ελένη

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙΤαμπουκάρης ΚυριάκοςΠαφίτη Ιωάννα
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΕυσταθίου ΧριστόφοροςΚονή Σοφία
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΓερμανός ΟρέστηςΤότου Σταύρη
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙΑνδρέας Γαλίδης 
ΚΑΝΟΙωάννου ΜάριοςΚωνσταντινίδου Κυριακή
ΚΑΡΑΤΕΝικολάου ΣτυλιανόςΣτυλιανού Άνθεα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΝικόλας ΙωαννίδηςΚάλια Αντωνίου
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΚαραπατέας ΓιώργοςΧαραλάμπους Σταυριάνα
ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝΠίσσης ΟρέστηςΖιντσίδου Αναστασία
ΞΙΦΑΣΚΙΑΙωάννου ΓιώργοςΑμάν Εύα
ΠΑΛΗΕπιφανείου Ιωάννης 
ΠΕΝΤΑΘΛΟ / ΔΙΑΘΛΟΙωαννίδης ΝικόλαςΜικελλίδου Έλενα
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΑγρότης ΑλέξανδροςΚολλητήρη Μικαέλλα
ΠΥΓΜΑΧΙΑΧριστοφή Δημήτρης 
ΣΑΜΠΟΛουκάς ΛουκάΣοφία Ασβεστά
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΒασιλείου ΝικόλαςΠαντελή Άρτεμις
ΣΚΟΥΟΣΦύσας ΧρήστοςΕυτυχίου Αθηνά
ΣΤΙΒΟΣΚονιαράκης ΓιώργοςΦελλά Γαβριέλλα
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗΑγριδιώτης Μορφάκης 
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟΧριστοδούλου ΦίλιπΑντωνίου Άννα Μαρία
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΠαντελίδης Θωμάς 
ΤΖΟΥΝΤΟΤρικωμίτης ΧρίστοςΚούρρη Βασιλική
ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤ.Βασιλείου Γιώργος 
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣΚάκκουρας ΓιώργοςΦωτιάδου Καρολίνα
 
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΜΑΕΦΗΒΟΣΝΕΑΝΙΔΑ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΜύθιλλος Μιχάλης (ΑΠΟΕΛ)

Σταυρινίδης Παύλος (Κεραυνός)

Γεωργίου Στέφανη (ΕΝΑΔ)
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪΣιαπάνης ΣωτήρηςΓιασουμή Νατάσα–Γιασουμή Κατερίνα
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΧαριδήμου ΣτέφανοςΧατζηκωνστάντα Βασιλική
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΚάστανος ΓρηγόρηςΑντωνίου Ηλιάνα
ΧΑΝΤΜΠΟΛΚαϊλή ΜιχάληςΙακώβου Στάλω
ΧΟΚΕΪΚυθραιώτης ΘεοφάνηςΙωάννου Ζωή