Τρεις νέες σχολές άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα το άθλημα να συναντάται πλέον σε Λευκωσία, Μοσφιλωτή, Λεμεσό και Πάφο
Η μεγέθυνση του σάμπο στην Κύπρο το 2015 και το 2016 έφερε και το άνοιγμα τριών νέων σχολών που καλλιεργούν πλέον το άθλημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα σε όλη την Κύπρο να λειτουργούν τώρα εννιά σχολές.
Οι τρεις νέες σχολές που ασχολούνται με τις δυναμικές πολεμικές τέχνες άνοιξαν εδώ και μερικούς μήνες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Μοσφιλωτή. Τη σχολή στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου λειτουργούν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάμπο, Μάριος Ανδρέου και ο Χριστίνος Σαββίδης, με περίπου 30 άτομα να μετέχουν, κυρίως φοιτητές. Στη Λεμεσό η σχολή με το όνομα «Γερακλίων» απασχολεί περίπου 20 αθλητές τόσο με σάμπο, όσο και με crossfit. Τέλος, στη Μοσφιλωτή η «Σχολή Γιώργου Οδυσσέως» απασχολεί περίπου 20 παιδιά του χωριού, στα αθλήματα πάλης και σάμπο.
Οι πιο πάνω σχολές προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες έξι που δραστηριοποιούνταν σε Λευκωσία και Πάφο.
Στην πρωτεύουσα λειτουργεί από το 2004 η σχολή «Μονομάχος» στην Παλλουριώτισσα με 60 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων να ασχολούνται κυρίως με το σάμπο. Η Σχολή Τζούντο Κερύνειας, με προσωρινή έδρα τη Λευκωσία, διαθέτει στο πρόγραμμα της και σάμπο, όπως και η Ακαδημία Χριστοδουλίδη στον Άγιο Δομέτιο. Τέλος, μετά την επιτραπέζια αντισφαίριση και το τζούντο, ο Ονήσιλος Λακατάμειας πλέον άρχισε και τη λειτουργία της σχολής σάμπο με υπεύθυνη την Βάσω Κωνσταντίνου.
Στην Πάφο λειτουργούν δύο σχολές. Η Δυναμό και ο Αετός, όπου οι αθλητές τους γυμνάζονται σε σάμπο αλλά και σε τζούντο.
Η μεγέθυνση του σάμπο στην Κύπρο έχει φέρει και περισσότερες συμμετοχές στους Παγκύπριους Αγώνες, όπου συμμετέχουν πλέον εκατοντάδες αθλητές απ΄ όλες τις πόλεις.
Για περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα, στην επίσημη σελίδα του Facebook στο facebook.com/cyprussambo/