Επιτραπέζια αντισφαίριση: Αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό
EFOEPA

Οι αθλητικές εκδηλώσεις αναβάλλονται παγκοσμίως η μία μετά την άλλη και η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τους κανόνες, που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού ως βασικό μέτρο προστασίας. Ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση της Πολωνίας να διακόψει το διεθνές τουρνουά της, που ήταν σε εξέλιξη στο Γκλίβιτσε, ήρθε φυσιολογικά η γενική αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου. Με τον τίτλο «μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του COVID-19» η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι αναστέλλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι και τις 31 Μαρτίου, όπως και τη λειτουργία των ομοσπονδιακών προπονητηρίων. Επίσης, από την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) αναστέλλει προσωρινά όλα τα διεθνή γεγονότα, τα οποία θα διεξάγονταν μέσα στο διάστημα από την παραπάνω ημερομηνία μέχρι και το τέλος Απριλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, αναβάλλεται και το Προολυμπιακό ατομικό τουρνουά της Ευρώπης, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Μόσχα από τις 8 έως τις 12 Απριλίου.

Η ελληνική ομοσπονδία είχε ήδη αναβάλλει τους αγώνες μπαράζ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, που ήταν γι’ αυτό το τριήμερο στο Σ.Ε.Φ., όπως και δύο διαφορετικές διοργανώσεις για το Δερβένι Κορινθίας, το αναπτυξιακό τουρνουά (21-22/03) και τους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων (23/03). Με τη νεότερη απόφασή της αναβάλλει και την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ομαδικού νέων-νεανίδων, η οποία είχε οριστεί για τις 28 και 29 του μήνα, επίσης στο φαληρικό στάδιο. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:  

«Η Ομοσπονδία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, αφού έλαβε υπόψη τα έκτακτα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί στη χώρα μας και την αναβάθμιση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του επιπέδου απειλής του COVID-19 από επιδημία σε πανδημία, αποφάσισε:

  • Την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι και την 31/3/2020.
  • Την αναστολή λειτουργίας των Ομοσπονδιακών Προπονητηρίων.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που προπονούνται στην Ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ θα ενημερωθούν από τον κόουτς Κώστα Βατσακλή για το πότε θα επανέλθουν.

Το ΔΣ θα παρακολουθεί κάθε επαναξιολόγηση των προληπτικών μέτρων και θα επιβάλλει κάθε απόφαση των αρμόδιων υπουργείων. Όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα θα επανεξετασθεί και θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις γενικές συνθήκες.

Συστήνουμε στα σωματεία, με έμφαση στην κατηγορία Βετεράνων που έχουν προγραμματίσει αγωνιστικές δράσεις μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να αναβάλλουν τις διοργανώσεις τους για τους ίδιους ευνόητους λόγους».   

Στη συνέχεια η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θυμίζει τις οδηγίες της Πολιτείας, συστήνει σε όλους τους ανθρώπους του αθλήματος να τις ακολουθούν πιστά και με ευλάβεια και καταλήγει με την ευχή «να ξεπεραστεί ο κίνδυνος πολύ γρήγορα και να επανέλθουμε στην κανονική ζωή και στην αγωνιστική δράση».

Την ίδια ώρα η Διεθνής ομοσπονδία (I.T.T.F.) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (E.T.T.U.) γνωστοποίησαν επίσημα ότι αναστέλλονται οι αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι και τις 30 Απριλίου. Υπογραμμίστηκε αρχικά ότι «μετά την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. ότι το COVID-19 χαρακτηρίζεται ως πανδημία, διαφορετικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο έδαφός τους, οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις διαδρομές τους και οι δημόσιες συγκεντρώσεις/κοινωνικές δραστηριότητες απαγορεύονται σε διαφορετικές εκτάσεις». Ακολούθως επισημαίνεται ότι έγινε προσεκτική ανάλυση της κατάστασης κι έτσι, περιμένοντας την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της I.T.T.F., που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου, η διεθνής ομοσπονδία αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά όλα τα διεθνή events στο άθλημα, τα οποία θα γίνονταν μέσα στην περίοδο από αυτή τη Δευτέρα μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στη δική της ανακοίνωση η E.T.T.U. συμπληρώνει ότι οι αναβολές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Προολυμπιακό Ευρωπαϊκό τουρνουά ατομικού, τις διασυλλογικές διοργανώσεις Champions League and Europe Cup, καθώς και δράσεις του δικού της προγράμματος ανάπτυξης.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube