ΜΕ….ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN 0-4
Μεγάλη εμφάνιση από το Uclan Cyprus
Εντυπωσιακά άρχισε τις υποχρεώσεις του το Uclan Cyprus το οποίο τα τελευταία χρόνια ανεβάζει διαρκώς…. ρυθμούς και δίκαια διεκδικεί τον τίτλο του φαβορί για τα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.
Στο συγκεκριμένο παιγνίδι ένα ξαφνικό ξέσπασμα από το 50 λεπτό μέχρι και το 70 ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει την διαφορά του μέσα στο γήπεδο από τον αντίπαλο του που χρειάζεται να ανεβάσει τους ρυθμούς του κάτι το οποίο αναμένουμε να πράξει άμεσα αφού γνωρίζουμε πολύ καλά την δουλειά που γίνεται εκεί.
Το πανεπιστήμιο Uclan άνοιξε το σκορ με τον Ανδρέου Αδάμο στο 51 λεπτό με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 60 λεπτό. Με την ψυχολογία στα ύψη την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Αλέξης Γιώρκας και με δύο δικά του τέρματα στο 62 και 67 λεπτά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 το οποίο ήταν και το τελικό.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2-4
Βροχή από τέρματα.
Αντάξιο του ονόματος τους που θέλει τα δύο πανεπιστήμια να αποτελούν το ¨ελ κλάσικο» του πανεπιστημιακού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος διεξήχθη το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια με εκείνο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να δείχνει καλύτερο και πιο έτοιμο .
Με το ημίχρονο να κλείνει στο στενό 0-1 (το τέρμα στο 26 ) αναμέναμε το δεύτερο ημίχρονο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι παίκτες των δύο πανεπιστημίων φρόντισαν να μην μας απογοητεύσουν αφού στο 53 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κάνει το 0-2 με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως να αντιδρά σχεδόν άμεσα και με τέρματα στο 55 και 57 έφερε το παιγνίδι στα ίσα 2-2 βάζοντας φωτιά στο παιγνίδι.
Οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντιμετώπισαν όμως την ισοφάριση με πολλή ωριμότητα και αγωνιζόμενοι με ιδιαίτερο πάθος μέσα στα αγωνιστικά πάντοτε πλαίσια κατάφεραν να προηγηθούν με 2-3 στο 60 για να ολοκληρώσουν το θρίαμβο τους στο 73 με ένα ακόμα τέρμα κάνοντας το σκορ 2-4 και βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα και για τον φετινό τίτλο.
Βεβαίως στον πανεπιστημιακό αθλητισμό το στοιχείο της έκπληξης και των αλλαγών είναι το κύριο χαρακτηριστικό και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αφού κάθε αγωνιστική κρύβει παγίδες και προσφέρει «άγριας ομορφιάς» θέαμα μέχρι και το τέλος.
FREDERICK UNVIVERSITY– ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 4-2
Παρολίγον …έμφραγμα
Ένα φανταστικό παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια και το τέλος του παιγνιδιού επεφύλαξε στιγμές που μόνο ….. γερμανικές ομάδες προσφέρουν.
Το Frederick University κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 σκορ το οποίο κρατούσε μέχρι και το 75 λεπτό ,με τέρματα των Πουλλή (50,75) και του Μακρή Μάριου στο 68 γεγονός όπως ήταν φυσικό να οδηγήσει τους παίκτες του σε σχετικό εφησυχασμό (αφού το επέτρεπε και το σκορ) αλλά η χαλάρωση των παικτών του από την μία και η αντίδραση των αντίπαλων παικτών από την άλλη έκαναν το παιγνίδι για πολύ δυνατές καρδιές … αφού το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο με τέρματα των Λουκά στο 84 και του Σπύρου στο 88 μείωσε σε 3-2 και το παιγνίδι πήρε κυριολεκτικά φωτιά.
Ευτυχώς για τους παίκτες του Frederick University η εμπειρία και η ωριμότητα τους, τους οδήγησε σε συσπείρωση των δυνάμεων τους και εκμεταλλευόμενοι το πάθος των αντιπάλων – που βγήκαν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν – κατάφεραν με τον Αντωνίου στο 90 να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα κάνοντας το τελικό 4-2, κλειδώνοντας έτσι και την νίκη της ομάδας στέλνοντας και το μήνυμα ότι η ομάδα του Frederick θα είναι και φέτος ανάμεσα στα φαβορί για ακόμη ένα τίτλο .
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγώνες
Νίκες
Ήττες
Ισοπαλίες
τέρματα
Βαθμοί
A/A | Πανεπιστημιακές ομάδες
| ||||||
1. 1 | UCLAN UNIVERSITY | 1 | 1 | 0 | 0 | 4-0 | 3 |
2. | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ | 1 | 1 | 0 | 0 | 4-2 | 3 |
3. | FREDERICK UNIVERSITY | 1 | 1 | 0 | 0 | 4-2 | 3 |
4. | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ | 1 | 0 | 1 | 0 | 2-4 | 0 |
5. | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | 1 | 0 | 1 | 0 | 2-4 | 0 |
6. | ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | 1 | 0 | 1 | 0 | 0-4 | 0 |
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ