Hellenic Nationals STD 2019
Hellenic Nationals STD 2019

Έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον είχαν οι Πανελλήνιοι αγώνες σκοποβολής στα πιστόλια Standard και Κεντρικής Πυροδότησης, που διεξήχθησαν στο σκοπευτήριο Μαλακάσας.

Standard, oι συνήθεις «ύποπτοι» στο βάθρο

Χωρίς εκπλήξεις έληξε ο αγώνας στο πιστόλι Standard. Ο Ανδρέας Ξυνογαλάς (ΑΟ Μπούντο),  υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του, και με σκορ 549/600 πρόσθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του. Ο πολύπειρος Δημήτριος Μπάλτας (ΠΣΕ) παρά το μέτριο ξεκίνημα στις βολές των δέκα δευτερολέπτων (81/100) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την τριάδα των κορυφαίων της κατάταξης συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Μόφορης (Νίκανδρος – ΕΛ.ΑΣ.).

Οι επιδόσεις των αθλητών του Νίκανδρου (Μόφορης, Μαστροδημητρόπουλος, Στέλλας) οδήγησαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ομαδική κατάταξη. Οι σκοπευτές του Παναθηναϊκού ΑΟ (Καμπούρης, Κατσίρης, Γιαννίσης) ανέβηκαν στον δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από τον Παγκρήτιο ΑΣ (Μπινυχάκης, Μαρκογιαννάκης, Παπαδογιωργάκης).

Στον πόντο ο τίτλος στο Πιστόλι κεντρικής

Όχι μόνο τα μετάλλια, αλλά και οι έξι πρώτες θέσεις της κατάταξης, στο πιστόλι κεντρικής πυροδότησης κρίθηκαν κυριολεκτικά «στον πόντο». Πρώτος τερμάτισε ο Ιωάννης Καμπούρης (ΠΑΟ) με επίδοση 546/600. Η ακολουθία στην κατάταξη συμπληρώθηκε με έναν μόνο βαθμό διαφορά (545) για τον Παναγιώτη Χαντζάκο (ΣΟ Σπάρτης) και με 544 για τον Γρηγόρη Μόφορη (Νίκανδρος – ΕΛ.ΑΣ.). Δεύτερο χάλκινο για το Μόφορη μετά από εκείνο στο Standard.

Με τρεις σκοπευτές στην οκτάδα, το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του αγωνίσματος ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο για τον Παναθηναϊκό ΑΟ. Μετά το ασημένιο στο Standard, η τριάδα του ΠΑΟ αναδείχθηκε κορυφαία και στο Πιστόλι Κεντρικής.