Jevtovic backhand
Jevtovic backhand

Οι άνδρες θα κάνουν την αρχή στα διασυλλογικά πρωταθλήματα των μεγαλύτερων κατηγοριών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Στην Ελευσίνα, στο γυμναστήριο του τοπικού Γ.Α.Σ., στην παλαιά Ελαιουργική, διεξάγεται αύριο και μεθαύριο το πρώτο αγωνιστικό διήμερο στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία ανδρών. Εννέα ομάδες θα μετάσχουν στην κορυφαία κατηγορία και 10 στη δεύτερη τη τάξει. Στην Α1 μπορεί γι’ άλλη μια χρονιά να έμεινε μία θέση κενή (φέτος ήταν ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, που δεν δήλωσε συμμετοχή και πέφτει κατευθείαν κατηγορία), ωστόσο υπάρχουν προϋποθέσεις για πολύ καλό θέαμα και ζωηρό ενδιαφέρον τόσο για την πρωτιά όσο και για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Στην Α2 δείχνουν να προηγούνται στα προγνωστικά κάποιες ομάδες, αλλά ως συνήθως, προμηνύονται δυνατές αναμετρήσεις, ενώ ξεχωριστό χρώμα θα δώσει η παρουσία αξιόλογων ξένων αθλητών. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως άλλαξαν αναγκαστικά τόπο διεξαγωγής διότι αυτό το διήμερο πραγματοποιούνται στο φαληρικό στάδιο έργα συντήρησης του υποσταθμού της ΔΕΗ. Αύριο εξάλλου, αρχίζουν και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών, τα οποία διεξάγονται σε έδρες.
Στην Α1 ανδρών γίνονται οι τρεις πρώτες αγωνιστικές και στο πρόγραμμα υπάρχει ντέρμπι. Την Κυριακή στις 10:00 θα συναντηθούν ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι είχαν ήδη μία αμφίρροπη μεταξύ τους αναμέτρηση στις αρχές του μήνα στο Κύπελλο Αττικής. Τότε, ο μετέπειτα νικητής της διοργάνωσης Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 4-3, τώρα μία ουσιαστική διαφορά είναι ότι οι «Πολίτες» θα ενισχυθούν με τον Σέρβο Γέφτοβιτς. Στη σύνθεσή τους είναι ακόμα ο Βούλγαρος Κοτζαμπάσεφ και οι νεαροί διεθνείς Αντωνιάδης και Δαμιανής. Στη βασική τριάδα του Παναθηναϊκού είναι οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι και ο Λαγογιάννης. Αυτές οι δύο ομάδες μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Α.Ο. Ταταύλα δημιουργούν τη δυνατή τετράδα, που φαίνεται ότι θα παλέψει για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός θ’ αρχίσει με τρία παιχνίδια αυτό το διήμερο, ενώ τα Ταταύλα έχουν κι ένα ρεπό.
Στην Α2 ανδρών διεξάγεται μία αγωνιστική αύριο και δύο την Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εδώ γερή αναμέτρηση με φόντο τις πρώτες θέσεις, καθώς την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι συγκρούονται η Α.Ε.Κ. και ο Ίφιτος Πατρών. Η Α.Ε.Κ. και το σωματείο της Πάτρας δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο στο κυνήγι της πρωτιάς, οι μεν γιατί στηρίζονται και φέτος στους Γάλλους Πραντέλ και Μπροσόν, οι δε γιατί έχουν στη σύνθεση και τον Κύπριο πρωταθλητή Μ. Γιάνγκου. Από κει και πέρα, μπορούν θεωρητικά ν’ απειλήσουν, ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, η Ε.Α. Βόχας και οι Αετοί Πόλης, χωρίς ν’ αποκλείεται βέβαια να μπει κι άλλη ομάδα στη διεκδίκηση της πρώτης 3άδας. Η ουσιαστικά γηπεδούχος (έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα) Ελευσίνα θα παίξει διαδοχικά με την ΑΕΚ και την Ε.Α. Βόχας ενώ μεθαύριο στις 16:00 η τελευταία αναμετριέται με τον Ίφιτο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα σε Α1 και Α2 ανδρών:
Στην Α1 ανδρών:
Το Σάββατο στις 10:00:
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Ελληνικού
Ολυμπιακός-Άρης Νικαίας
Φιλία Ορεστιάδας-Παναθηναϊκός Α.Ο.
Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πέρα
Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης
Το Σάββατο στις 13:00:
Παναθηναϊκός-Ο.Α. Χανίων
Άρης Νικαίας-Φιλία Ορεστιάδας
Α.Ο. Ελληνικού-Ολυμπιακός
Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα
Ρεπό ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Την Κυριακή στις 10:00:
Ολυμπιακός-Α.Ο. Πεύκης
Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Ελληνικού
Ο.Α. Χανίων-Άρης Νικαίας
Α.Σ. Πέρα Αθηνών -Παναθηναϊκός
Ρεπό ο Α.Ο. Ταταύλα
Στην Α2 ανδρών:
Το Σάββατο στις 16:00:
Ίφιτος Πατρών-Ένωση Ποντίων Μελισσίων
Α.Ε.Κ.-Γ.Α.Σ. Ελευσίς
Ε.Α. Βόχας-Π.Κ.Δ. Ταύρου
Άρης Βούλας-Αθηνά Μαγκουφάνας
Πρόοδος-Αετοί Πόλης
Την Κυριακή στις 13:00:
Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Αετοί Πόλης
Αθηνά Μαγκουφάνας-Πρόοδος
Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Βούλας
Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ε.Α. Βόχας
Ίφιτος Πατρών-Α.Ε.Κ.
Την Κυριακή στις 16:00:
Α.Ε.Κ.-Ένωση Ποντίων Μελισσίων
Ε.Α. Βόχας-Ίφιτος Πατρών
Πρόοδος-Π.Κ.Δ. Ταύρου
Αετοί Πόλης-Αθηνά Μαγκουφάνας
Άρης Βούλας-Γ.Α.Σ. Ελευσίς
 
                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ