ΕΟΕ στους εορτασμούς της Ολυμπιακής Ημέρας
HELLENIC OLYMPIC COMMITTEE Olympic day 2020

Στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας συμμετέχει και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που έχει αναλάβει για τη μεγάλη γιορτή του Ολυμπισμού και του αθλητισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου. Από τις 2 Ιουνίου έχει ξεκινήσει μία διαδικτυακή καμπάνια μέσω των Social Media, με την ΕΟΕ να ζητά από τους ενδιαφερόμενους μία ανάρτηση με το #ΟlympicDay2020gr. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη καθώς υπήρχαν χιλιάδες ποσταρίσματα από Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, συλλόγους αλλά και από τον απλό κόσμο.

Οι ενέργειες συνεχίζονται με την παραγωγή δύο βίντεο. Στο πρώτο, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές συμμετέχουν σε μία διαδικτυακή σκυταλοδρομία με μήνυμα για την Ολυμπιακή Ημέρα και δίνουν στον επόμενο αθλητή, ένα γράμμα από το σχηματισμό της φράσης «Olympic Day 2020». Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει τους Λευτέρη Πετρούνια, Σοφία Μπεκατώρου, Τασούλα Κελεσίδου, Σπύρο Γιαννιώτη, Παύλο Καγιαλή, Βίκτωρα Μήτρου, Γιώργο Τζελίλη, Χρήστο Βολικάκη, Βασιλική Μιλλούση, Ελενα Χατζηλιάδου, Παναγιώτη Γκιώνη, Γιώργο Χατζηευσταθίου, Εμμανουήλ Καραλή και Νέρι Νιαγκουάρα για τη συμμετοχή τους.

Δείτε το εδώ: 

Στο δεύτερο βίντεο οι αριστεύσαντες μικροί δημιουργοί της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας προβάλλουν τα αριστουργήματα τους σε μία έκθεση – έκπληξη, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Με έμπνευση από τις αξίες του Ολυμπισμού, μικροί ζωγράφοι από όλη την Ελλάδα φιλοτέχνησαν έργα αφιερωμένα στην Ολυμπιακή Ημέρα, τα οποία περιλαμβάνονται στο βίντεο.
Δείτε το εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=r2S0xK4eezU

Παράλληλα θα γίνουν και δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία με σχολεία και σωματεία, στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, στο Πόρτο Ραφτή με τη συνεργασία του Connect Athens, στο CGS Sports Club με virtual παιδικό τρίαθλο και στην Ιο.

Επίσης, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή τον εορτασμό της 23ης Ιουνίου ως Ολυμπιακής Ημέρας και σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος (ΕΘΝ.Ο.Α.) καλεί τους /τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, όπου υπάρχει δυνατότητα, να προβούν σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες που θα αποσκοπούν στην προβολή και στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube