25507766 1043068289168874 8001440796226249368 n 1
25507766 1043068289168874 8001440796226249368 n 1

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 η εκδήλωση «Η απαιτήσεις του πρωταθλητισμού» που διοργάνωσε ο ΚΟΑ και η ΟΠΑΠ Κύπρου με κύριο ομιλητή τον ιστιοπλόο ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ  η ώρα 12 το μεσημέρι στην παρουσία αξιωματούχων του αθλητισμού αλλά και ολυμπιονίκες αθλητές καθώς και νεαροί αθλητές, όπως και μαθητές αθλητές των αθλητών σχολειών. μαζί και οι προπονητές και γονείς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Υψηλής Επίδοσης του ΚΟΑ κυρία Άντρη Σίαλου στην εναρκτήρια ομιλία της αναφέρθηκε στο βασικό στήριγμα του αθλητικού μας οικοδομήματος που είναι το ποιοτικό έμψυχο υλικό που διαθέτη ο Κυπριακός αθλητισμός δηλαδή τους αθλητές και αθλήτριες, που είναι και οι πρωταγωνιστές και τα πρότυπα των νεώτερον γενιών . Συνέχισε λέγοντας ότι η εκδήλωση θα σας δόση την ευκαιρία να ακούστουν ποιες ειναι οι πραγματικές απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στους ολυμπιονίκες μας για τα δικά τους βιώματα, εμπειρίες και συμβουλές

Η κυρία Άντρη Σίαλου  αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μερικά σημαντικά στοιχεία που αφορούν τον σχεδιασμό υψηλής επίδοσης του ΚΟΑ λέγοντας ότι : . «Παρά τον κατά 50% μειωμένο προϋπολογισμό του ΚΟΑ σε σχέση με το 2012, η νυν επιτροπή υψηλής επίδοσης και το ΔΣ του ΚΟΑ, μέσα απο ορθολογιστικές πράξεις και ανακατανομή κεφαλαίων του προϋπολογισμού,

  1. Αύξησε το ποσό των €350.000 που διατίθεται προς εσάς τους αθλητές υψηλής επίδοσης. για το 2017 και βάσει των επιτυχιών, καταφέραμε να διαθέσουμε περί τις €600.000
  2. Περαιτέρω αυξηθήκαν τα μηνιαία επιδόματα σας, τόσο όσον άφορα το χρηματικό ποσό, όσο και σε κάλυψη μηνών των μηνιαίων επιδομάτων, απο 9 μήνες σε 11 μήνες.
  3. Επιπλέον, αυξηθήκαν τα πόσα που διατίθενται σε σας για σκοπούς προετοιμασίας, δίδοντας σας έτσι τη δυνατότητα για αύξηση του αριθμού των προετοιμασιών τους, εντος της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.
  4. Μέσα στα πλαίσια της στήριξης των αθλητών που εξασφαλίζουν επιτυχίες υψηλού επιπέδου, πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ, ολοκλήρωσε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης, το όποιο έχει αποσταλεί μέσω του υπουργείου παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση. Με την έγκριση του ΣΕΑ, υλοποιείται ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα σας για διασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης με το πέρας της αθλητικής σας καριέρας, έτσι ώστε απρόσκοπτα και χωρίς το καθημερινό άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι, να παραμένετε επικεντρωμένοι στις καθημερινές τους προπονήσεις.

Θέλω να πιστεύω πως έχουμε τηρήσει την υπόσχεση που σας έχουμε δώσει για αναβάθμιση του σχεδιασμού υψηλής επίδοσης.»

Κλείνοντας ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής υψηλής επίδοσης, την υπηρεσία και τους συνάδελφους της στο διοικητικό συμβούλιο για τη συνολική στήριξη και βοήθεια τους, τους εκπρόσωπους, της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην επιτροπή υψηλής επίδοσης και ταλέντων για τη στενή και αγαστή συνεργασία και τέλος  τον διαχρονικό χορηγό του κυπριακού αθλητισμού και ειδικότερα των υπό αναφορά σχεδιασμών, την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Την σκυτάλη πηρέ ο ιστιοπλόος ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης

Στην ομιλία του τόνισε ότι στον  πρωταθλητισμό χρειάζονται προϋποθέσεις και κρύβονται πολλές δυσκολίες . Δεν είναι ένα δρόμος στρωμένος για τα εύκολα, αλλά ένας δρόμος που χρειάζονται  πολλές θυσίες και κρύβει αρκετά εμπόδια . Σε μια ιστορική αναδρομή ανάτρεξε στα μαθητικά του χρονιά και ανάφθηκε χαρακτηριστικά για το προπονητικό  πρόγραμμα που ακλουθούσε  τότε , που έφευγε από την μια προπόνηση και πήγαινε στην άλλη έχοντας στο τέλος το βραδύ που επέστεφε σπίτι ελάχιστο χρόνο για μελέτη των μαθημάτων του σχολείου.

Συνέχισε  με το θέμα η αποτυχία να μην επισκιάζει την συνεχεία και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

 «Όταν δεν τα καταφέρεις να πάρεις ένα κάλο αποτέλεσμα η να πετύχεις νίκη δεν είναι αποτυχία αλλά είναι μη επιθυμητό αποτέλεσμα.» και αυτό είναι από μόνο του μια διασφάλιση της συνεχείας, επειδή σου ανοίγει την πόρτα και την ευκαιρία  στο να εντοπίσεις και να διορθώσεις τα λάθη και να πεισμώσεις ακόμη περισσότερο   οπού παραλείποντας κάθε τι που συνέβαλε αρνητικά στην προσπάθεια σου, επενδύοντας έτσι ακόμη περισσότερο σε σένα τον ίδιο.

Ακόλουθος συμβούλεψε να μην φοβούνται να ονειρεύονται η’ να θέτουν το πήχη του στόχου πολύ ψηλά λέγοντας  συγκεκριμένα: « εάν ο στόχος είναι πολύ ψηλά θα έχει σαν αποτέλεσμα να ξεπεραστεί το εφικτό, και εκεί είναι θα γίνει και η υπέρβαση και θα ξεχωρίσει η απλή προσπάθεια από την  υπερπροσπάθεια με σύμμαχο την δύναμη της ψυχής.»  Παράδειγμα σε αυτό ανάφερε την συμμετοχή του στους ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 οπού δήλωνε ότι θα πάρει το χρυσό , όμως καταταγεί αξιοπρεπώς στην  7η θέση .

Στο τέλος δέχτηκε ερωτήσεις από τους αθλητές αναφορικά για την διατροφή και το ρόλο της ξεκούρασης και τους έδωσε απλόχερα πολύτιμες συμβουλές  .

Την εκδήλωση από πλευράς ΚΟΑ τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Λεοντής, τα Μέλη του Δ.Σ. Τάσος Προκοπίου, Αντώνης Νικολαΐδης, Στέλιος Στυλιανού, Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαίδου, Λεόντιος Τσέλεπος,  ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Φίλιππος Σοφοκλέους και από την ΚΟΕ η Διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube