det pong0802 1
det pong0802 1
Οι μοναδικές ακαδημίες στη Λακατάμια είναι αυτές των δύο ομάδων που… μοιράζονται το ίδιο σωματείο
Καλύτερα ο νέος χρόνος δεν θα μπορούσε να μπει για το μοναδικό σωματείο της Λακατάμιας, που διατηρεί ακόμη τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ή αλλιώς πινγκ πονγκ. Ο χαρακτηρισμός μοναδικό είναι γιατί το 1995 ο μεγάλος αριθμός παιδιών, ανάγκασε του διοικούντες να προχωρήσουν στην ίδρυση του Ευαγόρα Λακατάμιας, ώστε να μπορούν περισσότεροι αθλητές να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες. Για το λόγο αυτό γίνεται η αναφορά σε ένα και όχι σε δύο. Ουσιαστικά η διαχείριση γίνεται από τα ίδια άτομα.

Ο προπονητής και υπεύθυνος των Ακαδημιών των δύο σωματείων, έχει καταφέρει να γεμίσει ξανά την αίθουσα πινγκ πονγκ «Ιώβ Ηρακλέους» με παιδιά και ενήλικες που λατρεύουν το άθλημα. Είτε απλά για να ασκηθούν με τον τρόπο αυτό, είτε για να ασχοληθούν πιο επαγγελματικά με την συμμετοχή τους σε αγώνες ατομικούς ή ομαδικούς.

Επίσης θα ήταν σωστό να γίνει αναφορά ότι όλα τα τμήμα πινγκ πονγκ των υπολοίπων σωματείων στη Λακατάμια έχουν κλείσει, ενώ η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι το άθλημα στο οποίο μεσουρανεί εδώ και δεκαετίες τα σωματεία του Ονήσιλου και Ευαγόρα.

Κάθε χρόνο δεκάδες μικρά παιδιά εντάσσονται στις Ακαδημίες του σωματείου και μεγαλώνουν με το άθλημα αυτό. Έχουν περάσει γενιές και γενιές. Αρκετοί είναι οι αθλητές επίσης του Ονήσιλου που καταρτίζουν την Εθνική ομάδα της Κύπρου, εδώ και χρόνια. Για όσα παιδιά θέλουν να ενταχθούν στις ακαδημίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Πόλυ Τζιάμπο στο 99-488564 ενώ μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα στο Facebook (Ακαδημία Πινγκ-Πονγκ Ονήσιλος Λακατάμιας).

Η προσπάθεια και ο κόπος θέλει όμως και την επιβράβευση του. Έτσι και φέτος τα σωματεία Ονήσιλος και Ευαγόρας Λακατάμιας κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο Παγκύπριο Ομαδικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Εφήβων και Νενανίδων.

Η επιτυχία χαρακτηρίζεται τεράστια αφού, ο απολογισμός των μεταλλίων στους παγκύπριους ομαδικούς αγώνες εφήβων νεανίδων 2014-2015, είναι το τρία στα τρία.

Στο ομαδικό Εφήβων ο Ονήσιλος Λακατάμιας κατέβαλε τη 2η θέση και ο Ευαγόρας Λακατάμιας την 3η θέση. Επίσης στο ομαδικό Νεανίδων ο Ονήσιλος Λακατάμιας κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση.

Ότι το καλύτερο θα μπορούσαν να πετύχουν οι τρείς ομάδες μας το έκαναν. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάστηκε τεράστιος κόπος και μόχθος από τους ίδιους τους αθλητές, τους γονείς τους και τους προπονητές τους.

Οι αγώνες έγιναν στα Ασκητήρια της Ομοσπονδίας στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και συμμετείχαν στην κατηγορία εφήβων δεκαέξι ομάδες και στις νεανίδες πέντε ομάδες απ΄ όλη την Κύπρο. Θα ήταν επίσης σωστό να αναφέρουμε ότι η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από αθλητές και φίλους του αθλήματος.

Με την ομάδα του Ονήσιλου αγωνίστηκαν οι Νικόλας Πρωτοπαπάς, Αντρέας Παρτασίδης, Πέτρος Γρηγορίου, Χριστόφορος Ηρακλέους, Τηλέμαχος Ευθυβούλου και Κωνσταντίνος Κουρουκλάρης.

Με την ομάδα του Ευαγόρα έπαιξαν οι Κωνσταντίνος Πατσιάς, Χριστόφορος Ευσταθίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Ανδρέας Μιχαήλ, Μιχάλης Πολυδώρου, Στυλιανός Γεωργίου, Χρίστος Χρυσοστόμου, Ηρακλής Πισσάρης και Πόλυς Τζιάμπος (προπονητής Ονήσιλου και Ευαγόρα).
Στις Νεάνιδες με τον Ονήσιλο αγωνίστηκαν οι Γεωργία Πίττα, Φωτεινή Μελετιέ, Έλενα Πίττα και Κωνσταντίνα Μελετιέ.

Η τελική κατάταξη στους Έφηβους
1. Goodgate ΕΘΑ
2. Ονήσιλος Λακατάμιας
3. Ευαγόρας Λακατάμιας
4. Άρης Λεμεσού
5. Α.Σ.Πολεμίδια
6. Canderel ΑΠΟΕΛ
7. Κ.Ν. Ακρόπολης
8. ΛΕΝΑΣ Λεμεσού
9. Ολυμπιάδα Νεάπολης
10. Ε.Ν. Κυθραίας
11. Ανατολή Λατσιών
12. Αναγέννηση Γερμασόγειας
13. ΑΣΟ Ορμήδειας
14. Παρνασσός Στροβόλου
15. ΠΑΟΚ Κυθραίας
16. Αχιλλέας Αγρού

Η τελική κατάταξη στις Νεανίδες
1. Κ.Ν. Ακρόπολης
2. Ονήσιλος Λακατάμιας
3. Α.Σ. Πολεμίδια
4. Αστέρας Στροβόλου
5. Canderel ΑΠΟΕΛ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube