11830337 10153465309350120 1371166895 n
11830337 10153465309350120 1371166895 n

Πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη Τύπου για το «Πρωταράς ΟΠΑΠ 3×3».

Διάσκεψη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/8) για το «Πρωταράς ΟΠΑΠ 3×3», από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, τον Δήμο Παραλιμνίου και την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Η διοργάνωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Πρωταρά, το Σαββατοκυρίακο 8-9 Αυγούστου, με την συμμετοχή 44 ομάδων οι οποίες θα αποτελούνται από άντρες, έφηβους (κάτω των 16 ετών) και σε άτομα που βρίσκονται σε τροχοκάθισμα.

Η εκδήλωση θα ξεκινάει και στις δύο μέρες στις 17:00 και θα διαρκεί μέχρι περίπου τις 22:00, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα δύο γήπεδα θα τοποθετηθούν κερκίδες, ώστε ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί με άνεση τους αγώνες. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες κόσμου, για να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα.

Πρώτος στην Διάσκεψη Τύπου μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Λούης Δημητρίου, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Φίλιππου Σοφοκλέους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες μας προς την Πρόεδρο και το ΔΣ του Οργανισμού, για την πολύ μεγάλη βοήθεια που έδωσαν σε όλους τους τομείς, όπως και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την διαχρονική συνεργασία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω πως σήμερα δύο κυπριακές ομάδες θα βρεθούν σε ευρωπαϊκή κλήρωση, έπειτα από δύο χρόνια. Κάτι που δεν θα συνέβαινε χωρίς την οικονομική στήριξη της προέδρου και του ΔΣ του ΚΟΑ. Για το 3×3 θα ήθελα να αναφέρω πως είναι ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, το οποίο έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Υπάρχουν πολλές συμμετοχές και για φέτος, ενώ η Ομοσπονδία επένδυσε αρκετά χρήματα για την αγορά γηπέδων, και όχι μόνο, ώστε η εκδήλωση να ανέβει επίπεδο. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε πως από εδώ και στο εξής, καμία διοργάνωση 3×3 δεν θα γίνεται χωρίς την έγκριση της Ομοσπονδίας. Οι διαιτητές της ΚΟΚ δεν θα συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Όποιος θέλει να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλοδεχούμενος, όμως θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με την ΚΟΚ για να πάρει έγκριση».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάμπος Χρίστου, μέλος της ΟΠΑΠ Κύπρου που ανέφερε: «Αυτές οι μέρες είναι πολύ ζεστές και θα ήταν καλύτερα η διάσκεψη να γινόταν κάπου κοντά στην θάλασσα, όπως για παράδειγμα στον Πρωταρά. Όμως δεν πειράζει, εμείς θα χαρούμε τον αγαπημένο μας τουριστικό προορισμό, τον Πρωταρά, το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο στην διοργάνωση του ”Πρωταράς ΟΠΑΠ 3×3”.  Θα ήθελα να συγχαρώ την ΚΟΚ, τον Δήμο Παραλιμνίου αλλά και την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για την σημαντική πρωτοβουλία που πήραν, για την εν λόγω διοργάνωση».

Αργότερα τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Λοΐζου, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παραλιμνίου ο οποίος είπε: «Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές του θεσμού. Είναι αλήθεια πως η επιτυχία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια. Από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε η ιδέα σε εμάς από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, την στηρίξαμε και νοιώθουμε δικαιωμένοι».

Τελευταίος μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΚ, κ. Άθως Αντωνίου ο οποίος ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι χιλιάδες κόσμου που θα βρεθούν στα γήπεδα του Πρωταρά, θα παρακολουθήσουν ωραίους αγώνες, Έχει τεθεί ως στόχος η ρύθμιση του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων 3×3, για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του θεσμού αυτού. Ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές του «Πρωταράς ΟΠΑΠ 3×3», για την μεγάλη συνεισφορά τους. Θα αποσταλεί σήμερα στα ΜΜΕ το πλαίσιο λειτουργίας των διοργανώσεων 3×3 ούτως ώστε να γνωρίζουν όλοι. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και σας προσκαλούμε στις 8-9 Αυγούστου στον Πρωταρά»

Οι αγώνες και το πλαίσιο τους έχουν καθοριστεί από την ΚΟΚ ως ακολούθως:

  1. Διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3×3”

Οι διοργανώσεις “ΟΠΑΠ 3×3” της ΚΟΚ, πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (Μάιος – Σεπτέμβριος κάθε έτους).

Στόχος είναι η γεωγραφική κάλυψη όλων των επαρχιών με μία τουλάχιστον διοργάνωση ανά μήνα.

Στους αγώνες αυτούς οι συμμετέχοντες, λαμβάνουν βαθμούς για την συμμετοχή και τα αποτελέσματα τους, μέσω της πλατφόρμας 3x3planet της FIBA.

  1. Διοργανώσεις 3x3 με την έγκριση της ΚΟΚ

H KOK, βάση των προδιαγραφών κάποιου τουρνουά 3×3, δύναται να του παρέχει άδεια και να το εντάξει στους αγώνες οι οποίοι γίνονται με την έγκριση της.

Στις διοργανώσεις αυτές, παραχωρείται έγκριση διεξαγωγής και χρησιμοποίησης του εξοπλισμού της ΚΟΚ (γήπεδα και μπασκέτες). Παραχωρείται επίσης άδεια για χρησιμοποίηση εν ενεργεία διαιτητών και κριτών της ΚΟΚ. Τέλος, δίνεται ενημέρωση για τους κανονισμούς διεξαγωγής των αγώνων, βάση των επίσημων κανονισμών 3×3 της FIBA και οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται κατά την διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στους αγώνες αυτούς οι συμμετέχοντες, λαμβάνουν βαθμούς για την συμμετοχή και τα αποτελέσματα τους, μέσω της πλατφόρμας 3x3planet της FIBA.

  1. Διοργανώσεις 3x3 χωρίς την έγκριση της ΚΟΚ

Στις διοργανώσεις αυτές δεν παραχωρείται άδεια από την Ομοσπονδία. Παράλληλα δεν χρησιμοποιούνται γήπεδα, μπασκέτες και διαιτητές/γραμματεία της ΚΟΚ.

Στους αγώνες αυτούς οι συμμετέχοντες, ΔΕΝ λαμβάνουν βαθμούς για την συμμετοχή και τα αποτελέσματα τους.

Διεθνής εκπροσώπηση

Βάση των αποτελεσμάτων των αγώνων τύπου 1 και 2, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βαθμούς στην ειδική βαθμολογία 3×3 του κάθε έτους.

Η ΚΟΚ, δύναται να καθορίζει το επίπεδο δυσκολίας της κάθε διοργάνωσης, δίνοντας την ανάλογη πριμοδότηση βαθμών για κάθε μια από αυτές.

Με το τέλος της κάθε περιόδου 3×3 (Μάιος – Σεπτέμβριος) κάθε έτους, η ομάδα που έχει συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία βάση των αποτελεσμάτων της, θα εκπροσωπεί την Κύπρο στους αγώνες 3×3 Challenger, που πραγματοποιούνται σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις κάθε έτος.

11830337_10153465309350120_1371166895_n

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube