pediaios 2
pediaios 2

Ενα event με ενισχυτικό χαρακτήρα, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και συνάμα όμορφη εκδήλωση, το PEDIAIOS HAPPENING 2015, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Στέγης την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου  από τις 9:30 μέχρι τις 21:00.

Το PEDIAIOS HAPPENING 2015 περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εικαστική έκθεση, μουσική, φαγητό, ποτό και άλλα.

Η εκδήλωση αυτή δεν έχει μόνο σκοπό την ψυχαγωγία του κοινού, αλλά είναι συνάμα και ενισχυτική, αφού, όλα τα έσοδα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού αντίτιμου εισόδου θα δοθούν για οικονομική στήριξη της Στέγης. Στην είσοδο της Στέγης θα υπάρχει κιβώτιο εθελοντικών εισφορών, στο οποίο όσοι επιθυμούν να στηρίξουν περαιτέρω οικονομικά τη Στέγη και το έργο της θα μπορούν να ρίχνουν προαιρετικά το ποσό που επιθυμούν.

Εξ ου και η γενική είσοδος ορίστηκε στο ποσό των 5 ευρώ για όλη μέρα (στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό).

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2015
09:30-10:30 Εργαστήρι ‘Κίνηση για αλλαγή’ με την Ανίτα Μιχαηλίδου
Η «Κίνηση για αλλαγή» είναι ένα εργαστήρι με την καθοδήγηση της Ανίτας Μιχαηλίδου, που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο που η κίνηση συντείνει στην προσωπική ανάπτυξη, τη διαχείριση του στρες και των αλλαγών. Θα επικεντρωθούμε στο πώς βρίσκουμε την αναπνοή μας, στο πώς απελευθερώνουμε βαριά ενέργεια, στο πώς γειωνόμαστε, βρίσκουμε το κέντρο μας και ευθυγραμμιζόμαστε, στο πώς νιώθουμε καλά σε κυτταρικό επίπεδο, ανακαλύπτοντας τις πηγές μας, ερευνώντας και οραματίζοντας τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.
Γλώσσα: Αγγλικά
Ντύσιμο: Άνετο για κίνηση
Ώρα: 9:30 ακριβώς
Δηλώσεις συμμετοχής: www.anitamichaelidis.co/ [email protected] / 99686879

10:45-11:45 Εργαστήρι ‘Δημιουργική Κίνηση/ Χορός για παιδιά’ (5-7 χρονών)/ Αριάννα Οικονόμου
12:00-13:00 Εργαστήρι ‘Δημιουργική Κίνηση/ Χορός για παιδιά’ (8-10 χρονών)/ Αριάννα Οικονόμου
13:30-14:30 Εργαστήρι ‘Pilates’/ Πωλίνα Ιωάννου
Εντατικό ζέσταμα των μυών του πυελικού εδάφους και δυναμικές ασκήσεις που απαιτούν την ενεργοποίηση όλων των μυικών ομάδων του σώματος σε διάφορες θέσεις

14:40-15:40 Εργαστήρι ‘Ενδυνάμωση για χορευτές’/ Κάτια Κωνσταντίνου Δανιήλ
Πρόγραμμα λειτουργικής πολυαρθρικής, κατά κύριο λόγο, άσκησης χρησιμοποιώντας το σωματικό βάρος. Στόχος η βελτίωση της φυσικής κατάστασης για καλύτερη απόδοση και αποφυγή τραυματισμών. Συνιστάται να γίνονται κρατήσεις για το εργαστήρι μέχρι την Πέμπτη, 15/10.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99529312 / [email protected]

15:50-16:50 Εργαστήρι ‘Yoga’/ Κάτια Κωνσταντίνου Δανιήλ
17:00-18:30 Εργαστήρι ‘τεχνική Release’/ Μιχαήλ Κριεμπάρδης
Το μάθημα βασίζεται στην τεχνική Release. Προηγείται ζέσταμα βασισμένο σε ασκήσεις της γιόγκα, για την σωστή προετοιμασία του σώματος και την αποφυγή τραυματισμών, και στην συνέχεια ακολουθούν ασκήσεις τεχνικής και ένας χορευτικός συνδυασμός που θα αποτελείται από τις σωματικές εμπειρίες του μαθήματος.
Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών, με σχετική εμπειρία στο χώρο του χορού.
Για δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

18:40-19:10 Διάλεξη ‘Επίπεδα Χρόνου’/ Νίκος Κουρούσιης – Παρουσίαση της συλλογής του Μουσείου του Ιδρύματος Νίκος Κουρούσιης στο Μιτσερό με προβολές. Η συλλογή αποτελείται από έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και βίντεο από το 1963 μέχρι σήμερα.
19:15-19:30 Quivering Forest (Dance Performance)
University of Nicosia Dance Programme
Χορογραφία: Αλέξανδρος Μιχαήλ, Μουσική: Olafur Arnalds, Χορεύτριες: Μαρία Αντωνίου, Μερόπη Χαραλαμπίδου, Έλενα Κυριάκου, Στέφανη Παστέλλα, Μιράντα Τάσου, Μαριάννα Θουκιδίδη, Μαρία Τοφίνη
19:30-19:45 Κ.Σ.Σ Πείραμα (Καταγραφή στιγμών στη συνείδηση). Έρευνα- ιδέα: Ανθή Πάφιου. Συντελεστές: Ανθή Πάφιου, Γεωργία Ανδρέου, Κούλλα Πάφιου.
Το Κ.Σ.Σ πείραμα έχει ως στόχο, την παραμονή όλων των παρευρισκόμενων (χορευτών και κοινού) στην χρονική στιγμή του Τώρα, καταγράφοντας τις μορφές ελευθερίας που παράγονται, στην συνείδηση.

20:00-21:00 Ζωντανή μουσική με ATYS (φωνή) & Λάρκος Λάρκου (κιθάρα και φωνή)

Εικαστική έκθεση
Κατά τη διάρκεια του Pediaios Happening θα πραγματοποιηθεί καιη  εικαστικη έκθεση με τίτλο “Σώμα και κίνηση”. Μια έκθεση με έργα φοιτητών του Προγράμματος Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Συμμετέχουν: Μαρίνα Ανδρέου, Δέσπω Θεοδούλου, Δήμητρα Νικοδήμου, Κατερίνα Πεαζίνου, Ραφαέλα Προκοπίου, Έλενα Χαραλάμπους, Καρολίνα Χριστοφόρου, Αντρέας Χρίστου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 18 του μήνα, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 21/10. 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube