Εντυπωσιακό το έργο των «cyprus Olympians» μόλις μέσα σε 1,5 χρόνο δράσης- Ο Κώστας Παπακώστας για τον σχεδιασμό και τους στόχους της Κ.Ε.Σ.Ο.Α
Cyprus Olympians Κυπριακής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α)

Πολύπλευρη και πολυεπίπεδη είναι η δράση της Κυπριακής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α) που πέραν από το πρωταρχικό στόχο της που ήταν να ενώσει όλους του Κύπριους αθλητές που έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στηρίζει, βοηθά και είναι δίπλα σε νεαρά ταλέντα του αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος των «Olympians» Κώστας Παπακώστας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Action in Sports αναφέρθηκε σε κάποιες από τις δράσεις της Κ.Ε.Σ.Ο.Α και ομολογουμένως τα όσα έχουν πετύχει είναι εντυπωσιακά στον μόλις 1,5 χρόνο από την ίδρυση της ένωσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα οι «Cyprus Olympians» η’  «OLY» κατάφεραν και εξασφάλισαν υποτροφίες για 14 αθλητές (υψηλών επιδόσεων και από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα) διάρκειας 5 ετών μέσω της PariMatch Foundation.

Εντυπωσιακό το έργο των «cyprus Olympians» μόλις μέσα σε 1,5 χρόνο δράσης- Ο Κώστας Παπακώστας για τον σχεδιασμό και τους στόχους της Κ.Ε.Σ.Ο.Α
BOOST4BEST

Πρόκειται για αθλητές-πρωταθλητές μέχρι 17 ετών  που στον τραπεζικό του λογαριασμό μπαίνει κάθε μήνα το χρηματικό ποσό το οποίο δικαιούνται. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια, συμπλήρωσε ο Κώστας Παπακώστας, να αυξηθούν οι αθλητές που λαμβάνουν την υποτροφία στη βάση πάντα –απλών- κριτηρίων.

Σημαντική κρίνεται και η ένταξη στο πρόγραμμα «ΕRASMUS» το οποίο απευθύνεται σε δασκάλους ώστε να καθοριστεί ο τρόπος διδασκαλίας της φυσικής αγωγής στα σχολεία, πρόγραμμα που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αναμένεται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό –με απλά λόγια- το μάθημα της Γυμναστικής, ιδιαιτέρως στα Δημοτικά Σχολεία- ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές βάσεις.

Ένας άλλος στόχος σύμφωνα με τον Κώστα Παπακώστα, που είναι στα σκαριά προς υλοποίηση, είναι η εξασφάλιση υποτροφιών για τους «Future Olympians» σε Πανεπιστήμια στην Κύπρο που έχουν τμήματα Επιστημών Φυσικής Αγωγής. Το πρωτόκολλο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Σ.Ο.Α θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Εντυπωσιακό το έργο των «cyprus Olympians» μόλις μέσα σε 1,5 χρόνο δράσης- Ο Κώστας Παπακώστας για τον σχεδιασμό και τους στόχους της Κ.Ε.Σ.Ο.Α
Στη φωτογραφία ο Γρήγορης Αυξεντίου μαζί με τον Αντώνη Παπαδόπουλο σε νεαρή ηλικία σαν ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης

Άλλη μια «δυνατή» κίνηση των Olympians είναι η ανάθεση από το κράτος της δημιουργίας του αθλητικού μουσείου στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού.

Πρόκειται για κάτι που θα μαζέψει πολύ σημαντικό-ιστορικό υλικό, από την 1η Εθνική ποδοσφαίρου του 1960, τους ήρωες-αθλητές της ΕΟΚΑ (Αυξεντίου, Παλληκαρίδης, Καραολής, Αντώνης Παπαδόπουλος, Τάσος Μάρκου) ενώ μια τρίτη ενότητα θα είναι οι Olympians από το 1980 και έπειτα. Σε αυτό το σημείο ο κύριος Παπακώστας θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Κώστα Χαμπιαόυρη (Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και τέως Υπουργός Παιδείας) που στήριξε τους Olympians όσο κανένας άλλος.

 

Τέλος, έχει ζητηθεί από την Πολιτεία ένα κομμάτι κρατικής γης ώστε να ανεγερθεί το Olympians Building (παρά το καινούργιο ΓΣΠ). Το κτήριο θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια σύμφωνα με τον κ.  Παπακώστα και ήδη έχουν εξευρεθεί χρηματοδότες και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

«Ευελπιστούμε ότι η στήριξη της Πολιτείας θα συνεχίσει να υπάρχει και ο στόχος μας είναι να εντάξουμε στην αθλητική νομοθεσία κάτι που έχει γίνει και στην Ελλάδα, δηλαδή, ο αθλητής να έχει φωνή μέσα στα Δ.Σ των αθλητικών οργανισμών» κατέληξε ο Κώστας Παπακώστας.

Tι εστί ‘Olympians Association Cyprus’

Η Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) – Cyprus Olympians Association είναι το επίσημα αναγνωρισμένο σώμα των Olympians στην Κυπριακή Δημοκρατία από τον Έφορο Σωματείων, την Κ.Ο.Ε., τον Κ.Ο.Α. και την World Olympians Association.

Με βάση το Καταστατικό της, η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. έχει μεταξύ άλλων και ως βασικούς στόχους και σκοπούς της να φέρει τους Κύπριους Συμμετάσχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί και να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν το κύρος,την υπόσταση και την εμπειρία τους, στην προαγωγή, ανάπτυξη και εξυπηρέτηση των ιδεωδών του Ολυμπισμού στην Κύπρο.

Επίσης, την συγκέντρωση, αντιπροσώπευση, προώθηση και εξυπηρέτηση των ενδιαφερόντων, συμφερόντων και των αναγκών των Κυπρίων Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η παροχή οποιασδήποτε ανακούφισης καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Στον παγκόσμιο αθλητικό χώρο απαριθμεί πέραν των 120.000 αθλητών και αθλητριών που έχουν συμμετάσχει σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρείται ως ο δεύτερος, μετά την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Φορέας του Ολυμπιακού Κινήματος.

117 Οlympians στην Κύπρο

Υπάρχουν πάνω από 100,000 ζώντες Συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Olympians) σ’ όλο τον κόσμο σε 148 Εθνικές Ενώσεις Olympians απλωμένες σε όλες τις πέντε Ηπείρους. Οργανώνουν εκδηλώσεις για Olympians και διευθύνουν σχεδιασμούς που βοηθούν τις τοπικές τους κοινωνίες.

Στην Κύπρο η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. αριθμοί 117 μέλη, από τα οποίο 36 είναι γυναίκες και 81 άντρες. H ένωση μεταξύ άλλων βοηθά τους Κύπριους Olympians να διαδώσουν το πνεύμα του Ολυμπισμού στην Κύπρο, να λειτουργήσουν προγράμματα και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, οι οποίοι θα επωφελούν τις Τοπικές Κοινότητες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Olympians

ΟΝΟΜΑ                                                   ΘΕΣΗ

Κώστας Παπακώστας               Πρόεδρος

Σταύρος Μιχαηλίδης                Αντιπρόεδρος

Άντρη Σιάλου                           Γενική Γραμματέας

Χρίστος Χριστοδουλίδης               Ταμίας

Ηλίας Ιωάννου                                Μέλος

Σπύρος Αγρότης                              Μέλος

Ελένη Αρτυματά                              Μέλος

Δημήτρης Αραούζος        Εκτελεστικός Διευθυντής


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube