DSC 3153
DSC 3153

Μετά την εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Διεθνών Αγώνων Τοξοβολίας “AphroditeMediterranean Cup 2017″, στο χωριό Φρέναρος και το αγωνιστικό μέρος που διεξάχθηκε στο Κοινοτικό Γήπεδο Φρενάρου, την Κυριακη το βραδυ όλη η παρέα της τοξοβολίας μεταφέρθηκε παραλιακά στο λιμανάκι της όμορφης Αγίας Νάπας, ολοκληρώνοντας τους τελικούς αγώνες σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ο στόχος τους χθες περιβαλλόταν με το γαλάζιο της θάλασσας της Μεσογείου. Οι αγώνες, στην Αγία Νάπα δικαίωσαν την ονομασία τους αφού η ονομασία “Aphrodite Mediterranean“, εξηγεί την τοποθεσία του νησιού της Αφροδίτης στην Μεσόγειο. Έκλεισε λοιπόν με τεράστια επιτυχία με την τελετή λήξης στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας χθες το απόγευμα οι διεθνής αγώνες “Aphrodite Mediterranean Cup 2017″.

 Στην μεγάλη γιορτή της τοξοβολίας και του αθλητισμού, ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας κύριος Γιάννης Καρούσος, χαιρέτησε με την σειρά του την τελετή λήξης και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Ο κοινοτάρχης της κοινότητας Φρενάρου, κύριος Μιχάλης Χατζηγιώρκας συγκινημένος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, όπως επίσης και όλη την ομάδα της κοινότητας  του αφού πραγματοποιήθηκε  μία άψογη διοργάνωση τόσο στο Φρέναρος, όσο και στην Αγία Νάπα. Ευχήθηκε επίσης να υπάρξει μια ανάλογη συνέχεια στο μέλλον και οι διεθνής αγώνες τοξοβολίας να γίνουν πλέον θεσμός στην επαρχία μας.

 Με την τελετή λήξης του “Aphrodite Mediterranean Cup 2017″ ιδιαίτερες τιμές δόθηκαν στην Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας και του διοικητικού συμβουλίου της για την πρωτοβουλία και την υπέροχη ιδέα για την διοργάνωση των αγώνων όπου έκαναν περήφανο τον δήμο Αγίας Νάπας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σε ομιλία του ο κύριος Ανδρέας Θεοφυλάκτου ευχαρίστησε τον δήμο Αγίας Νάπας, την κοινότητα Φρενάρους και κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ώστε να συγχαρεί τον καθένα ξεχωριστά για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

 Να πούμε ότι μετά από αυτό το γεγονός, περιμένουμε τις επόμενες ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στο νησί μας και μάλιστα σε παρθένες περιοχές από τέτοια events, ώστε να δοθεί η ώθηση για ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού. Και αναφέρουμε τον  πολιτισμό γιατί ο αθλητισμός είναι αυτός που ενώνει τις διαφορετικές χώρες, την κάθε κουλτούρα, τις διαφορετικές συνήθειες, την γνωριμία και την επικοινωνία μεταξύ τους.

 Αυτό μπορούν να το αντιληφθούν καλύτερα οι αθλητές, οι προπονητές, οι κριτές  και όλοι όσοι πρωταγωνιστούν σε τέτοιες διοργανώσεις, όπου μέσα από τα ταξίδια τους, πέρα από κάθε τίτλο και μετάλλιο, καταφέρνουν να ενωθούν μεταξύ τους,  δημιουργώντας πολιτισμικούς δεσμούς οι οποίοι έχουν θετικότατο αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

 Οι Εθνικές Ομάδες Τοξοβολίας που συμμέτειχαν στον αγώνα ήταν Ελλάδα – Λίβανος – Μάλτα – Ολλανδία – Ρωσσία –  Σκωτία – Κύπρος.

Οι Μέγα Χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο ΟΠΑΠ και οι Μύλοι Χαζηγιώρκη. Υποστηρικτές είναι τα Νερά Βίκος, το  Ξενοδοχείο Sun Garden, το ξενοδοχείο BlueHarboor, ο έτοιμος καφές Poka και το εστιατόριο Farmers.

 Θερμές ευχαριστίες επίσης δόθηκαν στους χορηγούς επικοινωνίας, το activecy.com , το τηλεοπτικό site www.telenapa.com

 Στην εκδήλωση επίσης οι θεατές απόλαυσαν χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο της Αγίας Νάπας.  

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας τίμησε ξεχωριστά τον δήμαρχο της Αγίας Νάπας, κύριο Γιάννη Καρούσο, τον  Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, την Πολιτική Αμυνα, Αθλητικό Σωματείο του Φρενάρους, τους εθελοντές για την προσφορά τους  και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των αθλητών στις 13 κατηγορίες του αθλήματος. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας www.archery.org.cy

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προπονητικής από την Ομοσπονδία και σήμερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδρομή γνωριμίας των αποστολών στην Αμμόχωστο.