cyprus badminton Nov 2016 1
cyprus badminton Nov 2016 1

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12-13  Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο στο Πλατύ Αγλατζιάς το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 17 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Άλπατρος ’83 και Ατρόμητος Γεροσκήπου,  στις  κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών Κυρίαρχος ο Ορέστης Πίσσης

 

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και ο Σάββας Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και είχε αρκετή ένταση και πάθος αλλά πάντα σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Ο αθλητής του σωματείου  του Παρνασσού μπήκε δυνατά από την αρχή και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του κατακτώντας τα δύο σετ και συνάμα τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Χρίστος Μιχαήλ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και ο Γιώργος Ερωτοκρίτου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐14, 21‐16

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών «Χρυσή» η Ανναστασία Ζιντσίδου

 

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και η Κλεοπάτρα Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.  Η Α. Ζιντσίδου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ κερδίζοντας με 21-12. Το δεύτερο σετ όμως ήταν αρκετά αμφίρροπο. Η Κ. Κχατάπ τα έδωσε όλα για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα αλλά στο τέλος η αθλήτρια του σωματείου της Προόδου επικράτησε και πάλι με 21-18. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης και η Ρεβέκκα Ευαγγέλου του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83.

Τα σετ: 21‐12, 21‐18