Λεμεσός – Με αίσθημα επιτυχίας και πολλές δυνατές στιγμές ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου οι 16οι Παγκύπριοι Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου στο Λανίτειο Στάδιο της Λεμεσού. Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε αθλητές από όλη την Κύπρο, τόνισε τη σημασία της δια βίου φυσικής δραστηριότητας και της προαγωγής της υγείας.
Ο Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λεμεσού, άνοιξε τους αγώνες με έναν χαιρετισμό που επικέντρωνε στη σημασία της άσκησης στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων του γήρατος και της φυσικής αδράνειας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε τον ρόλο της διατήρησης μιας ενεργούς ζωής για την υγειονομική προστασία και την καλή ποιότητα ζωής.
Στην τελετή έναρξης, εκπρόσωποι του Δήμου Λεμεσού και άλλων αθλητικών φορέων, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, κ. Λοϊζος Μαυρουδής, και ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, κ. Περικλής Μάρκαρης, έδωσαν το παρών, ενισχύοντας το μήνυμα υποστήριξης προς τους βετεράνους αθλητές.
Πριν την εκκίνηση των κυρίως αγώνων, νεαροί αθλητές πήραν μέρος σε αγωνίσματα ταχύτητας, φέρνοντας φρεσκάδα και ενθουσιασμό στο γήπεδο. Κατόπιν, οι βετεράνοι αθλητές ανταγωνίστηκαν σε αγωνίσματα δρόμου, ρίψεων και αλμάτων, καταδεικνύοντας υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και αφοσίωσης στον αθλητισμό.
Οι επιδόσεις και η συμμετοχή των αθλητών κρίθηκαν εξαιρετικά ικανοποιητικές, με τους νικητές να λαμβάνουν βραβεία και διπλώματα σε μια τελετή που ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες της ημέρας.
Η εκδήλωση, συνδιοργανωμένη με τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού και με την υποστήριξη διαφόρων τοπικών φορέων, όχι μόνο τίμησε την ιστορία και τις προσπάθειες των βετεράνων αθλητών, αλλά επίσης ενίσχυσε τις δεσμούς μεταξύ των γενεών και προώθησε τις ολυμπιακές αξίες της εξαιρετικότητας, της φιλίας και του σεβασμού.
Με την καρδιά γεμάτη αισιοδοξία, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο, με την προσδοκία να κάνουν την εκδήλωση ακόμη πιο δυνατή και συναρπαστική.