Επίσκεψη Φοιτητών της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων (Φ.Π.Κ.) ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο Ολυμπιακό Μέγαρο
protoporia Olympic House

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), και της Εφορείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γεώργιος Παπαγεωργίου και η Κοσμήτορας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου Κλέα Παπαέλληνα είχαν την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Ολυμπιακό Μέγαρο με φοιτητές εκπροσώπους της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συνάντηση από πλευράς της φοιτητικής παράταξης παρευρέθηκαν οι Μαριάννα Χριστοφόρου, Λάζαρος Μουταφίδης, Άννα Μούσκου, Μάριος Ασσαέλωφ και Ανδρέας Λάμπρου.

Η Κλέα Παπαέλληνα έκανε στους φοιτητές εκπαιδευτική περιήγηση στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου, η οποία τους έδωσε την ευκαιρία να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία του Ολυμπιακού Μεγάρου ως μέσου ενοποίησης όλων των αθλημάτων και ως συνδέσμου μεταξύ του αθλητισμού και της κοινωνίας.

Συζητήθηκαν διάφορες ιδέες των φοιτητών για ενέργειες ως προς την ενθάρρυνση και προώθηση του αθλητισμού στην Κύπρο, καθώς επίσης και πρακτικές που χρειάζεται να γίνουν ώστε να συμβάλουν στη διαμόρφωση προτύπων συμπεριφοράς των νέων, σύμφωνα με τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού.

Από την πλευρά της η ΚΟΕ ενημέρωσε τους φοιτητές για τα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας, την ΕΟΑΚ και την Κυπριακή Επιτροπή «Πιέρ ντε Κουμπερτέν», και τόνισε ότι είναι στη διάθεση των φοιτητών για κοινές δράσεις που στόχο έχουν την προώθηση του Ολυμπισμού.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί θερμά τους φοιτητές για την πρωτοβουλία και την επίσκεψη τους και θεωρεί ότι τέτοιες συνεργασίες αναβαθμίζουν τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα της χώρας μας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube