df20daa4 88d4 4fd0 8a52 2ab13ce55ed0
df20daa4 88d4 4fd0 8a52 2ab13ce55ed0

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αρχαία Ολυμπία έγιναν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ως το τέλος του Ιουνίου.
Στην Αθήνα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στο πλαίσιο του παγκοσμίου εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, διοργάνωσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο εκδήλωση με θέμα: Μια Θάλασσα Μεγάλη, Περιβάλλον – Αθλητισμός – Εθελοντισμός.
Η εκδήλωση έγινε με μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους του αθλητισμού, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, εθελοντών και ευαισθητοποιημένων πολιτών και σε αυτή, αναλύθηκαν η σχέση αθλητισμού και περιβάλλοντος και οι τρόποι για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν ότι απαιτείται κοινή προσπάθεια και εντατικοποίηση των ενεργειών, για να προστατευτεί το περιβάλλον και η φύση και να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες για τις επόμενες γενιές. Ομιλητής μεταξύ άλλων, ήταν ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης.
Mε μεγάλη επιτυχία έγινε στη Θεσσαλονίκη ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, Olympic Day Run, σε συνεργασία του Ολυμπιακού Μουσείου – Protergia, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Στον αγώνα πήραν μέρος Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, άνθρωποι του αθλητισμού και χιλιάδες απλοί πολίτες.
Τις βραβεύσεις των τριών πρώτων δρομέων έκαναν ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ενώ τις βραβεύσεις των τριών πρώτων γυναικών έκαναν όλοι οι Ολυμπιονίκες μαζί. Ακολούθησε Τελετή Βράβευσης Ολυμπιονικών και διακεκριμένων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας και η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Επίσης στην Αρχαία Ολυμπία, εκατοντάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε αθλητικά και καλλιτεχνικά δρώμενα για να τιμήσουν τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και να γιορτάσουν την Ολυμπιακή Ημέρα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση του 3ου Βικέλειου Δρόμου με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών διαφόρων ηλικιών αλλά και νέων απ’ όλον τον κόσμο που παρακολουθούσαν την 58η Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Το παρών έδωσαν και τρεις Ολυμπιονίκες, οι Ελληνες Γιώργος Τζελίλης και ο Βίκτωρας Μήτρου και ο Κενυάτης, δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στο στίβο Έλιουντ Κιπτσόγκε.
Οι αθλητές τερμάτισαν στο προαύλιο του παλιού δημαρχείου της Ολυμπίας όπου οι φορείς του τόπου έκαναν τις βραβεύσεις. Επίσης ο Κοσμήτορας της ΔΟΑ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, διάβασε το μήνυμα του προέδρου της ΔΟΕ κ. Τόμας Μπαχ για την Ολυμπιακή Ημέρα.

 


 
 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube