f682de1a036777835cb018e8e10ba495e39f27db
f682de1a036777835cb018e8e10ba495e39f27db

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η Ενοποιημένη Ημερίδα Καλαθόσφαιρας, με τη συμμετοχή αθλητών των Ειδικών Ολυμπιακών και αιτητών πολιτικού ασύλου από το Κέντρο Φιλοξενίας Κοφίνου και επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές από τις ομάδες: Κεραυνός, ΑΠΟΕΛ, Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ, Ομόνοια, αλλά και καλαθοσφαιριστές από την οργάνωση Peace Players.

Η ημερίδα η οποία έχει διεξαχθεί την Τετάρτη 6/12/17, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο Κλειστό Γήπεδο Λευκόθεο, εντασσόταν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθόσφαιρας 2017.

Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των Special Olympics International, των Lions International, και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σκοπός και στόχος της Ημερίδας είναι η εξάλειψη του ρατσισμού αλλά και η εξάπλωση του Ενοποιημένου Αθλητισμού όπου άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία συμμετέχουν σε αγώνες Καλαθόσφαιρας με κύριο στόχο την κοινωνικοποίηση.

Στην εκδήλωση έχουν παρευρεθεί μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Special Olympics Europe/Eurasia κ. David Evangelista, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λούης Δημητρίου, εκπρόσωπος από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Cyprus Police Torch Run και εκπρόσωπος από το UNCHR Agency Cyprus.

Θερμές ευχαριστίες στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την όλη στήριξη και βοήθεια που παρείχε προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών, την ΚΟΕ, τον ΚΟΑ, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Cyprus Police Torch Run, τους Καλαθοσφαιριστές αλλά και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθόσφαιρας.

Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών

*** Πατήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση ***


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube