22 C
Limassol
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    Εναρξη των πρωταθλημάτων πετοσφαίρισης ΟΠΑΠ Ανδρών και Γυναικών για τις 12 και 16 Οκτωβρίου 2018

    Η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ επικύρωσε την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018 την έναρξη των πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ Ανδρών και Γυναικών για τις 12 και 16 Οκτωβρίου 2018 αντίστοιχα. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν χωρίς αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους αφού στους Άνδρες θα διεξαχθούν πλέϊ – οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και πλέι – άουτ για τη διαβάθμιση και στις Γυναίκες δυο Όμιλοι των τεσσάρων ομάδων για τίτλο και διαβάθμιση. Η κλήρωση των πρωταθλημάτων ορίστηκε για την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και 11:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

    Ο αγώνας του Σούπερ Καπ Ανδρών μεταξύ του πρωταθλητή «Κorantina Homes» Παφιακού και της Κυπελλούχου Ομόνοιας θα διεξαχθεί στο «Κίτιον» Λάρνακας στις 05 Oκτωβρίου 2018 και το Σούπερ Καπ Γυναικών μεταξύ της πρωταθλήτριας Ανόρθωσης και της Κυπελλούχου Τεχνοοικία ΑΕΚ στις 09 Οκτωβρίου στο «Λευκόθεο». Οι δυο αγώνες θα γίνουν χωρίς την επίδειξη κάρτας φιλάθλου, αφού η νομοθεσία θα ισχύσει από την ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων. Μέχρι τότε όλα τα γήπεδα θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητο εξοπλισμό.
    Η εισήγηση του γενικού γραμματέα Γιάννου Προκοπίου,  ότι το Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των πλέϊ – οφ βρήκε απήχηση στα μέλη του Δ.Σ.

    Η συνεδρία του Δ.Σ. η πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ασχολήθηκε με μια πληθώρα θεμάτων με τον πρόεδρο Δρα Μιχάλη Κρασιά να εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση για το Gala Dinner για τα 40χρονα της Ομοσπονδίας που διεξήχθη την 1η Ιουνίου 2018.

    Το Δ.Σ.  ενέκρινε ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας που αποτελούν οι Τηλέμαχος Σαββίδης, Παντελής Τοφής και Βάσος Γεωργίου εκ μέρους του Συνδέσμου Διαιτητών. Η Επιτροπή Διαιτησίας θα κληθεί να συναντηθεί με τα σωματεία ενώ έγινε εισήγηση από τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντίνου για συνάντηση και με τους διαιτητές της Α’ Κατηγορίας.

    Ο Δρ.Κρασιάς ανέλυσε στο Συμβούλιο τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το Σύνδεσμο Διαιτητών για την αντιμισθία των διαιτητών στους αγώνες Ανδρών, Γυναικών και αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

    Η Ολομέλεια ενέκρινε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Κογκρέσο της FIVB που θα διεξαχθεί στο Μεξικό στις 15-16 Νοεμβρίου 2019. Την ΚΟΠΕ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος Δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο γενικός διευθυντής Λίνος Πετρίδης.

    Εγκρίθηκαν επίσης τα μέλη της Β Κατηγορίας στο Διοικητικό Συμβούλιο που είναι οι Φρανγλίνος Ανδρέου, Γεωργία Παπαγιάννη, Κυριακή Μακρή και Σάββας Χριστοδούλου που εκτελεί και χρέη Βοηθού Γεν. Γραμματέα.

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΕ δρας Γιάννος Προκοπίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στο μεταγραφικό πλαίσιο ειδικά για τους ανήλικους ζητώντας να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα.

    Β Κατηγορία
    Η συνεδρία καταπιάστηκε με τα πρωταθλήματα Β Κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι στη Β Ανδρών συμμετέχουν μόνο έξι ομάδες ενώ στο πρωτάθλημα Β Γυναικών 11.

    Υπό την αιγίδα της ΚΟΠΕ θα διεξαχθεί το τουρνουά «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Πάφο μεταξύ 21-22 Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για το διεθνές τουρνουά που προγραμματίζει το γυναικείο πετοσφαιρικό τμήμα της Ανόρθωσης.

    Σε μια άλλη εξέλιξη, ομόφωνα εγκρίθηκε ότι οι παρατηρητές αγώνων θα ορίζονται από την ΚΟΠΕ, ενώ σύντομα ενδέχεται να διεξαχθεί και σχετικό σεμινάριο. Παράλληλα, επικυρώθηκαν οι συμμετοχές των «Κorantina Homes» Παφιακού και της Ομόνοιας στο CEV Challenge Cup Ανδρών και της ΑΕΛ στην αντίστοιχη διοργάνωση Γυναικών.

    Π. Πατσιάς: «Μη σας φοβίζει η ανανέωση»
    Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Πέτρος Πστσιάς ανέλυσε το πλάνο σε Άνδρες και Γυναίκες δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ανανέωσης της Εθνικής Ανδρών λέγοντας «μη σας φοβίζει η ανανέωση». Ο Πέτρος Πατσιάς μίλησε για τις επόμενες υποχρεώσεις με έμφαση στη συμμετοχή των ομάδων U16 Γυναικών και U17 Aνδρών στους Αγώνες Ζώνης Κεντρικής Ευρώπης (MEVZA) τον ερχόμενο Ιανουάριο. Εξέφρασε επίσης την πλήρη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα τον περασμένο Ιούνιο.
    Σύντομα αναμένεται η πρόσληψη Ομοσπονδιακού τεχνικού στους Άνδρες. Όσον αφορά στο Beach Volley υπάρχει πλήρης ικανοποίηση για την πορεία που διέγραψαν οι ομάδες μας τους τελευταίους μήνες και αποφασίστηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ομοσπονδιακού τεχνικό Βαγγέλη Κουτουλέα για άλλο ένα χρόνο.

    Ντύνονται με «Μizuno» οι Εθνικές
    Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία με την αθλητική εταιρεία ένδυσης και υπόδυσης «Μizuno» που θα προμηθεύσει με αθλητικό υλικό τις Εθνικές ομάδες. Παράλληλα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η παραχώρηση υλικού με έκπτωση 20% στα σωματεία.

    Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία αναμένει προσφορές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των εγχώριων διοργανώσεων της Ομοσπονδίας.

    Λεζ. Μπόλικα ήταν τα θέματα στην ατζέντα του Δ.Σ. της ΚΟΠΕ.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ