Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Fiba Europe κ. Καμίλ Νόβακ στην Κύπρο
Novak 1 IMG 7578

Στη Κύπρο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Europe, κ. Καμίλ Νόβακ, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Μικρών Χωρών της FIBA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία από τις 20 μέχρι τις 25 Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Νόβακ παρακολούθησε την Πέμπτη 23 Ιουλίου την αναμέτρηση Κύπρος-Λουξεμβούργο, μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) Ανδρέα Μουζουρίδη, και τον Γενικό Διευθυντή της ΚΟΚ Άθω Αντωνίου.

Ο κ. Νόβακ επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου το Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του και στο Μουσείο που στεγάζεται σε αυτό, από την κα Κλέα Παπαέλληνα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Fiba Europe κ. Καμίλ Νόβακ στην Κύπρο
Novak 2 IMG 7674

Ακολούθως, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, στο γραφείο του στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπου ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται από την ΚΟΕ.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας στο 3×3 σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα άθλημα όπου για πρώτη φορά φέτος ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» που διοργανώθηκαν στην Ιαπωνία.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανάληψης μελλοντικά από την ΚΟΚ μεγαλύτερων καλαθοσφαιρικών διοργανώσεων της FIBA, όπως επίσης και ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στην ενδεχόμενη φιλοξενία στην Κύπρο μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων.

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube